home
20-09-09

Inca un pas pana la titlu - CSA Steaua - Dinamo Gaz Sud 33-22

Steaua s-a calificat in finala Diviziei Nationale de Rugby dupa ce invins sambata pe teren propriu pe Dinamo Gaz Sud cu scorul 33-22 (23-12) in urma unui meci pe care l-a avut la discretie.

C.S.A. STEAUA - C.S. Dinamo Gaz Sud 33-22 (23-12)

Au inscris: Vlaicu 3 pen. 2 tr. , Dascalu 1e., Rus 1e., Sarbu 1e., Fercu 1e. / Calafeteanu 5pen. 1tr., Arhip 1e.

Steaua XV: 15. Florin Vlaicu - 14. Catalin Fercu, 13. Ionel Cazan, 12. Robert Dascalu, 11. Mugurel Sirbu - 10. Danut Dumbrava, 9. Grigoras Diaconescu - 8. Vasile Rus, 7. Bogdan Marinescu, 6. Viorel Lucaci - 5. Alexandru Grigore, 4. Cornel Tatu - 3. Radu Basalau, 2. Bogdan Zebega, 1. Nicolae Nere

Au mai jucat: Viorel Zamfir, Florian Ionita, Daniel Ianus, Cristian Moisei, Marcel Mihalache, Samuel Maris

Nu au jucat: Iulian Andrei, Laurentiu Melinte

Antrenori: Marin Mot si Daniel Boldor

Dupa ce in urma cu o saptamana , in ultima etapa a play-off-ului, derby-ul dintre Steaua si Dinamo nu oferise un meci incrancenat , Steaua jucand cu o echipa cu mai multe rezerve, de data aceasta ros-albastri au scos artileria grea - cel mai bun 15 posibil din jucatorii disponibili. Si cea a insemnat asta s-a vazut pe teren, jucatorii nostri au fost cu cel putin o clasa peste niste adversari neputinciosi, care in prima repriza cu greu au iesit din propria jumatate de teren. Ai nostri au inceput in forta si Vlaicu a deschis scorul dintr-o penalitate, aruncandu-i manusa oponentului sau din tabara adversa, Calafeteanu. Imediata dupa deschiderea scorului Steaua si-a aratat forta si pe inaintare, Catalin Dascalu finalizand superb o faza in care ros-albastri au inaintat cu molul si apoi au pasat pana pe partea opusa. Din pacate la aceasta faza Daschi s-a accidentat, sa speram ca va putea juca in marea finala.
Meciul a continuat in aceeasi nota, cu Steaua in atac si cu confruntarea dintre cei doi transformeri, fiecare dintre ei transformand toate penalitatile pe care le-au avut la dispozitie. Si cum eseul era inevitabil el a venit in urma unei tuse, capitanul Vasile Rus culcand balonul in terenul de tinta dupa ce a patruns in forta prin apararea nefericitilor dinamovisti.
Iar dupa cum zic italienii, nu e doi fara trei, eseul numarul 3 a picat in urma unui atac pornit din propria jumatate, jucatorii nostri jucand la mana un balon, iar cele doua aripi conlucrand perfect, Fercu facand o cursa pe tusa si pasand decisiv pentru un eseu al lui Mugurel Sarbu. Scorul la pauza a fost 23-12, destul de strans dupa desfasurarea ostilitatilor din teren.
Repriza a doua a inceput cu un jucator in minus pentru Steaua, Lucaci primind cartonas galben pentru joc obstructiv. Chiar si asa Dinamo nu a putut sa treaca mai departe de 22-ul stelist zidul ros-albastru facandu-si din plin datoria. Si cum atacurile dinamoviste nu duceau nicaieri, Catalin Fercu a decis ca e timpul pentru un nou eseu, interceptand un balon de pe linia de 22 proprie si sprintand pentru un eseu ce ar fi adus punctul bonus daca am fi fost in sezonul regulat. Probabil oaspetii l-au fi putut prinde daca luau metroul, dar cu acesta nu a ajuns inca pana in Ghencea au ramas doar sa-l admire pe Cata cum plonja pentru fotografi. Odata cu acest eseu Steaua a redus motoarele la minim si a inceput sa faca inlocuiri pentru a dat sansa cat mai multor jucatori sa poata evolua, pe fondul acestor lucruri dinamovistii reusind un eseu chinuit care insa nu mai putea schimba cu nimic soarta meciului.
Scor final 33-22, 4-1 la eseuri si jucatorii au pus sampania la rece pentru saptamana viitoare, in final bucurandu-se doar prin aprinderea catorva torte spre deliciul specatorilor care i-au incurajat pe durata meciului.

Adversarul din finala va fi Stiinta Baia Mare, echipa care a invins pe Farul Constanta in cealalta semifinala cu scorul de 22-21.

Finala va avea loc sambata 26 septembre de la ora 18:00 pe stadionul Arcul de Triumf

Multumim tutror celor care au fost sambata la stadion si au incurajat Steaua si ii asteptam si saptamana viitoare pentru a ne putea bucura impreuna cu jucatorii de cel de-al 26 titlu din istorie.
BRAVO BAIETI - 26 NE ASTEAPTA


Rezumatul meciului



Steaua-Pandurii 1-0 - OmBun

Steaua-Pandurii, atmosfera - OmBun

Lunga toamna a dezbinarii noastre... - toc

Lunga toamna a dezbinarii noastre... - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3