home
04-10-09

Mai tineti minte domnule Stoichita?

“Voua v-a placut cum a jucat Steaua in acest inceput de sezon?”. Iata declaratia data de actualul antrenor al Stelei imediat dupa ce George Becali a anuntat demiterea lui Bergodi in direct la tv. De parca Steaua ar fi rupt gura targului in ultimii cinci anisori si doar Bergodi ar fi fost veriga slaba care a intrerupt hegemonia.

Din punctul meu de vedere, aceasta declaratie data de domnul Stoichita a cantarit in mod decisiv pentru numirea domniei sale pe banca tehnica a echipei, dublata fiind de solutia gasita la nevoie de un om pus sub mare presiune in acel moment – Basarab Panduru.

Practic, prin acea formulare domnul Stoichita i-a gasit o scuza finantatorului echipei pentru demiterea italianului referindu-se la jocul mai putin bun facut de echipa Steaua, desi – atentie – Bergodi fusese demis pentru altceva. Apoi, domnul Stoichita a concluzionat “imi pare rau pentru Bergodi dar, stia de la inceput in ce se baga, stia ce jucatori are si ce se cere de la aceasta echipa".

Astazi, domnul Mihai Stoichita se afla in aceeasi ipostaza ca si predecesorul sau pe banca tehnica. Agitatie multa, victorii la limita, spectacol si eficienta mai putin. Putem adauga cu generozitate chinul fotbalistilor si o banca de rezerve pieptanata de criza, nepricepere si prostie. Omul a stiut de la inceput in ce se baga dar nu o recunoaste dand vina – wow, ce element de noutate – pe tineretea propriilor fotbalisti, pe conflictul existent intre suporteri si groparul echipei, pe faptul ca unii jucatori ros albastri nu ar detine “niste inimi de leu”. Un singur element omite domnul Stoichita, pe actualul antrenor al echipei de fotbal Steaua, adica pe domnia sa.

Nu se poate sa te faci ca nu vezi ca Toja si Surdu nu mai joaca nimic de cateva meciuri. Columbianul a avut o evolutie oribila in meciul cu Sheriff dar, in ciuda acestui fapt, a continuat sa fie titular si-n “era Stoichita”. Laudat dupa meciul cu Twente, desi a facut doar faza de aparare foarte bine, stricand doua contraatacuri ce ne-ar fi putut aduce tot atatea goluri in Olanda, Toja a marcat un gol in aceasta seara in propria poarta, stricandu-i perioada de invincibilitate lui Zapata. Surdu, dupa un inceput bun de campionat s-a stins incet si sigur. La Brasov s-a zbatut mult si a reusit sa comita ratarea campionatului, in Olanda a replicat pelicula avand un singur sut la mare distanta de poarta adversa, iar in aceasta seara putea sa si marcheze un gol ca tot nu ar fi primit o nota de trecere. Iar aici fac referire doar la timpul de joc in care a jucat in fata si nu - o, Doamne - fundas.

“Echipa arata mai bine cu Stoichita”. Sa fim seriosi, cine a inventat asta? Ajungem mai usor la poarta dar nu marcam goluri. In aparare gafele se tin lant si noroc cu Zapata ca nu ne-am primit caruta de goluri. Singurul castig real (daca mai poate fi vorba de asa ceva) – poarta numele Bicfalvi. Actualul antrenor al Stelei este un tehnician valoros, un om educat, un poliglot, un diplomat si un stelist pe deasupra. Stie fotbal, e un bun pedagog dar e mare pacat ca a fost nevoit sa ajunga in aceste vremuri la echipa si pacat de acea declaratie, un compromis ce a uns rotita magica din sufletul unui finantator cautator de solutii pentru o echipa devenita proprietatea sa.

„Cee, nu am inteles bine, puteti sa repetati domnule Stoichita???”....”Aveti jucatori tineri, nu aveti lot valoros si exista si un conflict??!!. Aa, pai, nu stiati de la inceput in ce va bagati dom’le? Asa a fost si pe vremea lui Hagi, Berdogi, Munteanu sau Lacatus. Daca stau si ma gandesc bine asa a fost mereu in vremea lui Becali doar ca dumneavoastra v-ati prefacut ca nu stiti".



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei






Steaua-Gloria, 1:1 - OmBun

Steaua-Gloria, atmosfera - OmBun

becali contestat - George Stan

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3