home
12-10-09

2 vorbe despre nationala

Acum, ca lucrurile s-au asezat putin si exista sanse ca isteria sa se fi domolit, vin si eu cu cateva scurte idei despre nationala Romaniei. Infrangerea de-aseara e cea mai dura de cand ma uit la nationala, adica de vreo 17 ani de zile si am inteles ca ultima infrangere mai dura de atat a fost in...1967! Un 1-7 cu Elvetia.

Nu comentez jocul, pentru ca in mod evident sarbii ne-au fost superiori, asa cum NU ne-au fost la infrangerea din martie de la Constanta. De data aceasta, nationala a fost o replica palida a echipei de-atunci, care ma determinase sa scriu pe un ton cu care nu prea multi au fost de acord. Scorul mi se pare cam sever fata de realitatea din teren, dar la un asemenea nivel ar fi oricum jenant sa "pretindem" un 0-3, in loc de 0-5.

Pierdut intre atatia milioane de selectioneri, nu comentez nici selectia. "Recolta" de jucatori romani mi se pare atat de anemica in ultimii 4-5 ani, incat nu-mi dau seama cine ar fi putut intra sa rupa norii la Belgrad. Si asta in conditiile in care, oricum, sunt convins ca un 0-5 nu s-ar repeta daca mai jucam de 5 ori cu sarbii.

Mi se pare aiurea ca lumea sa considere ca Chivu a cautat eliminarea, la o faza la care in mod normal nu trebuia dat cartonas rosu. Faptul ca am dat peste un arbitru care dadea cartonase mai ceva ca sarbii goluri nu trebuie sa-i fie pus in carca lui Chivu, unul din putinii jucatori de real bun-simt ai acestei generatii ratate.

Pentru Mutu nu as baga mana-n foc. In mod normal, un meci slab nu demonstreaza nimic, cu exceptia cazului cand vine dupa alte meciuri slabe (ca atitudine si determinare!), cand incepi sa-ti pui intrebari. Nu stiu - poate ca Mutu chiar este intr-o perioada in care isi baga picioarele in orice, poate trebuia lasat pe banca, poate nu trebuia convocat. Daca cineva ar fi avut nasul sa simta asa ceva.

Ceea ce nu mi se pare insa deloc de bun augur pentru aceasta "analiza" dupa dezastru, este ca a fost identificat principalul vinovat si ca se pregateste arderea lui pe rug. Mutu si-a batut joc si va plati pentru nesimtirea lui... Onoarea Romaniei a fost reperata!

Daca nici dupa aceasta triada neagra (0-3 la juniori cu Scotia, 1-5 la tineret cu Letonia, 0-5 la seniori cu Serbia) nu ne dam seama ca Dumnezeu ne-ndeamna sa deschidem ochii si sa vedem ca TOTUL este cladit pe nisip si se scufunda in jurul nostru, si daca NICI in acest moment nu ne indreptam ochii catre cei care, prin lipsa lor de strategie si de morala, au deschis calea catre acest fotbal falit, inseamna ca suntem irecuperabili.

Iar daca vreti sa vedeti ceva mai trist decat imaginea fotbalului romanesc dupa aceste rezultate, il veti vedea atunci cand Mircea Sandu si Dumitru Dragomir vor arata vinovatii pentru aceste esecuri si vor veni, tot ei, cu planurile "de reforma si reconstructie", care sa scoata fotbalul din groapa in care a fost adus.

Ovidiu


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Poli Iasi

STEAUA
Duminica, 18 octombrie
ora 20:00
Antena 1 LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
    https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Program Liga 1 2009/2010
  • Clasament/Rezultate 2009/2010
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/