home
11-10-09

Falimentul unei natiuni

Am mai scris un articol elogiator la adresa Serbiei in trecut si atunci m-ati criticat destul de dur, mai ales cand m-am legat de unii internationali ai nostri,. Aseara pe Maracana au facut dovada „valorii exemplare”. Sarbii nu s-au lasat calcati in picoare de nimeni au ramas cu fruntea sus, au suferit, si au izbandit. Au autostrazi, o bijuterie de oras care este Belgradul, viata cat de cat linistita si un fotbal care este o oglindire a tot ce inseamna spiritul lor. A fost jos, a exportat mult, a trait printre bombe si a renascut. A renascut printre tortele de pe Maracana, printre gloante, droguri, incaierari cu politia, cu croatii, pe cenusa unui imperiu pe care o forta nevazuta de noi a hotarat sa-l destrame si sa-l bombardeze apoi de la 10.000 de m altitudine.

Noi am ajuns aseara la pragul de jos. Mai avem un singur hop miercuri cu Faroe, unde un rezultat rusions ne-ar face probabil sa lovim podeaua. Numai ca stadionul de la Piatra Neamt va fi plin, in stil electoral, de oameni care in numele circului si al painii accepta orice. Asta este Romania de astazi. AM FALIMENTAT si ne-am resemnat cu asta. Acceptam flegma si biciul ca o succesiune normala a evenimentelor, a sfarsitului libertatii.

Suntem condusi de interlopi, de politica pumnului in gura, a legilor facute stramb si toate astea se oglindesc in sport. Putini il mai facem, ceva mai multi il mai urmarim de pe margine, si restul ne uitam la televizor. Daca e pe Digi sau pe Gsp si noi nu avem, atunici pa si cu asta, e Statica pe Acasa, si doi tuciurii repatriati de la Spania bat un copil in parcare, i-au luat mobilul si fac misto de prietena lui: mergem sa ne uitam de dupa perdea sa vedem ce se intampla, Doamne fereste sa ne implicam cu ceva. Apoi vom comenta frustati pe forumuri, vom refula online, vom jura razbunare, dar vom iesi din bloc pe usa din spate ca nu cumva sa dam ochii cu infractorii, sa le cadem victime.

Steaua este Romania, si Romania este Steaua. Suntem reprezentativi pentru poporul care suntem. Il uram pe Becali din toti rarunchii, dar Doamne fereste sa protestam impotriva lui pentru ca le deranjam concentrarea finutilor de jucatori. Sa-i lasam sa joace, sa protestam pasnic sau prin absenta. Sa ne purtam cu el cu manusi , cel care ne-a injurat injosit si mai nou pe unii din noi ii urmareste pe-acasa si ii ameninta. Stam cuminti pe forum si asteptam sa vedem ce-au facut baietii, ce i-au mai copt lui Jiji in tribuna si cainilor in strada. Ei bine se pare ca razboiul cu Becali va trebui castigat de ultrasii de tastatura. Cand cei din prima linie vor avea interdictie si vor fi tinuti de fortele de opresiune pe la porti sau pe la sectiile de politie, atunci sa vedem pustii intrati cu abonamente de de un leu daca vor avea putere sa-i arate ciobanului unde ii e locul.

Meciul cu Serbia este un ultim avertisment pentru noi stelistii. Contiunam asa, ne acceptam infrangerea si soarta, vom primi 5-0 pe la Timisoara sau Cluj si vom rasufla usurati daca am scos un 0-0 in Derby. Vom continua protestul , poate vom izbandi poate si noi, si nationala, si poate vom da semnalul ca iata in Romania se poate. Poate asa vor disparea intaii Gigi, Mitica, Nasul, apoi restul si vom respira si noi ca si sarbii: Vom aplauda adversarii la imn, ii vom umili prin decenta bun simt, si tarie: Citius, Altius, Fortius. Mai mult ca oricand este o datorie ca acest protest sa continue si sa izbandeasca, este poate singura victorie pentru o natiune care a dat faliment si poarta in moment ochelari de cal. Nu se vor da niciodata diplome, certificate de revolutionar si locuri de parcare speciale, dar in tribuna cineva va vorbi in soapta si va spune incet ca pentru sine: Uite-i pe aia de la Sud, astia care au stat acolo si l-au alungat pe nenorocit.

Soarele trebuie sa rasara din nou si pe strada noastra! E in legea firii , si asa s-a intamplat si la sarbi!

Alex (keluboss)


https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Poli Iasi

STEAUA
Duminica, 18 octombrie
ora 20:00https://fcsteaua.ro:/
Antena 1 LIVE TEXT pe fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/