home
08-03-15

Steaua - CFR 1-0! Victorie chinuită de jalnicii lui Gâlcă!

Steaua s-a prezentat lamentabil, duminica seara, in compania lui CFR Cluj, reusind spre final sa obtina toate punctele puse in joc, scor 1-0, dupa reusita lui George Tucudean, prima in Liga 1 pentru echipa campioana. Si prima din acest retur. CFR Cluj a aratat ca o echipa lipsita de complexe si putin a lipsit ca Trica et co. sa se intoarca la Cluj cu 1 punct.

Meciul din Ghencea a inceput abrupt, cu o diagonala a lui Tamas spre Tanase, continuata cu sut in plasa laterala din partea decarului Stelei.

Ceferistii au raspuns imediat. Initial, Catalin Carp a fost blocat in ultimul moment de Paul Papp, intr-o faza in care Nicusor Stanciu a vandut balonul mult prea rapid in marginea propriului careu. La urmatorul atac, croatul Jazvic a finalizat slab o situatie de unu la unu cu lituanianul din poarta campioanei.

La mijlocul reprizei, Nicusor Stanciu nu a reusit sa cadreze la o faza-snur a ros-albastrilor, cu Cristi Tanase in postura de servant.

CFR Cluj a evoluat fara complexe in Ghencea, iar Muniru putea deschide scorul, in minutul 30, la capatul unei faze fixe in care gruzinul Chanturia a centrat excelent de pe dreapta.

Dupa pauza, Mihai Minca a scos cu multa sansa lovitura de cap a lui Tanase, care a survenit unei mingi venite de la coltul terenului din partea lui Alex Bourceanu (57).

Patru minute mai tarziu, Paun a fost la un pas de eurogol. Tanarul jucator al lui Trica a incercat vinclul din afara careului si doar interventia lui Arlauskis, de sub bara, a facut ca egalitatea sa se mentina pe tabela din Ghencea.

In minutul 78, la prima ocazie clara de gol a reprizei, Tucudean a spart gheata in campionat pentru Steaua. Fostul dinamovist nu a avut probleme in a trimite in poarta o minge prelungita perfect in interiorul careului mic.

Arlauskis a evitat rusinea, in minutul 85, printr-o parada spectaculoasa la sutul din intoarcere al nou-intratului Tiago Lopes.

Pe contraatac, Mihai Minca a avut o interventie asemanatoare in fata lui Gabi Iancu, iar Steaua s-a impus la limita, 1-0.

Steaua FCSB: Arlauskis - Papp, Tamas, Varela, Guilherme - Bourceanu, Neagu (Breeveld 46) - Stanciu (G. Iancu 46), Chipciu, Tanase - Rusescu (G. Tucudean 60)

CFR Cluj: Minca - Jakolis, Larie, Carp, Camora - Muniru - Chanturia (T. Lopes 79), Deac, Jazvic (S. Negrut 83) - Tade, Paun

Arbitru: Andrei Chivulete (Bucuresti)

Cartonase galbene: Al. Bourceanu 19, Neagu 37, Al. Chipciu 46, Breeveld 64, Papp 66/ Deac 23, Carp 68, Paun 82
Cartonase rosii: -

Stadion: Steaua (Bucuresti)
Spectatori: 4000
Preluare de la www.onlinesport.ro

Statistica meciului Steaua - CFR

Screenshot 1

Rezumatul meciului


Declarații după meci

Costel Gâlcă:
"Mă aşteptam la un joc mai bun din partea noastră. Am suferit mult, pentru că am fost prea nervoşi. Trebuia să avem mai multă răbdare şi să fim mai calmi. Nu mă aşteptam la aşa ceva.

Este bine că am cîştigat în urma unui joc slab. Este singurul lucru bun din această seară. Toată echipa a jucat sub nivelul ei. Sper ca după această victorie jucătorii să se calmeze şi să între in ritm.

A fost greu în perioada asta fără victorie. Am avut meciuri bune, în care meritam să cîştigăm. Cu Petrolul am jucat foarte bine, dar am făcut egal. Cu CS U Craiova am dominat, dar am făcut egal.

Tamaş s-a descurat foarte bine, dar se vede că este la început şi că mai are de lucru. Dar cu timpul se poate integra mai bine în echipă."


George Țucudean:
"Speram ca pe viitor sa ne facem meciurile mai usoare, dar pentru asta trebuie sa iasa si adversarele la joc. Nu ma intereseaza ca sunt criticat. Ca atacant, conteaza doar sa marchezi. Chiar daca joci prost, ramane golul pe tabela.

La Steaua toate meciurile sunt grele, toti isi dau viata pe teren contra Stelei. Trebuie sa marcam in prima repriza ca sa nu mai avem probleme."


Eugen Trica:
"Părerea mea este că Steaua nu trebuie să cîştige. Steaua nu merita nici măcar un egal. Am controlat meciul de la un cap la altul şi vreau să îmi felicit jucătorii pentru atitudine şi determinare.

Putem pune probleme oricărei echipe din Liga 1. Sîntem dezamăgiţi, pentru că puteam obţine mai mult. Le-am zis jucătorilor că trebuie să marcheze la ocaziile pe care le avem, pentru că altfel ne va fi greu. Am avut şapte-opt ocazii clare de a marca.

Dacă am fi cîştigat, plus punctele pe care le vom recupera, eram la şase puncte de Steaua şi aveam şanse la titlu. Eu sînt convins că vom primi punctele înapoi în următoarea săptămînă.

Probabil că la acest meci trebuia un arbitru mai cu experienţă. Bourceanu avea un cartonaş galben şi a mai făcut două trei faulturi"


Concluzii

FC Steaua a făcut un moment superb pentru fanele care au venit la meci. Fiind 8 martie, jucătorii Stelei au oferit trandafiri doamnelor și domnișoarelor prezente la meciul cu CFR Cluj. Florile au ajuns la fete cu ajutorul angajaților Stelei prezenți la stadionul Ghencea, dar și a jucătorilor. Mai mult, Tamaș s-a dus în tribună și oferit o floare în aplauzele celor prezenți.

Astăzi, Costel Gâlcă a împlinit 43 de ani. Ii urăm LA MULTI ANI!

În rest, citând un titlu inspirat, "Au jucat ca nişte femei, dar punctele au mers la ei." A fost cel mai slab meci al Stelei din 2015 și unul dintre cele mai nereușite sub timona lui Gâlcă. Umbra Stelei în Ghencea! Până și imperialul Varela a greșit cât într-un intreg tur. Cu siguranță, în etapa asta, Steaua va fi in topul paselor greșite. Enervant de multe! Singurii care au ieșit din "media jalnicilor" au fost Arlauskis, Tănase și Țucudean.

Un scor mincinos, dar fotbalul este uneori nedrept. Cum a fost și cu ros albastri în partidele cu Rapid, CSU Craiova și Petrolul. În seara asta a fost nedrept cu CFR. O echipa care a părut foarte solidă pe fondul impotenței stelistilor, de parcă Gâlcă a trimis în teren sedați fără "busolă și hartă", nu antrenați și pregătiți tactic pentru acest meci. CFR e lanternă roșie la masa verde, nu și pe puncte câstigate în teren. Dacă i-a subestimat cumva, putea sa-l coste scump.

Totuși, să gândim pozitiv în speranțe și FORTZA STEAUA!

fcsteaua.ro - XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
62 ani de la 11-03-1953

Ziua de nastere a lui Ladislau Boloni

A jucat pentru Steaua 4 sezoane avand 100 de meciuri si 24 de goluri marcate din pozitia de mijlocas. Aproape 1 gol la 4 meciuri. In anii 1977 si 1983 a fost desemnat cel mai bun fotbalist al Romaniei. A jucat 108 meciuri in echipa nationala, pentru care a marcat 25 de goluri. A fost de 23 de ori capitan al echipei nationale de fotbal a Romaniei.