home
11-10-09

Victima propriului gulag

Becali il intreaba pe Balint unde era atunci cand Steaua se afla intr-o situatie dificila in anul 1999. Camatarul uita faptul ca, daca nu ar fi fost Balint si inca vreo zece ca el, nu ar mai fi ajuns vreodata in postura de a-si dori sa transforme acest simbol intr-o proprietate personala si apoi intr-o jucarie personala. Fara Hagi, Lacatus si Balint scrumul din trabucul oierului nu ar mai fi poposit in cele doua cupe europene. Pipereanul doar le-a inchiriat legenda acestor eroi si calare pe ea, a sugrumat-o pana ce echipa a ajuns sa isi fixeze drept obiectiv pentru vreo trei sezoane consecutive ocuparea locului doi in campionat si victorii la un gol diferenta cu echipe nou promovate.

Sa fie clar, Hagi, Balint, Boloni si restul generatiei ros albastre si-au facut datoria cu prisosinta fata de aceasta echipa acolo unde a contat cel mai mult, pe teren. Datorita lor Steaua a ajuns sa domine timp de patru ani Europa si datorita lor a ajuns cea mai iubita echipa de fotbal a Romaniei. Nu poti sa le ceri mai mult, ei nu si-au propus niciodata sa fie investitori ci si-au atins targetul facandu-ne mandri in calitate de fotbalisti.

Mai nou George Becali spera ca va reusi sa creeze o noua stare de spirit in Ghencea omitand un aspect esential: loviturile aplicate in fostele glorii si – mai nou – in suporterii Stelei, s-au intors impotriva sa ca un bumerang.

Pur si simplu spiritul Stelei este compus din aceste doua elemente, glorii plus suporteri, adica exact comorile pe care oierul a urinat cel mai mult si in mod frecvent. Fara spirit, Steaua este o echipa ca oricare alta, iar cu o Stea lipsita de spiritul pe care tocmai l-a ucis, Becali este un NIMENI.

Doar asa se explica seceta de victorii, spectacol si trofee din Ghencea ultimilor ani, doar asa putem intelege locul 6 obtinut in sezonul precedent si – probabil – slaba clasare din acest sezon. Doar in aceasta acceptiune putem intelege de ce niciun antrenor "nu e de Steaua" de la Protasov incoace..

Pur si simplu nu mai exista loc de intoarcere, acest conflict se va incheia fie cu infrangerea fanilor si ingropaciunea definitiva a ceea ce s-a numit candva Steaua Bucuresti, fie George Becali va fi nevoit sa renunte pentru ca aceasta grupare sa-si recapete spiritul prin vointa propriilor suporteri.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei





Volei: CSA Steaua - U Cluj - Padrese

Volei: CSA Steaua - U Cluj - Padrese

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3