home
01-10-14

Dynamo Kiev - Steaua

Joi, 02 octombrie 2014, de la ora 20:00, pe NSC "Olimpiiskii" din Kiev, in cadrul grupei J a UEFA Europa League:

Dynamo Kiev - Steaua

Meciul va fi transmis de Digi Sport 1 si Dolce Sport.

Conform spuselor lui Costel Galca, Steaua se duce la Kiev pentru a face un meci mare si pentru a veni cu puncte. El marseaza pe valoarea si pe experienta jucatorilor Stelei in Cupele Europene.
Si jucatorii sunt optimisti, desi dintre ei vor lipsi Tanase, Bourceanu, Adi Popa si probabil Rusescu, accidentat la umar in meciul cu Astra.
Adi Popa nu a facut deplasarea.

Problema Stelei, asa cum a observat si antrenorul lui Dynamo, Serghii Rebrov, o constituie apararea, indeosebi flancul stang al ei. Evident ca apararea nu ar mai constitui o problema, daca mijlocasii si-ar face cum trebuie treaba in meciul de maine.
Vor fi folositi Prepelita si Breeveld, solutie care nu asigura pe deplin ideea de aparatori ai liniei de fund. Fiindca din cei doi doar Prepelita poate fi considerat mijlocas la inchidere, Breeveld fiind prezent mai mult in fazele ofensive. Ma tem ca in asemenea situatie, pentru un meci in deplasare, mai potrivit ar fi fost Filip, dar antrenorul e suveran.

Chiar daca CFR Cluj se afla cot la cot cu Steaua in clasamentul Ligii 1, ros-albastrii si-au facut bine datoria dupa noua etape. In Europa League au inceput cu dreptul, invingand categoric pe Aalborg.
Pentru jocul de maine mizez ca Galca va acorda mai multe sanse apararii si va contraataca pe benzi, cel putin pe banda dreapta unde va juca Chipciu. Consider ca banda stanga ar trebui asigurata de un jucator de viteza, poate de Stanciu, Sanmartean urmand a fi retras la mijloc in locul lui Breeveld, care ar trebui sa fie trimis pe banca.

Sunt simple supozitii care nu au nicio valoare de punere in practica.

In meciul de maine seara Galca va trimite in teren, probabil, urmatorul 11: Arlauskis - Rapa (Papp), Szukala. Varela, Latovlevici - Prepelita, Breeveld - Chipciu, Stanciu, Sanmartean - Keseru. Urmand sa corecteze pe parcursul partidei eventuala lipsa de atitudine a unora, poate o accidentare si chiar oboseala altuia, prin introducerea jucatorilor de rezerva.

NSC "Olimpiiskii" este un stadion impunator, construit in 1927 si reparat sau renovat de mai multe ori. Are o capacitate de 70.050 de locuri. Dimensiunile terenului de joc sunt 105m x 68m. O suprafata mare de teren de acoperit.

Dynamo este una din echipe fruntase ale ligii superioare ucrainene, alaturi de Dnipro, momentan lider al campionatului si de Sahtar Donetsk.
In lotul echipei kievene se afla multi jucatori straini, care prin valoarea lor, au ridicat insasi valoarea echipei.
De-a lungul timpului Dynamo a castigat numeroase titluri de campioana ale URSS si ale Ucrainei si a avut numeroase prezente in Liga Campionilor si Europa League.

Prima sansa in acest meci apartine formatiei gazda, care priveste aceasta partida ca pe o revansa a meciului pierdut cu ani in urma cu 1-4, in fata Stelei de atunci.

Partida va fi condusa la centru de Robert Schörgenhofer (Austria), ajutat de Matthias Winsauer (Austria) si Roland Brandner (Austria) la cele doua linii, de arbitrii suplimentari Rene Eisner (Austria) si Dominik Ouschan (Austria), arbitru de rezerva fiind Richard Huebler (Austria).
De mentionat ca centralul Schorgenhofer a mai arbitrat Steaua de doua ori. La un meci castigat in deplasare cu Dynamo Tbilisi si la unul piedut cu 0-1 in deplasare, la Twente Enschede.

Suporterii stelisti asteapta cu sufletul la gura aceasta noua confruntare internationala si ureaza succes echipei noastre!

HAI STEAUA! HAI ROMANIA!

fcsteaua.ro





FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!