home
18-02-15

Steaua-Astra 3-0!Tanase, gol de ziua lui, Tucudean debut cu gol!

În faţa a 4.180 de spectatori prezenți în tribunele stadionului din Ghencea, FC Steaua Bucuresti s-a impus cu 3-0 (2-0) in prima mansa a semifinalelor Cupei Ligii, impotriva celor de la FC Astra Giurgiu.

Steaua s-a răzbunat astfel pe echipa care i-a suflat anul trecut Cupa României şi Supercupa.
Screenshot 4
untitled


A fost un meci la discreția steliștilor, care au arătat o dispoziție admirabilă de joc. Cu o formație din care nu au lipsit sărbătoritul zilei Cristi Tanase si "debutantul" George Tucudean, Steaua și-a impus jocul incă din primele minute.

Roş-albaştrii au deschis repede scorul. De ziua lui, Tănase şi-a făcut un cadou frumos şi a marcat în minutul 4. Căpitanul a înscris din 6 metri, cu latul, după o incursiune excelentă în careu a lui Papp pe partea dreaptă. După un sfert de oră de la startul partidei, Chipciu şi-a început recitalul ratărilor. Mai întâi a tras slab pe lângă poartă, incomodat de un adversar, apoi înainte de pauză s-a precipitat în faţa porţii după o pasă precisă a lui Ţucudean ...

Steaua a continuat să preseze și Țucudean a majorat scorul cu zece minute înaintea pauzei(min. 32), când a profitat de o respingere în lateral a portarului Silviu Lung Jr. și a trimis în poartă printr-o execuție de efect dintr-o pozitie dificilă. Astfel, Tucudean a înscris primul său gol într-un meci oficial pentru Steaua. Prepeliţă a avut meritul principal la această reuşită, deoarece mingea şutată de el, în urma unei acţiuni superbe personale, a fost respinsă slab de Lung şi Ţucudean și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Repriza secunda i-a adus Stelei şi avantajul omului în plus, după ce Laurenţiu Rus a văzut rosu(min. 51), dupa două cartonaşe galbene în decurs de trei minute, primul pentru un fault, iar al doilea pentru un henţ.

După eliminare, nervii au început să-şi facă apariţia. In minutul 56, Budescu a avut o intrare urîtă la Chipciu pentru care a văzut şi el cartonaşul galben. Imediat după respectiva fază, Protasov l-a înlocuit cu Yahaya. Inainte de a fi inlocuit, Budescu s-a dat in spectacol certandu-se cu suporterii stelisti, cu Papp si Tanase, pe care l-a injurat ca la usa cortului.

Scorul final a fost stabilit de Raul Rusescu(min.88), care i-a luat locul la pauză lui Andrei Prepeliţă. Raul de Ghencea a fost la capătul unui contraatac de excepţie al roş-albaştrilor, reuşind să marcheze ultimul gol al meciului după pasa din flancul drept al lui Chipciu.

Dominarea roș albastră a fost atat de autoritara încât Astra n-a avut nicio ocazie la poarta lui Arlauskis, care a șomat în poarta. A fost un spectacol oferit de băieții lui Gâlcă, celor care s-au încumetat să înfrunte gerul, prejudecățile,"embargoul" ... și să vină la meci, dar și celor peste un milion de stelisti care au urmărit meciul la TV. În loja oficială au fost prezenți și corifeii stelismului Puiu Iordănescu si Ilie Năstase.

Echipele de start

Steaua:
Arlauskis - Papp, Luchin, Varela, Toşca - Prepeliţă (Rusescu 46), Breeveld - Ad. Popa (Bourceanu 69), Chipciu, Tănase - Ţucudean (Neagu 76)
Rezerve: Cojocaru - Filip, Stanciu, Latovlevici, Rusescu, Neagu, Bourceanu

Astra:
Lung jr. - Rus, Oros, Ben Youssef, J. Morais - Laban, Seto (William 46), Florescu - Enache, Alibec (Fatai 12), Budescu (Yahaya 56)
Rezerve: Arabatzis - Yahaya, Chiţu, Fatai, Gorupec, N. Pinto, De Amorim

Returul se joacă pe 10 sau 11 martie la Astra Giurgiu.

Rezumatul meciului



Declarații după meci

Costel Gâlcă:
"Sunt multumit de meci, in special de prima repriza. Practic, i-am tinut doar in jumatatea lor, am si marcat. Imi doream sa dam cat mai multe goluri. Ma bucura ca Tucudean a intrat bine in echipa si a marcat. Keseru era un jucator important, era golgheterul nostru, ii dorim multa bafta. Au venit jucatori noi, e greu sa-i integrezi in scurt timp. Mi-as dori pe viitor sa vina cat mai multi suporteri."

Oleg Protasov:
"Am inceput meciul cat se poate de rau, stelistii au intrat mai bine, au castigat toate duelurile 1 la 1, au dat si gol repede. Am avut si o problema cu Alibec, care s-a accidentat. Stiam ca un gol ne-ar fi suficient, dar meciul s-a rupt in repriza a doua, dupa eliminarea lui Rus. Nu am arătat foarte bine, poate că era mai bine dacă tactic am fi jucat mai defensiv""


Felicitări băieților și staff-ului tehnic!
La mulți ani, Cristi Tănase!

FORTZA STEAUA!

XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
32 ani de la 19-02-1983

Ziua de nastere a lui Mihaita Nesu

La Multi Ani ! Vom fi mereu alaturi de tine !

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Foto si Video de la derby [update]

Peluza Nord Aici o sa postam cele mai interesante materiale foto si video de la unicul derby. Rezumatul meciului: Foto: Video atmosfera: Peluza No