home
19-03-08

Rapid, adevaratul club comunist

ÎN LOC DE AVANCRONICA MECIULUI DIN ŢIGĂNIE (articol redactat în 2006):


Deunazi, un post de televiziune ne prezenta imagini de la cozile formate langa arena Giulesti, unde se pusesera in vanzare bilete pentru meciul Rapid-Steaua din "sferturile" actualei editii a Cupei UEFA. Printre alte nazbatii, ne-a fost dat sa auzim cum o voce ragusita zbiera ca "... acum o sa ne razbunam pe comunistii de la Steaua...".

Ragusitului cu dor de razbunare si tuturor celor care gandesc, sau sunt indrumati sa gandeasca la fel ca el, le sunt dedicate urmatoarele randuri...


V-ati intrebat vreodata ce este un "club comunist"? Suntem siguri ca va imaginati un club ai carui sportivi joaca avand seceri si ciocane imprimate pe tricouri, marsaluiesc salutand cu pumnul strans si cantand "Internationala" si la fiecare insucces infiereaza camarila capitalista de "complot impotriva clasei muncitoare". Un club ai carui sportivi dorm cu Capitalul lui Marx pe post de Biblie si intoneaza "imnuri patriotice" si antiimperialiste.

Daca v-ati imaginat asa ceva, ei bine domnii mei, v-ati inselat! Pentru ca, in Romania anului de gratie 2006, dupa indelungate si ostenitoare studii purtate pe taramurile istoriei si sociologiei, un grup de cercetatori de renume, daca nu international atunci macar local, a ajuns la o concluzie fundamentala, de o inestimabila valoare si care le-a aparut atat de evidenta incat nu mai avea nevoie sa fie demonstrata... Si, ca sa nu va punem prea mult rabdarea la incercare, vom reda mai jos, intr-o forma prescurtata, postulatul cu pricina:

"Stimati concetateni!... Iubit popor!... Fratilor!... in Romania "club comunist" inseamna, negresit, unul care a fost infiintat dupa preluarea puterii de catre comunisti, cu alte cuvinte, dupa 6 Martie 1945. Este conditia necesara si suficienta!"

Parca am vrea, la fel ca a' lu' Parizianu', sa-i intrebam pe "renumitii" pe ce se bazeaza cand... dar ne lamurim ca e inutil sa ne lansam intr-un dialog al surzilor si intrebarea ramane nerostita... Ne resemnam doar sa constatam ca, urmand neabatut aceasta premiza, toate cluburile sportive infiintate dupa venirea regimului comunist in Romania sunt, fara drept la recurs, cluburi comuniste.

Mintile bolnave de ura ale acestor oameni, nesocotind adevarul istoric si consecintele nefaste ale unor politici de aliante gresite ce au adus comunismul in Romania, considera de cuviinta sa-si ostoiasca frustrarile si insatisfactiile aruncand, dupa ei, suprema injuratura: "Steaua, un club comunist..."

Popor stelist, pune-ti cenusa in cap! Clubul pe care-l iubesti nu este clubul ce a fost al Armatei Romane! Nu este clubul ce si-a propus, inca de la infiintarea sa, sa reprezinte cu cinste si onoare Armata Romana, Poporul Roman! Clubul tau este un club comunist! De ce? Uite, c'asa vrea muschii nostri de anticomunisti! Anticomunisti? Haida-de... Taman voi?

Dar de unde si de la cine vin aceste acuze? V-ati intrebat vreodata? V-ati intrebat cine sunt cei ce-si permit sa ne numeasca club comunist? Marea majoritate a acestor atacuri vine din partea sustinatorilor clubului Rapid, existand si opinii asemanatoare din partea unor "publicisti", demni urmasi ai lui Rica Venturiano, ce-si permit sa faca asemenea enunturi fara a cunoaste mare lucru despre istoria acelor vremuri nenorocite prin care a trecut Natiunea Romana. Acestor "publicisti", altor oameni de buna credinta care n-au trait acele vremuri, suporterilor rapidisti dar si dumneavoastra, suporteri ai clubului Steaua, ne simtim datori sa va aducem la cunostinta urmatoarele:

In disputele mai mult sau mai putin amicale purtate in jurul meciurilor, si in lipsa altor argumente, rapidistul amator de cultura... fizica isi descopera vocatie de artilerist iar tintele sunt "dujmanii" din teren sau din tribuna. Proiectilele sunt deja consacrate: fie telefoane mobile de provenienta incerta, fie bucati de beton smulse din structura peluzei, fie... flegme productie proprie (Very Superior Old... Pale).

In afara de suporterii "artileristi", langa Podul Grant s-a mai afirmat si o minoritate autoproclamata "elitista". Rapidistul "aristocrat", spre deosebire de vecinul de tribuna descris mai sus, este cu precadere amator de polemici si, in orice controversa pe teme de fotbal, el aduce ca ultim si suprem argument leitmotivul giulestean : "Steaua e o echipa comunista...". De parca "ai lui" ar fi jucat intr-o lume paralela, intr-un campionat paralel, al "capitalismului multilateral dezvoltat..."

Rapidistii ar trebui sa stie, sau, daca nu, macar sa afle acum, ca echipa lor - infiintata, stranie coincidenta, in acelasi an cu Lokomotiv, surata lor din Moscova - a facut propaganda electorala inaintea alegerilor din noiembrie 1946, arborand tricouri pe care se lafaia soarele, simbolul electoral al blocului comunist.

Si asta s-a petrecut intr-o vreme cand (nota bene!) "clubul comunist" Steaua nu exista...

Politica comunista in sport

Sport, spirit nou

CFR in campanie electorala

Rapidistii ar trebui sa stie, sau, daca nu, macar sa afle acum, ca retrogradarile lor si cei zece ani de exil in "B" nu sunt urmarea razbunarii cine stie cui impotriva sentimentelor lor anti-comuniste. Anii lor de zbateri prin coada clasamentului si prin liga inferioara li se datoreaza in intregime. Caci altii - Petrolul, Arges, Craiova - au concurat in aceleasi conditii si au reusit sa se afirme. Iar suporterii acestor echipe nu se vaita la nesfarsit de asuprire.

Ca sa nu mai amintim de UTA, echipa baronului Francisc Neumann, patronul fabricii de textile din Arad, de sase ori campioana nationala intre anii 1947 si 1970, o trupa unde faceau legea Petschovschi sau Farmati, adevarati "tortionari" ai portilor adverse.

Rapidistii ar trebui sa stie, ,daca nu, macar sa afle acum, ca, in perioada cea mai neagra a comunismului, anii '50, conducatorii lor se ocupau cu delatiuni mizerabile, infierandu-i cu manie proletara pe cei care deviau de la linia partidului. A celui comunist, desigur...

Da, asta ar trebui sa stie. Ar mai trebui sa-si aminteasca toti aceia ce nu tin cont de nimic atunci cand vor sa arunce cu mascari in Istoria Noastra faptul ca toate marile cluburi interbelice au fost desfiintate: Venus, Ripensia sau Unirea Tricolor au impartasit rand pe rand aceeasi soarta. Cluburi ce au fost lovite de puterea comunista, putere ce-si proteja in acelasi timp odrasla: CFR Bucuresti. Odrasla, trimisa in turnee prin toata Europa pentru a face cunoscut regimul de-abia ajuns la putere in Romania, odrasla ce "nu a precupetit niciun efort" pentru a sustine un regim strain romanilor...

Campania electorala facuta in 1946 pentru comunisti a calificat acest club ca unul cu adevarat comunist.

Noi, suporterii clubului Steaua Bucuresti, cunoastem istoria clubului nostru, ne-o asumam asa cum a fost, nu ascundem nimic, suntem gata sa discutam si sa acceptam ceea ce a fost urat in Istoria Noastra. Dar voi, fatarnicilor si ipocritilor, rezumati-va la sport! Pentru ca intreaga voastra istorie a fost apropiata, condusa, ideologiei comuniste.

Voi ati facut propaganda bolsevica, nu noi!

Voi ati purtat soarele bolsevic pe tricouri, nu noi!

Cu voi se lupta patronul lui Carmen, Mociornita, din punct de vedere politic, nu cu noi!

... asa ca, luati-va clubul comunist si nu mai umblati cu el vopsit...


fcsteaua.ro

Cum a aparut Steaua

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�