home
20-09-09

Elicopter pentru becali(Fornade-blogsport.ro)



Puţini suporteri mai înghit trăsnăile patronului

E şi vina noastră. Altfel nu ajungea parlamentar european. Presa şi suporterii Stelei îşi împart frăţeşte procentele. În loc să-l punem la punct, să ne ferim de el ca de un virus nociv, i-am tolerat barbariile. Din jigniri am făcut maxime şi clipuri haioase la tv. Aroganţele erau tratate drept aforisme, iar căcărezele de oaie drept mărgăritare.

Zilele trecute am văzut un tip ce silabisea un discurs scris de alţii. “Aş dori să vă vorbesc astăzi despre un proiect european, Vocea Tinerilor, pe care am onoarea să-l patronez. Vă rog, domnule preşedinte, să ne aplecăm cu mai multă atenţie asupra propunerilor pe care ei ni le fac”, bolborosea europarlamentarul din Pipera. Sună frumos, înduioşător. Dar cînd zeci de mii de tineri români vă cer să plecaţi din Ghencea de ce nu-i ascultaţi? E Vocea Tinerilor Stelişti. Nu sînt vagabonzi şi beţivi, sînt scîrbiţi că echipa lor e captiva unui individ care aduce izbitor cu Ceauşescu. Nu percepe realitatea, argaţii îi toarnă minciuni în pahar. E incorigibil. Dacă nici zilele petrecute după gratii nu l-au schimbat, nu-l poate cizela nici Parlamentul European.
Bergodi a fost demis pentru că l-ar fi umilit pe împărat. Nu i-a dat voie să intre în vestiar să-i înjure pe jucători în pauză. Ar fi vorbit la liber. Pregătise un mesaj fără consilieri. Italianul l-a refuzat, fiindcă e un pic “tra-la-la”. A comis un gest de neiertat. Hagi, Lăcătuş, Dorinel, Iordănescu, Boloni vă spun ceva, domnule Becali? Umilinţă e ceea ce trăiesc zi de zi suporterii Stelei. Pînă şi susţinătorii moderaţi, care nu rezonau cu protestul peluzei, au întors armele. Le este ruşine că au avut încredere în dumneavoastră. S-au convins că nu puteţi construi o mare echipă, pentru că nu-i respectaţi istoria. Aici nu merge specula, e nevoie de strategie, minte, răbdare, pasiune.

Onoarea e primul cuvînt din vocabularul interlopilor. Educaţia, dialogul, respectul sînt pentru proşti. Discursul lui Becali a durat 50 de secunde, domnia sa la Steaua a dus clubul înapoi cu 50 de ani. Singurul gest onorabil îi aparţine lui Basarab Panduru. Şi-a respectat cuvîntul dat, nu a acceptat să-l înlocuiască pe Bergodi. E o victorie de etapă. Va fi şi el înghiţit de famiglia dacă nu pleacă.

Domnule Becali, nu vă acordăm circumstanţe atenuante. N-aţi făcut nici o brînză la Steaua. Vindeţi jucătorii, anunţaţi un preţ rezonabil pentru club cît mai e atractiv. Dacă nu ascultaţi vocea poporului stelist, cumpăraţi-vă dopuri pentru urechi şi antifonaţi loja. Nu uitaţi că şi tovarăşul Ceauşescu credea că e nemuritor. Mai bine pregătiţi-vă bagajele şi chemaţi elicopterul!

Alin Fornade


blogsport


Rugby: CSA Steaua - Dinamo Gaz Sud 33-22 - Padrese

Volei: CSA Steaua - SCM Craiova 2:3 - Padrese

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3