home
25-09-14

ASC Berceni-Steaua 0-3! "Greu la deal cu boii mici"!

Steaua a eliminat Berceniul din Cupa Romaniei cu ajutorul rezervelor, scor 3-0, la capatul unui meci in care ros-albastrii au suferit in prima repriza si o buna parte din actul secund. Eliminarea lui Etienne, din minutul 71, a cantarit enorm. Gabi Iancu a profitat de eroarea portarului Andreescu si a reluat in poarta goala. Spre final, Iancu a mai inscris de doua ori creand impresia ca ros-albastrii au avut o misiune facila in fata echipei antrenate de dinamovistul Marin Dragnea.

S-au mai calficat in optimi echipele Pandurii Târgu Jiu, Oţelul Galaţi, CFR Suceava, CSMS Iaşi, ASA Târgu Mureş, Rapid Bucureşti, CFR Cluj, FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamţ, Petrolul Ploieşti, Dinamo Bucureşti, CS Universitatea Craiova, FC Viitorul, Universitatea Cluj şi Dacia Mioveni.



Cu gandul la derbiul din campionat de la sfarsitul saptamanii, impotriva Astrei Giurgiu, Costel Gilca a recurs la o formula experimentala, in care Raul Rusescu a indeplinit rolul de varf impins.

Stelistii nu au intrat foarte bine in meci, trezindu-se undeva pe la jumatatea primei reprize cu masivul atacant Alexandru Marin batand la poarta lui Cojocaru. Tosca a gresit in banda stanga a apararii, iar Marin a trimis alaturi din pozitie favorabila.

In minutul 31, Tosca si-a luat revansa cu ajutorul unei centrari superbe prin spatele fundasilor Berceniului. Stanciu a aparut bine in 6 metri, insa continuarea a lasat de dorit. Luchin a urmarit balonul deviat de Stanciu si a reluat defectuos din cadere. Cu cinci minute inainte de pauza, Patrascu a fortat vinclul cu o executie in cros din marginea careului.

La cinci minute de la reluarea jocului, Rodrigo Etienne a rezolvat o faza delicata in gura portii. Valceanu a centrat periculos la firul ierbii, iar Etienne a blocat din fata unui stelist. Din faza fixa, Cioranu putea modifica tabela cu o lovitura de cap din apropiere la centrarea experimentatului Nicu Epaminonda.

Iancu nu a fost mai norocos, in minutul 66. Rusescu, cu o clasa peste ceilalti jucatori, a deviat superb pentru Iancu, care a luat la tinta transversala portii lui Andreescu. Echilibrul numeric s-a rupt cinci minute mai tarziu. Etienne a primit cartonas rosu din partea centralului Marius Avram pentru o intrare intarziata asupra lui Lucian Filip.

Avantajul numeric s-a concretizat imediat dupa tabela, in urma unei gafe a veteranului Andreescu. Rapa a invatat sa centreze intre timp, Andreescu s-a expus inutil respingand in fata, de unde Iancu nu a mai iertat cu poarta goala. Spre final, Andreescu si-a luat partial revansa in fata autorul golului. Portarul Berceniului a plonjat spectaculos la sutul din 20 de metri al lui Gabi Iancu.

Steaua nu s-a oprit aici si a incheiat meciul en-fanfare, cu alte doua goluri marca Gabi Iancu. In minutul 90, Alex Chipciu, cel mai bun pasator al campioanei, a pasat ideal pentru Iancu, care a trimis in vinclu. Golul trei a venit, de asemenea, pe fondul unui contraatac letal al ros-albstrilor.

BERCENI: Andreescu - Ionescu, Epaminonda, Cioranu, Sandu - Ursu (C. Mihai 86), Patrascu, Rodriguez, R. Alexandru (V. Stefan 78), Ghinea - A. Marin
Rezerve: A. Rat, V. Stefan, R. Iovan, Tatar, Roman, C. Mihai, R. Gheorghe

STEAUA: Cojocaru - Rapa, Luchin, Papp, Tosca - Breeveld (Cl. Keseru 81), Filip (cpt) - Valceanu (Al Chipciu 72), Iancu, Stanciu (I. Neagu 59) - Rusescu.
Rezerve: Nita - Chipciu, Pham-Huy, Sanmartean, Neagu, Keseru, Varela

Arbitru: Marius Avram
Cartonase galbene: Keseru 90+3
Cartonase rosii: Etienne 71
Stadion: Comunal Berceni

Sursa: onlinesport.ro

Rezumat meci



Declaratii dupa meci:

Costel Galca:
"Sunt bucuros ca am castigat pana la urma, dar ne asteptam sa gasim o echipa motivata care isi apara sansele. Ne-a fost greu sa desfacem aceasta aparare, am gasit calea prin primul gol al lui Iancu. Golul doi a fost superb. Ma bucur pentru el, pentru ca a marcat trei goluri, aveam nevoie de el. Sper sa continue tot asa si pe viitor."

Ne gandim la toate, nici noi nu am iesit cu intensitate. Ne-am gasit cu greu calea spre gol. Nu am riscat in acest meci pentru ca nu au fost titulari. Le dau tuturor sanse sa demonstreze. In mare masura, s-au achitat de toate sarcinele de joc.

Stim ca exista surprize in Cupa Romaniei, asta este fotbalul. Nu ma bucura infrangerea nimanui, ma intereseaza echipa mea. Noi mergem sa castigam si cu Astra si la Kiev. Sunt meciuri diferite. Vom dansa la fiecare victorie.
"

Gabi Iancu, desemnat de organizatori(FRF) MVP-ul meciului:
"Multumesc pentru specimen!", a fost reactia amuzanta a lui Iancu dupa ce a primit trofeul pentru cel mai bun jucator.

"A fost mai dificil pentru ca se aparau foarte organizat. Am aratat ca suntem o echipa foarte buna. Asteptam acum adversarul urmator. Nu ma asteptam la un hattrick. Am avut cateva ocazii, dar nu ma gandeam. Mi s-a parut foarte aglomerat si trebuia sa desfacem jocul mai mult.
Eh, erou, am jucat cu o echipa inferioara din Liga a II-a. Vreau sa dau trei goluri cum a dat Keseru."



Ar mai fi de remarcat, pe langa cele 3 goluri inscrise de Iancu, cateva suturi bine trase si niste combinatii de efect intre atacanti.
Cea mai frumoasa faza a fost cea de la golul de 2-0. Papp a recuperat o minge la marginea careului si a trimis spre Chipciu. Mingea a trecut apoi pe la Rusescu, Keseru, inapoi la Chipciu si apoi la Iancu iar acesta a trimis direct la vinclu!
De doar 9 atingeri a fost nevoie pentru acest gol, iar de la prima pasa pana la momentul in care mingea a trecut linia portii au trecut doar 12 secunde!


Sa speram ca acest hat-trick in 20 minute, il va descatusa pe Iancu pentru meciurile viitoare.

Felicitari! FORZA STEAUA!

X Ray

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!