home
22-05-14

Despre plecare

Viata noastra este ghidata de un ciclu, de timpul care face ca totul sa mearga doar inainte si niciodata inapoi.

Tare mult mi-as dori ca sa pot gasi un mecanism sau maneta pentru mansarier, asa cum exista si la masina auto, sa pot da inapoi timpul, si cu siguranta nu as fi singurul.

Zilele acestea subiectul principal dezbatut in presa de sport, si nu numai, este posibila plecare a lui Mister Reghecampf de la clubul nostru drag.

Stirea a aparut inainte de ultima etapa din acest sezon, si in ultimele zile a explodat, inainte de finala Cupei si de incheierea sezonului. Nu vad stiri despre Campionatul Mondial, nu gasesc programul complet al Stelei din aceasta vara, dar gasesc speculatii despre plecarea lui Mister de la Steaua.

Chiar si cel mai important subiect, finala Cupei nu mai pare atat de interesanta pentru nimeni, se vorbeste foarte putin, prin-planul este plecarea.

Am mai scris si in trecut si mi-am exprimat parerea despre acest moment din viata echipei Steaua Bucuresti, din acest ciclu al vietii. Unii pleaca altii vor veni, si uite asa viata merge mai departe, cu bune si cu rele.

Am stat si am analizat mai atent, deoarece as vrea sa nu gresesc daca ma voi pronunta in vreun fel despre acest subiect si am tras cateva concluzii.

In primul rand, vreau sa realizam si sa ne aducem aminte, daca am uitat, ca Steaua este campioana si performanta sportiva se gaseste la orice pas, in mintea oricarui stelist, deoarece istoria acestui club te obliga ca an de an sa fi cel mai bun, sa fi numarul 1.

Reghe sau Mister, a ajuns la Steaua de la Chiajna, dupa un retur de senzatie facut de micuta echipa ilfoveana, intr-o tacere suspecta,destul de ciudat, avand in vedere obisnuintele finantatorului. Intradevar ca presa acelor vremuri estima o posibila inscaunare,dar nu era singurul nume, si totusi a fost anuntat la Steaua de finantatorul si managerul clubului.

Intradevar, s-a vazut imediat ca planul fusese pus la punct cu mult timp in urma, deoarece modificarile din vara anului 2012 au facut din Steaua o echipa foarte ofensiva si greu de invins.

Calitatile sale si cunostiintele s-au vazut imediat, reusind sa mobilizeze si sa trezeasca echipa din “vacanta”, riscand altfel sa piarda calificarea in UCL fiind eliminati de o echipa din Slovacia.

Mister este genul de persoana care “tace si le face”, chiar daca ii place sa glumeasca pe anumite subiecte cu presa, nu reuseste sa nu isi arata adevarata fata, de om simplu si cu o mentalitatea de neamt, serios si pus mereu pe treaba.

Si anul trecut, in vara se vorbea de plecarea lui de la Steaua, dar evenimentele din jurul conducerii Stelei, l-au facut sa se razgandeasca, sustin unii oameni specialisti in fotbal. Eu unul, sunt de alta parere, cred ca Europa, Champions League, Steaua l-au convins ca sunt mai importante si cartea lui de vizita, daca doreste sa se vanda si mai scump, trebuie sa le bifeze. Sezonul 2013-2014, Reghe l-a dominat copios, chiar daca echipa a fost invinsa la scor de Schlake si Chelsea, Steaua a aratat exact fotbalul careii placelui Reghe, fotbalul spectacol,bazat pe viteza, atac,goluri multe.

Steaua a aratat exact asa cum a vrut antrenorul ei, asa cum placem acum la public, asa cum trebuie sa arate o echipa campioana. Si lucrurile astea s-au vazut, publicul a inceput sa vina in numar mai mare, spectacolul oferit a facut ca solicitarea de bilete sa fie din ce in ce mai mare.

De asemenea si oamenii care investesc in fotbal si care isi doresc spectacol si profit, au inceput sa urmareasca si mai atent aceasta echipa, care arata exact asa cum Mister are mentalitatea.

Anul trecut cand au inceput obisnuitele speculatii ale gazetarilor nostri, Reghe a iesit clar si a declarat ca nu paraseste Steaua. De aceasta data Reghe, este foarte rezervat si glumeste constant despre acest subiect, amanand raspunsul pana dupa finala Cupei, care doar este un meci de rutina si de palmares pentru noi, iar singura miza importanta in acest moment a devenit raspunsul antrenorului.

Daca as analiza precum un detectiv amator,si as pune declaratiile lui Mister din ultima perioada, declaratiile jucatorilor, oamenilor de specialitate, as spune ca estimez ca Reghe pleaca, dar sufletul meu de stelist si iubirea ros-albastra, ma face sa imi doresc foarte mult sa mai ramana un an, si sa faca un sezon european demn de o campioana europeana.

Sincer, parerea mea asa cum am avut-o si in legatura cu Oli, Reghe este cu mult peste nivelul fotbalului Asiatic-African-Arab, si de aceea l-as vede la o echipa din Europa, acolo unde sunt adevaratii campioni si acolo unde mentalitatea este sa fi mereu numarul 1.

Reghe stie cel mai bine ce este bun pentru el si pentru familia sa, pentru cariera sa de antrenor si sunt convins ca va lua cea mai buna decizie. Viata va merge mai departe, in cazul in care Mister va parasi echipa si va pleca pe un nou drum, cu un nou antrenor dornic de afirmare si de performanta si adevaratii suporteri ai Stelei il vor impinge si il vor purta catre glorie si catre o noua etapa a vietii de campion.

In ciclul vietii si in aceasta particica a globului, in jurul echipei de fotbal Steaua Bucuresti toti oamenii traiesc cu o gandire de campion, cu o gandire de a fi mereu cel mai bun si orice schimbare care s-a intamplat in jurul echipei a fost influentata mereu de mentalitatea noastra diferita, de mentalitatea de campion.

Dani Stroe

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!