home
09-08-14

Steaua va juca in play off cu Ludogorets Razgrad

Chiar in ziua tragerii la sorti, Legia Varsovia (Polonia) a fost exclusa de UEFA din competitie si inlocuita de Celtic Glasgow, echipa care datorita coeficientului superior a urcat in urna favoritelor si i-a impins pe bulgarii de la Ludogorets in a doua urna valorica.

Steaua a fost unul dintre cei cinci capi de serie, iar una dintre celelalte cinci echipe urma sa fie adversara sa din plat off: Malmo (Suedia), Slovan Bratislava (Slovacia), Aalborg (Danemarca), Maribor (Slovenia) si Ludogorets Razgrad (Bulgaria).

Vineri tragerea la sorti a UEFA a decis ca Steaua va juca impotriva bulgarilor de la Ludogorets Razgrad, campioana Bulgariei, in playoff-ul Ligii Campionilor.

STEAUA - Ludogorets Razgrad (BUL)

Maribor (SLO) - Celtic Glasgow (SCO)

FC Salzburg (AUT) - Malmo FF (SUE)

Aalborg (DAN) - Apoel Nicosia (CIP)

Slovan Bratislava (SLV) - BATE Borisov (BLR)

Besiktas (TUR) - Arsenal (ANG)

Standard Liege (BEL) - Zenit (RUS)

FC Copenhaga (DAN) - Bayer Leverkusen (GER)

Lille (FRA) - FC Porto (POR)

Napoli (ITA) - Athletic Bilbao (SPA)

Meciurile dn playoff se joaca pe 19/20 august (turul) si 26/27 august (returul).

Ca si in turul 2, sorti au decis ca Steaua sa-l intalneasca pe cel mai puternic din cei aflati in urna a doua. Ca istorie, doar echipa bulgara Botev a reusit sa o elimine pe Steaua in cupele europene, acum 40 de ani.

Ludogorets nu va beneficia de avantajul terenului propriu, arena din Razgrad fiind omologata doar pentru preliminariile cupelor europene. Ne asteaptam ca in Bulgaria, Steaua sa fie încurajata si de ultrasii lui TSKA Sofia.

Sansele de calificare sunt de 50-50.


Cine este adversarul Stelei?
PFC Ludogorets Razgrad a reusit eventul in sezonul trecut, castigand al treilea an titlul in Bulgaria(2011/2012, 2012/2013 si 2013/2014). A avut o ascensiune fulminanta in fotbalul bulgar, castigand titlul chiar in anul promovarii. A mai castigat de doua ori Cupa Bulgariei (2012/2013 si 2013/2014) si Supercupa in 2012.

In lot se afla mai multi straini: internaţionalul finlandez Tero Mantyla, brazilienii Marcelinho, Juninho Quixada, Wanderson, Junior Caicara şi Choco, Anicet Andrianantenaina Abel din Madagascar, francezul Alexandre Barthe, spaniolul Dani Abalo, columbianul Brayan Alexis Angulo Leon si ex-dinamovistul Cosmin Moti.
Au si patru internationali bulgari: Vladislav Boikov Stoianov, Aleksandar Dragomirov Aleksandrov, Iordan Minev, Svetoslav Diakov.

In aceasta vara au transferat 6 jucatori : Angulo (Granada), Antonov (Akademik), Vasilev (Kaliakra), Petkov (Levski), Andrianantenaina (Botev Plovdiv) şi Petrov (Vidima).

Din iulie 2014 echipa este antrenata de Georgi Dermendjiev, inlocuindu-l pe Stoycho Stoev al carui asistent a fost din 2011. A mai fost asistent la Litex Lovech (1998–2008) si Botev Plovdiv(2008).

In Europa, Ludogorets a jucat playoff-ul Ligii Campionilor si sezonul trecut, fiind eliminata de FC Basel, pe care Steaua a intalnit-o in faza grupelor.

In grupele Europa League, Ludogorets a jucat alaturi de PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb si Cernomoret Odessa. A fost neinvinsa, obtinut cinci victorii si o remiza. In 16-imi a eliminat-o pe Lazio (1-0 in deplasare/3-3 acasa), fiind apoi eliminata in optimi de Valencia (0-3 acasa / 0-1 in deplasare).

Sezonul actual, a ajuns in play-off-ul Ligii Campionilor dupa ce a eliminat in turul 2 pe Dudelange (Lux.), 4-0 acasa / 1-1 in deplasare, iar in turul 3 pe Partizan Belgrad dupa 0-0 pe teren propriu si 2-2 în deplasare.

Meciurile in cupele europene le joaca acasa pe arena Vasil Levski din Sofia, cel mai mare stadion al Bulgariei.

UEFA a stabilit programul dublei cu Ludogorets.
- Tur: 19.08.2014 ora 21:45(ora Romaniei), Stadionul National Arena, Bucuresti.
- Retur: 27.08.2014, ora 21:45(ora Romaniei), Stadionul National Vasil Levski, Sofia.

Succes Steaua!

XRay

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
26 ani de la 11-08-1988

Ziua de nastere a lui Paul Parvulescu

A facut junioratul la Gaz Metan Medias, de unde a ajuns la echipa mare, pentru care a evoluat in aproape 100 de partide intre 2008 si 2011. Incepand cu ianuarie 2012, Paul a semnat cu Steaua.

STEAUA

Pandurii
Vineri, 15 august 2014
stadion Steaua, ora 21
Etapa a 4-a, Liga 1
TV LIVE