home
06-03-15

Cum poţi pierde titlul dominând copios

Chipciu nu e lăudăros sau lipsit de modestie, chiar are dreptate, Steaua domină copios toate echipele din România. Problema e că o face fără eficienţă în ultimul timp. Iar jocul fără strălucire al Stelei este cauzat şi de umbra în care s-a aflat tocmai Chipciu.

De câteva ori am avut impresia, şi la finalul turului, şi la începutul acestui retur, că şeptarul roş-albaştrilor e mai tăios, mai arţăgos şi mai pe poartă la declaraţiile de după meci, decât pe teren.

Fără discuţie, Chipciu e un fotbalist bun, dar va ajunge un fotbalist foarte bun abia când îi vor ieşi toate fumurile din cap. Dacă îi vor ieşi vreodată...

Cât despre Steaua sau fcsb, că nici nu mai ştim cum să-i zicem, e bulversată ca orice echipă care îşi pierde în intersezon întreg axul central, Szukala-Sânmărtean-Keşeru. Nu trebuie să fii mare specialist în fotbal ca să şştii că nu trebuie să transferi dintr-o dată tot acest ax. Aici se adună valoarea, puterea, ştiinţa unei echipe, iar toate acestea se formează în timp, nu în câteva săptămâni.

E greu să înlocuieşti un jucător important într-o echipă, darămite un grup esenţial, cum e cel de mai sus. Şi când mai şi bravezi sau faci pe deşteptul, lăsând pe dinafară portarul titular şi unul dintre liderii echipei (Prepeliţă), reuşeşti să dezmembrezi definitiv o echipă care părea câştigătoare a titlului prin inferioritatea adversarilor.

Steaua a relansat campionatul din cauza propriilor erori. Petrolul nu e mai puternică decât în tur, dar a arătat aseară că poate învinge liderul. Iar o victorie în meciul direct din Liga 1 ar putea face ca diferenţa dintre cele două să devină foarte mică. Şi atunci, nici nu va mai conta că Steaua şi Chipciu îşi domină copios toate adversarele.

Florin Karamavrov

Preluare de la www.prosport.ro



Nota Redacției

Autorul se referă la declarația lui Chipciu după partida cu Petrolul din prima manșă a semifinalei Cupei României, terminată la egalitate 1-1.

"Nu cred că golul meu a fost salvator. S-a întîmplat ce era normal să se întîmple. Petrolul a dat gol şi s-a mulţumit cu acel scor, iar noi am dominat. Este un rezultat normal.

Noi am dominat şi meciurile cu Rapid şi CS U Craiova, am jucat bine. Nu vreau să fiu lăudăros sau lipsit de modestie, dar noi dominăm toate echipele. La Steaua este mereu presiune, d-asta sîntem cea mai bună echipă din Liga 1."
, a spus Chipciu la televiziunea sportro.


fcsteaua.ro - XRay


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Petrolul Ploiesti

STEAUA Bucuresti
Joi 5 martie 2015
Ora 21:30
Ilie Oana
CUPA ROMANIEI
Semifinala
TV LIVE