home
08-10-09

Noi iubim! Voi doar vedeti si auziti

Mircea Angelescu - Dumnezeu să-l ierte! - a spus că, "în prezent, Steaua este o femeie frumoasă cu rude proaste". Iar fiecare vede "rudele proaste" în ceilalţi: suporterii, în domnul cioban (să vorbim civilizat, să nu ne suspende LPF-u' situ' vreo 2 etape), acesta din urmă (din toate punctele de vedere!), alături de toţi cei demni de porecla "Mitică de la Ligă", în "drogaţi şi alcoolişti", presa, masa de manevră şi cei direct interesaţi în "huligani", iar unii comentatori, în conducători/patroni.

"Dialogul surzilor"? Evident! Doar Gigi Becali, Vasile Turcu şi Cornel Penescu au avut acelaşi discurs când "au intrat în fotbal": "nu ştiu nimic despre fotbal, nu am văzut niciodată un meci întreg, însă, datorită prieteniei cu..."

Astfel de cocalari de şanţ ajunşi "cu banu' pă iei" prin "metode specifice", nu au cum să ştie ce înseamnă să fii vrăjit de legendele cu Baratki şi Dobay, de pasiunea şi ambiţia dementă a unor "Ţop" Voinescu, Costică Toma, Marius Lăcătuş, Helmuth Duckadam (cum să nu-ţi rămână pe retină privirea atât de intensă a "eroului de la Sevilla", indiferent de meci?) de impetuozitatea unor Gheorghe Constantin, Vasile Zavoda (bunicul fotbalistic al formidabilului Miodrag Belodedici!) sau Anghel Iordănescu sau de abracadabrantele trucuri ale unor zei precum Florea Dumitrache sau Nicolae Dobrin ori ale unor titani precum Anghel Iordănescu (nea Puiu, iarăşi nea Puiu!) Marcel Răducanu sau Gică Hagi. Eleganţa şi atitudinea nobilă ale unor Ion Alecsandrescu, Emerich Jenei, Gheorghe Constantin, Ilie Savu sau Ladislau Boloni nu se pun! Comparaţia ar fi pe cât de limpede, pe atât de neînţeleasă!

Contrar a ceea ce crede eurobişniţaru', banu' nu te face mai nobil şi mai rafinat. Gradul de umanitarism nu se măsoară în bani, măciucarilor! Cum să înţeleagă "conducători" precum Becali, Borcea, Turcu ori Dragomir orice altă vrajă decât cea a propriul cont, a propriilor afaceri, a propriilor loje, a propriilor păreri?

Mutându-ne într-un alt univers, cum să înţeleagă floarea smintiţilor din fotbalul românesc proteste ca acesta? În Oligofrenia nu se vorbeşte limba asta. Acolo nici măcar nu se vorbeşte, se gurluieşte în mai multe dialecte: becaleşte, vasilturceşte, borceşte, miticeşte.

De ce protestăm brutal faţă de astfel de aberaţii biologice?

Pentru că nu le înţelegem nici limbajul - nici nu vrem! - nu suntem de acord nici cu "viziunea" lor asupra performanţei (ce descendent al lui homo sapiens s-ar putea sui într-un avion, iar la destinaţie să spună că el a condus aeronava, că doar e a lui?), nu suntem în stare - şi nu vom fi niciodată! - să apreciem la justa valoare "cancanurile de 100 de milioane de euro", vorba sinistru de memorabilă a securistului de la FC Braşov, Victoria Bucureşti şi LPF.

Ştiţi cât de simplu e să-i depistaţi pe cei asemenea ăstora? Sunt, fără excepţie, aceia care:
- îi înţeleg,
- zâmbesc şi, mai ales, râd la "glumele" lor,
- le dezbat doct declaraţiile,
- tot ce spun aceştia devine un adevăr incontestabil,
- opozanţii acestor idei trebuie să fie obligatoriu de acelaşi rang nevertebrat, în caz contrar reprezentând o deviaţie neadmisă pe buzele sau penelurile lor,
- sunt revoltaţi când unii le copiază comportamentul pentru a-i umili, dar consumă cu sete/se tăvălesc pe joc de râs la "distracţiile cu muncitorii de la Antene" sau cu "sperietoarea de păsări în vie",
- sunt preocupaţi să atragă atenţia asupra oricărui alt aspect decât condiţia celor fără de care viaţa ar fi mult mai dezgolită: de înţeles, de rating, de distracţie.

Toţi - fără excepţie! - care înţeleg şi tolerează limbajul şi comportamentul de mai sus sunt fie Homo Becalensis, fie rude extrem de apropiate cu acesta.

Individul care are senzaţia că, fiind "conducător", îşi poate permite mai multe decât oricine altcineva. Pe limba lor, ei supravieţuiesc: e campanie electorală, trebuie să fie linişte în Ghencea. Sunt prieten cu Gigi? Suspend orice, oricât, în baza a orice, până când... vedem noi! Sunt prieten cu Gigi? Fac pe victima în faţa "câinilor mei", că nu mi se pare normal ca "eu să fiu înjurat, eu să fiu amendat!". Cum să fiu şi înjurat şi amendat când partenerii mei de afaceri din peluză au intrat pe stadion şi s-au bătut cu jandarmii de "nam" io butelii... Hai, băh, ce dracului, chiar nu mai există civilizaţie?

Ia luaţi ezemplu de la Marian Iancu: vorbeşte - de ceva timp! - calm, argumentat, spune că nu ar intra la pauză peste antrenor. Cum să nu fie el prieten cu nea Mitică? Pi zdai seama că, al'minteri, FC Timişoara juca în faţa a 40.000 de scaune goale la atât de desele "Mitică la puşcărie", sau ce-ar fi păţit "fruncenii" după semifinala de Cupă? Asta se întâmplă când eşti "om de onoare" şi nu ai probleme: nu ai probleme până la capăt!

Cum să fie suspendat terenul unor aristocraţi de viţă veche ca Dinamo sau Rapid? L-a auzit cineva pe Borcea strigând "M*** Steaua!" la meciul cu Panathinaikos? Strigă vreun Niculae sau vreun coleg de-ai lor acelaşi lucru în faţa "celor mai superbi fani"? E Giuleştiul cel mai fair-play stadion din ţară? Băăăh, tâmpiţilor, cum puteţi crede contrariul? Ia întrebaţi-l pe Mirel Rădoi!

Nu a zis "Mitică că" fotbalul fără de-astea nu e frumos? Plus un "eeheheheheheeeee!", ca de obicei! Păi e frumos, băh, da' când e prea frumos, nu-i place lu' nea Gigi, băh! Şi ce frumos îşi tratează el jucătorii! De parcă toţi ar fi naşi-su', Hagi!

Cu toate astea, se mai găseşte câte un Cosmin să bălească la "teve" că "pe noi nu ar trebui să ne intereseze ce se întâmplă în tribune, pe noi ne interesează fotbalul!". Eee, mai e şi câte un Bogdan Cosmescu ferm, căruia i se pare normal să "nu îi pese de ceea ce spun suporterii"...

Dar ia să vină nea Gigi la peluze, să vezi "atuncea" cum s-ar transforma "drogaţii, alcooliştii şi bagabonţii care trebuie băgaţi la puşcărie" în oameni de bază pentru echipă, pentru care toată lumea a avut dintotdeauna o simpatie aparte...

Şi, în definitiv, ar fi un act de normalitate ca fanii să revină alături de echipă dacă nea Gigi vine în peluză. Doar "se coboară la nivelul nostru", "arată că îi pasă de noi", "demonstrează că fără noi nu se poate", ce mai vrem?

Păi vrem aceleaşi lucruri: civilizaţie, decenţă, sportivitate. Îl vrem pe Becali în peluze - în cel mai rău caz - dacă se contaminează, cumva, de idealurile noastre. De fapt, îl vrem pe Becali alături de noi oricum: o bucurie să ne uităm în ochii lui şi să-i strigăm că-l vrem dispărut din Ghencea!

Şi iar va fi spălat de toţi Morarii - aceşti naşi oribili ai decenţei şi demnităţii! - pe la toate posturile de televiziune şi prin presă. Ce, contează cum te comporţi? Nu, doar banii şi poziţia socială!

Cum să protestezi în faţa unui astfel de tablou? Pi, băh, dacă scrie în ziare şi se dă "pe sticlă", aşa trebuie să fie, băh! Aţi auzit voi de înjurături la derby-urile din Anglia? Bea cineva alcool înainte de a intra pe stadion acolo? Există cumva incidente în Spania? Băăăh, se înjură în Serie A? Doar voi, băăă, voi vă mai comportaţi ca animalele. Şi să mergeţi s-o înjuraţi pe mama voastră, clar?

Nici nu-i meritaţi pe Real Madrid în Ghencea! Aţi auzit, băh? Idealul vostru să fie să jucăm contra lu' Real, băh! Nu prostiile alea, cu Steaua Sevilliană, cu CCA, cu "spirit de luptă", cu "mândru că sunt stelist!", cu "tradiţie", cu "spiritul Stelei". Băh, dacă Gigi nu dădea bani, Steaua nu mai avea nici CCE, nici Supercupa, nici trei participări în Ligă (cum, băh, Steaua chiar era printre puţinele echipe care jucase de trei ori consecutiv în Champions League în anii '90?), nici atâtea Cupe ale României, nici - câte titluri avem, măh? - nu mai era niciun Gheorghe Constantin, nici Marcel Răducanu sau Sameş, ce să mai spunem de Ilie Savu sau de ăla, măh... ălaaa, băh, de pe munte... Sfinxu', băh, ăla!

Cine îşi imaginează vreodată că un Stelist care respectă numele celui mai venerabil "militar" - Ilie Savu - Spiritul CCA-ului, moştenirea Stelei Sevillene sau magia "viteziştilor", ori grandioasa figură a lui Ion Alecsandrescu, va suporta în tăcere generaţia de aur a grobianismului românesc se înşeală mai ceva ca oracolu' de la Bălceşti!

Vom fi mereu prezenţi atât pentru culori, cât şi pentru ale noastre valori (suporterii cărei alte echipe mai cântă despre valori?)! Nu am uitat nimic, drept pentru care nu vom ierta pe nimeni care va încerca să ne spună că suntem altceva decât ceea ce apărăm!

Voi, care îl apăraţi de furia noastră, voi sunteţi Gigi Becali!
Voi, cei care vă revoltaţi că unui involuat i se vorbeşte pe limba lui, voi sunteţi Gigi Becali! Domnul, reţineţi, Domnul Emerich Jenei a refuzat să lucreze la clubul condus de el, invocând "divergenţe iremediabile". Şi noi suntem primitivi!
Voi sunteţi Gigi Becali, cei care aveţi impresia că Steaua nu este o Stare de Spirit, ci doar un palmares!

Nici măcar nu aveţi habar că Steaua nu este a voastră...

Becali va pleca din Ghencea! Becali trebuie să plece din Ghencea! Să nu cumva să aveţi atunci neruşinarea ordinară să vorbiţi cu/despre el altfel decât aţi făcut-o până acum! Aia vă este adevărata faţă, hidoşilor!

Mircea Anghelescu - Dumnezeu să-l ierte! - a spus că, "în prezent, Steaua este o femeie frumoasă cu rude proaste". Voi staţi cu ea pentru că e frumoasă, noi, pentru că o iubim! Dar nu veţi înţelege acest lucru niciodată! Fiindcă, deşi vedeţi şi auziţi totul, nu aţi evoluat suficient încât să simţiţi şi să credeţi absurd de mult în Absolut!

Becali, MARŞ AFARĂ DIN GHENCEA!

Lari

Protestăm contra voastră pentru că ne este silă să trăim într-o ţară în care "spectacolul" de mai jos se lasă fără urmări juridice, dar are numeroase urmări "jurnalistice":


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3