home
01-03-15

CSU Craiova - Steaua 0-0. Nu fu să fie ... și cu Avram "Juvete"!

Petrolul s-a apropiat la 5 puncte de Steaua in clasamentul Ligii 1, dupa remiza alba inregistrata de campioana in exercitiu, duminica, cu CSU Craiova, in cel mai important meci al etapei a 19-a. Ros-albastrii au irosit cel putin doua ocazii bune de gol prin Adi Popa, completat de Papp in ultimele secunde, fiind opriti din drumul spre victorie si de brigada de arbitri condusa de Marius Avram, care a avut cateva decizii dubioase, in favoarea gazdelor.

Incarcatura acestei partide a fost intr-atat de mare incat formatia campioana a avut nevoie de jumatate de repriza pentru a-si crea prima ocazie la poarta lui Balgradean. Rusescu a asezat cu capul pentru Chipciu, care a finalizat pe directia fostului dinamovist.

In minutul 31, Adi Popa a scapat singur spre poarta lui Balgradean, in unghi. Mijlocasul de banda al Stelei a intepat mingea pe langa Balgradean, insa aceasta a refuzat sa capete efectul dorit de Adi Popa, scurgandu-se pe langa stalpul din stanga.

La urmatoarea faza, Stanciu a continuat cu o executie pe centrul portii, la firul ierbii.

Cu cinci minute inainte de pauza, brigada de arbitri condusa de Marius Avram a judecat prost un moment in care Adi Popa evadase spre poarta, tusierul ridicand in mod nejustificat fanionul.

Mai mult, la una din ultimele faze, Brandan l-a agatat in careu pe Varela, la o faza in care se impunea lovitura de pedeapsa pentru Steaua si acordarea celui de-al doilea "galben" pentru argentinian. Marius Avram a scos insa un avertisment pentru Prepelita (proteste).

Brandan nu s-a cumintit nici dupa pauza, fiind scos de pe teren de Marius Avram, in minutul 50, in urma unei interventii intarziate asupra lui Stanciu.

Rusescu a fost cel mai incisiv om din atacul lui Gilca, cu doua suturi interesante, in minutele 65 si 71. Balgradean a intervenit de fiecare data.

Cu zece minute inainte de final, antrenorul Costel Gilca a socat din nou debutandu-l pe Gabriel Tamas la Steaua. Drept "rasplata", Tamas i-a luat locul lui Raul Rusescu!

Golul izbavitor pentru Steaua putea veni spre final, cand Tamas a pasat bine spre Adi Popa, autorul unei noi ratari, dupa cea avuta in prima parte.

Steaua a trecut pe langa victorie la ultima faza, cand Papp a trimis in blocajul lui Balgradean intr-o situatie clara de a marca.

Craiova: Balgradean - S. Achim, Acka, Frasinescu, Vatajelu - Tarnacop, Madson, Brandan, Briceag (Herghelegiu 72) - Bawab (Kay 85), Nuno Rocha (Mateiu 68)
Rezerve: Straton - Dumitras, Izvoranu, Kay, A. Ivan, Herghelegiu, Mateiu

Steaua: Cojocaru - Rapa, Papp, Varela, Guilherme - Prepelita, Bourceanu (Tucudean 64) - Popa, Stanciu (Iancu 75), Chipciu - Rusescu (Tamas 81)
Rezerve: Arlauskis - Filip, Iancu, Tosca, Neagu, Tucudean, Tamas

Arbitru: Marius Avram (Bucuresti)
Cartonase galbene: Brandan 23, Madson 41/ Rapa 26, Prepelita 43, Ad. Popa 81
Cartonase rosii: Brandan 50

Stadion: Extensiv (Craiova)
Spectatori: 7000
Preluare de pe www.onlinesport.ro


Statistica meciului CSU Craiova- FC Steaua Bucuresti
Screenshot 13

Rezumatul meciului



Declaratii dupa meci

Costel Gâlcă:
"A fost un meci dificil cu o echipa buna care se apara foarte bine. Ne-am creat multe ocazii de gol dar nu am inscris. Cine spunea pana acum ca s-a jucat titlul s-a inselat. Terenul era foarte denivelat, s-a vazut la constructie si in unele faze ale meciului.

Este ingrijorator ca nu marcam dar sunte meciuri in care am avut ocazii nu am inscris, am avut un teren foarte greu. In fotbal se poate intampla orice si nimic mai mult.

Am avut mai multa liniste la constructie cu Prepelita, el da echilibru echipei si se simte acest lucru. Nu vreau sa discut despre arbitraj, sunt altii care pot face asta.

L-am bagat pe Tamas in zona de mijloc pentru a merge in careu pentru statura lui. Craiova s-a baricadat in 35 de metri si trebuia sa intram cu centrari de pe margini."


Helmuth Duckadam:
"Se adevereşte din nou că dacă reuşeşti să pui presiune pe arbitru ai şanse. Declaraţiile lui Sorin Cârţu de dinainte de meci (n.r. "L-au trimis pe copilul lui Vasile Avram, care este cel mai bun prieten al lui Argăseală!", a spus acesta înainte de meci) au fost doar aşa pentru presiune.

Am avut penalty clar, Brandan trebuia să fie eliminat încă din prima fază. În partea a doua am avut mai puţine ocazii decît în prima repriză, dar asta e, am jucat bine.

Ne-am precipitat în repriza a doua pentru că aveam un om în plus. Arbitrii se feresc să mai dea penalty-uri pentru Steaua pentru că toată lumea e cu gura pe ei. Am avut penalty la Popa şi se putea da lovitură de la 11 metri şi la ultima fază, cu Ţucudean."


Legenda Stelei a amintit de galeria roş-albaştrilor, care nu şi-a făcut apariţia nici la meciul de la Craiova: "Galeria face o mare greşeală că nu ne ajută, s-a văzut şi ultima decizie UEFA. Pierdem în jur de 150.000 de euro numai pe închirierea stadionului şi galeria continuă să fie supărată."

Sorin Cârţu:
"E un rezultat pozitiv avînd în vedere că am jucat în 10 oameni în repriza a doua. Şi în prima repriză am simţit că echipa nu a prins o formă deosebită. Singurul target al nostru era să scoatem măcar un punct.

Nu am putut să pun în aplicare nimic în a doua repriză după eliminarea lui Brandan. Ne-am apărat destul de bine şi pînă la urmă rezultatul ne mulţumeşte.

Steaua ne-a respectat, nu ştiu dacă a fost teamă sau frică. Poate mult mai mult decît la meciul din Cupă. A vrut să scoată maxim din acest meci. Noi ne aşteptam la situaţia asta, ca Prepeliţă şi Arlauskis reprimiţi.

Formăm o echipă contra căreia e greu să joci, asta pentru că noi intrăm mereu pe teren cu gîndul la victorie."



Concluzii

Este al doilea meci în care ratările și arbitrajul au barat calea spre victorie. Marius Avram a refuzat două penalty-uri, a avizat un ofsaid imaginar și nu l-a eliminat pe Brandan în prima repriză. Dominarea Stelei, pe acel strat de cartofi demn de un gazon de campionat sătesc, a fost totală, în fața "echipei momentului" CSU. Steliștii fost net superiori la toate capitolele, și când oltenii au jucat în 11 și în 10. Autobaza lui Carțu și Săndoi s-a asezat pe douâ rânduri cu fundul în poartă, tragând în mod jalnic și de timp.

In fine, titlul se joacă pe goluri, nu pe dominare și spectacol. De două meciuri Steaua suferă de ineficiență la finalizare.

Să sperăm că este ceva pasager și golurile vor intra într-un regim normal în raport cu ocaziile. Jocul bun al roș albastrilor îndreptățeste o astfel de speranță.

FORTZA STEAUA!


fcsteaua.ro - XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Petrolul Ploiesti

STEAUA Bucuresti
Joi 5 martie 2015
Ora 21:30
Ilie Oana
CUPA ROMANIEI
Semifinala
TV LIVE