home
05-03-15

Petrolul-Steaua 1-1! Finalista Cupei se decide in Ghencea. Chipciu desemnat MVP!

Steaua a remizat cu Petrolul, 1-1, in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei. Golul egalizator al campioanei a venit la ultima faza a meciului de la unul dintre cei mai slabi oameni de atac, Alexandru Chipciu. Pentru "lupi" a deschis scorul debutantul Mohamed Tchite, la jumatatea primei reprize. Petrolul putea beneficia si de o lovitura de pedeapsa la hentul lui Tosca.

Meciul de pe "Ilie Oana" a debutat cu o intepatura din partea crainicului stadionului, care a desconsiderat Steaua:
"Aceasta echipa, FCSB, nu are nici un gol marcat in intreaga sa existenta si joaca primul meci din istorie in deplasare în nocturna".

Fotbalistic, meciul a debutat cu o ocazie importanta de gol la buturile aparate de brazilianul Peterson Pecanha. Tucudean, servit bine de Cristi Tanase, l-a luat la tinta pe portarul gazdelor dintr-o pozitie favorabila de a marca.

Petrolul a raspuns prin Victoras Astafei, in minutul 11, ca mai apoi sa deschida scorul prin Tchite (22). Debutantul Tchite a deschis scorul pe Ilie Oana, in fata a 8000 de oameni, dupa ce a scapat cu usurinta de marcajul lui Cornel Rapa la o faza fixa a "lupilor".

La faza imediat urmatoare, Astafei i-a dat mari emotii lui Arlauskis cu o reluare in plasa laterala.

Prima parte s-a incheiat cu trei actiuni importante de atac ale ros-albstrilor, care puteau restabili egalitatea prin Chipciu (32), Prepelita (34) si Varela (40), dar si cu o faza litigioasa in careul ros-albastrilor. Tosca a jucat mingea cu mana, la o deviere din apropiere a aceluiasi Tchite.

In minutul 50, Steaua a avut multa sansa fiind salvata de stalpul portii la finalizarea in cros a lui Teixeira, angajat in careu de Ciprian Vasilache.

Norocul a tinut insa si cu Petrolul, tinand cont de bara, din minutul 70, a lui Alexandru Chipciu. Fostul jucator al Brasovului nu l-a putut invinge pe Pecanha din cativa metri, la capatul unei faze dezvoltate in flancul drept, cu Rapa asezandu-i mingea pe frunte lui Chipciu.

Golul egalizator a picat la ultima faza, cand Prepelita a centrat in interiorul careului, Tanase a continuat inspirat pana la Chipciu, care a finalizat cu sete din apropiere pentru 1-1.

Petrolul: Pecanha- Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone - Satli, Marinescu - Teixeira (Mares 90), Vasilache (Al. Coman 70), Astafei - Tchite (A. Peteleu 69)

Steaua: Arlauskis - Rapa, Papp (Tamas 58), Varela, Tosca - Bourceanu (Neagu 74), Prepelita - Popa, Chipciu, Tanase - Tucudean (Rusescu 46)

Arbitru: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)
Cartonase galbene: Satli 88/ Papp 20, Bourceanu 73, Neagu 77
Cartonase rosii: -
Stadion: Ilie Oana (Ploiesti)
Spectatori: 8000
Preluare de pe www.onlinesport.ro


Statistica meciului PETROLUL- STEAUA

Screenshot 14


Declarații după meci

Costel Gâlcă:
"Mă bucur că am înscris, dar echipele se pun pe două linii în faţa noastră. E greu, n-avem spaţiu, dar sunt fericit şi am crezut în acest gol. Deocamdată nu dăm gol, e normal să se resimtă lipsa lui Keşeru. Tucudean a avut o zi proasta, a trebuit sa il schimb. Incercam sa castigam toate trofeele dar vrem sa ne concentram pe campionat, avem un meci greu duminica si sper sa castigam cu CFR Cluj. Sper ca atacanţii pe care îi avem să marcheze pentru că ne complicăm meciurile.

Eu nu credeam în niciun moment că titlul a fost câştigat în decembrie. Ne-au plecat trei jucători şi va fi din ce în ce mai greu. Încercăm să câştigăm toate trofeele, dar deocamdată trebuie să ne concentrăm pe campionat, pe meciul important de duminică. Sper să îl câştigăm."


Alex Chipciu:
"Nu cred că golul meu a fost salvator. S-a întîmplat ce era normal să se întîmple. Petrolul a dat gol şi s-a mulţumit cu acel scor, iar noi am dominat. Este un rezultat normal.

Noi am dominat şi meciurile cu Rapid şi CS U Craiova, am jucat bine. Nu vreau să fiu lăudăros sau lipsit de modestie, dar noi dominăm toate echipele. La Steaua este mereu presiune, d-asta sîntem cea mai bună echipă din Liga 1. De asta suntem echipa campioana, am reusit sa revenim si sa egalam pe final. Noi jucam doar la victorie, o sa fie un retur frumos, o sa ne luptam pana la capat.

Am auzit si eu ce a spus crainicul inainte de meci, nu au loc aceste ironii, noi am castigat de doua ori si am facut doua egaluri in ultimele 4 meciuri(n.r.- cu Petrolul). Daca ei au chef de ironii, e treaba lor.

E dureros ca nu sunt fanii alaturi de noi, sunt cei mai tari din tara. Ne pare rau, dar sper ca aceste probleme se vor rezolva si vor fi din nou alaturi de noi. Fara suporteri avem un minus e clar.

Chiar nu mai intereseaza cu cine jucam finala, cu cine e mai buna dintre U Cluj si CFR.
Am facut cu mana spre tribuna dupa ce am dat gol, nu era ironie catre fanii adversi, era sotia mea la meci, pentru ea era."


Mircea Rednic:
"Nu am mai putut sa tinem de minge, ne-au dominat dar nu a fost ceva sa ne puna in pericol poarta. Stiu ce poate Tchite, el nu este nici la 50% din capacitatea lui fizica, nu a mai jucat de mult dar a venit cu ambitie si cu dorinta de a ajuta echipa. Vrea sa aiba iar senzatiile pe care le avea inainte, e un jucator de care aveam nevoie, va dati seama Tchite si Tamuz in atac, o sa facem gauri mari in atacul adversarilor. Pacat ca am fost egalati in ultimul minut, o sa aratam mai bine in retur. Au fost multe schimbari la echipa in aceasta iarna, trebuie sa ne omogenizam, am facut schimbari de la meci la meci. Avem un public fantastic care a fost preocupat numai sa sustina echipa, imi pare rau ca au plecat dezamagiti dupa ce am fost egalati in ultimul minut.

Un gol în deplasare ne obligă să înscriem acolo. Au un avantaj mai mare. Au cam 60%-40% şanse de calificare. Pentru mine, Steaua rămâne Steaua! România are o imagine în Europa şi datorită lor, problemele nu mă interesează, Steaua rămâne o forţă. Noi avem probleme cu insolvenţa, ei cu stema. Când nu ai suportul publicului, nu e uşor!"


Concluzii
Chipciu a fost desemnat MVP-ul meciului de către reprezentanții FRF, organizatoarea competițție, și i-a fost inmânată placheta la finalul partidei.

Finalista Cupei României se decide în Ghencea, pe 2 aprilie.
Să dresăm Lupii în Templu!

FORTZA STEAUA!

Update:

Crainicul stadionului a pregatit dinainte, plin de remarci ironice care fac trimitere la conflictul dintre Steaua si MApN. Boxe rasunau remarci de genul "FCSB, echipa dansatoare de hore traditionale taranesti".

Ce s-a auzit la statia de amplificare cu cateva minute inainte de meci:
"Cu o traditie de peste 90 de ani in fotbalul romanesc, Petrolul Ploiesti intalneste o echipa care joaca in nocturna pentru prima data in istoria sa intr-un meci oficial in deplasare, fiind prima confruntare dintre Petrolul si o echipa care nu are niciun gol marcat in intreaga sa existenta. Petrolul joaca astazi semifinalele Cupei Romaniei dupa ce a trecut de echipele Unirea Jucu, Rapid CFR Suceava si ASA Targu Mures, in timp ce echipa oaspete, FCSB, este o debutanta in aceasta competitie. Ne pare rau, dar nu avem istorie cu aceasta echipa dansatoare de hore traditionale taranesti."

Clubul Petrolul ar putea fi sanctionat pentru acest mesaj in cazul in care Steaua depune o plangere la Federatie.

fcsteaua.ro - XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Petrolul Ploiesti

STEAUA Bucuresti
Joi 5 martie 2015
Ora 21:30
Ilie Oana
CUPA ROMANIEI
Semifinala
TV LIVE