home
08-08-09

Steaua Bucuresti - CFR Cluj

Steaua va intalni duminica, 9 august 2009, in Ghencea, una dintre contracandidatele la titlu din acest sezon, CFR Cluj. Va fi cel mai greu meci al Stelei de pana acum, din acest sezon, un test in care elevii lui Bergodi vor trebui sa arate ce au invatat pana acum.

CFR vine dupa doua victorii impotriva campioanei en-titre, Unirea Urziceni, victorii care au insemnat pasi facuti cu dreptul in noul sezon fotbalistic si care le dau un moral foarte bun pentru meciul cu noi. In meciul din Supercupa, cele doua echipe au terminat la egalitate, 1-1, cele 120 de minute al partidei, invingatoarea fiind decisa la penaltyuri. Elevii lui Tony Conceicao au impresionat atunci doar prin agresivitatea aratata si prin intrarile criminale, intrari nesanctionate de arbitru.

In meciul din prima etapa, disputat la Cluj, CFR a fost insa echipa mai pragmatica, mai hotarata, reusind sa se impuna cu 2 la 0. Jocul lor nu a impresionat insa si a scos in evidenta si cateva puncte slabe.

Clujenii joaca intr-un sistem 4-5-1 care se poate transforma usor intr-un 4-4-1-1 sau intr-un 4-3-2-1. Important e faptul ca folosesc un singur varf, Ysouf Kone, varf catre care arunca toate mingile si care, daca e blocat eficient, se transforma intr-o mana moarta pentru echipa feroviara. Cei 3 mijlocasi centrali se ocupa de distrugerea jocului adversarului si de sustinerea varfului, constructia facandu-se pe benzi.

Mara si Dubarbier sunt doi jucatori cheie pentru echipa lui Conceicao. Romanul are fantezie si tehnica si poate sa creeze foarte usor faze importante, faze care sa duca la gol pentru echipa sa iar argentinianul e un jucator rapid, cu centrari bune si care profita de spatiile lasate de adversar, cautand foarte des golul.

Un alt punct forte al echipei clujene e reprezentat de fazele fixe. CFR-ul stapaneste fazele fixe atat in atac cat si in aparare.

In ciuda celor doua victorii, jocul CFR-ului nu merge la fel de bine ca in sezonul precedent sau, mai bine zis, ca la inceputul sezonului precedent. Au pierdut destul de mult din rapiditatea jocului si din fantezie, transformandu-se dintr-o echipa spectaculoasa intr-una pragmatica.

Punctele lor slabe apar in zona fundasilor centrali, greoi, care sunt depasiti foarte des in duelurile 1 la 1. Pentru jucatori rapizi si tehnici ca Surdu si Stancu, in zona fundasilor centrali ceferisti e o paine de mancat.

Alt avantaj important pentru Steaua e faptul ca CFR-ul nu va putea conta in meciul direct pe un intreg ax central, Dani, Culio si Cadu fiind suspendati. Tony Conceicao va incepe probabil cu urmatoarea echipa:

Nuno Claro - Tony, Muresan, Alcantara, Panin - Mara, Peralta, Leao, Dubarbier - Trica - Kone

Nici Steaua nu e ferita insa de probleme. Desi l-a transferat recent pe Tanase de la FC Arges, Bergodi nu il va putea folosi, tanarul mijlocas fiind inca in perioada de revenire dupa o accidentare suferita pe finalul sezonului trecut. Antrenorul italian nu va putea conta nici pe Goian, proaspat transferat la Palermo, si nici pe Toja, accidentat in cursul acestei saptamani. Acestora li se mai adauga mai vechii accidentati Ov. Petre, Emeghara si Bicfalvi, Rada si Tininho fiind lasati in afara lotului.

Ghionea si Szekely au revenit insa la antrenamente si vor fi folositi maine.
Bergodi va trimite pe teren urmatorul 11:

12.Tatarusanu - 4.Golanski, 17.Baciu, 24.Ghionea, 18.P.Marin - 7.Szekely, 25.Onicas, 19.Ionescu, 16.Nicolita - 11.Surdu, 28 Stancu

Rezerve: 1.Zapata, 9.Kapetanos, 10.Grzelak, 15.Tudose, 21.Ochirosii, 31.Ninu, 99.Bibishkov.

CFR nu a reusit pana acum nici o victorie in Ghencea. In sezonul trecut, cele doua echipe au terminat la egalitate 1-1, amandoua meciurile din campionat, ultima victorie a CFR-ului in fata Stelei fiind inregistrata la 6 noiembrie 2005, 1-0 la Cluj. In Ghencea, Steaua a dominat de fiecare data, castigand 4 din ultimele 5 intalniri.

Fun Fact: Dayro Moreno e nasul CFR-ului.
Jucatorul columbian a marcat de fiecare data impotriva echipei din Cluj (3 goluri in 3 meciuri). Din pacate, a fost exclus din lot si nu reprezinta o solutie pentru Bergodi.


Meciul va fi arbitrat de Alexandru Deaconu si va incepe de la ora 20.45, fiind transmis pe Antenta1.

Forza Steaua!


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Rapid-Steaua, Cupa, abuzuri - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Grupul ULT*RAS se retrage din activitate

Arhiva poza www.ultras.ro…Satui sa tot induram, satui sa tot luptam, satui de anormalitatea de la clubul nostru, satui sa ne dezamagim chiar si pe noi, scarbiti de fotbalul modern si de mercenari, scarbiti de mizeria in car

Mironica si rusinea nationala numita PRO TV

Incredibil, dar adevarat. Desi este angajat al unui trust media care promoveaza de cand se stie numai violenta (a se vedea stirile de la ora 17:00 difuzate de PRO TV) Mihai Mironica a facut un circ

Prostii satului - Miro si cu Sumi

Miro Mă simt trist că trebuie să adopt un alt subiect decât calificarea Stelei în semifinalele Cupei, după aproape 4 ani. Înainte de toate, băieții merită felicitați pentru dăruire și pen