home
17-05-14

Petrolul - Steaua 0 - 0. Egal tensionat la Ploiesti!

Etapa a 33-a a Ligii 1 s-a incheiat cu meciul cap de afis al rundei, dintre Petrolul si campioana Steaua. Un meci intre doua echipe cu motivatii total diferite.

Ros-albastrii au castigat matematic titlul, dar cu doua victorii in ultimele doua etape ar fi putut stabili recordul absolut de puncte al clubului in Liga 1. Cu 81 de puncte ar depasi performanta din 1998, cand au facut 80 de puncte sub comanda lui Mihai Stoichita. Pe langa orgoliul de campioana, punctajul a fost singura miza, dar in competitia cu propria istorie. Pentru campionatul 2013-2014 era un meci de vacanta.

De partea cealalta, a fost un meci de totul sau nimic. Petrolul a vizat titlul de vicecampioana si numai o victorie cu Steaua o mai putea pastra in cursa, putandu-se apropia din nou la doua puncte de Astra, cu o etapa ramasa de disputat.

"Lupii galbeni" au pregatit un moment special pentru intalnirea cu Steaua, pentru a celebra 90 de ani de la infiintarea clubului. Pe stadionul Ilie Oana “sold out”, antrenorii Laurentiu Reghecampf si Razvan Lucescu au trimis in teren urmatoarele formatii:

Steaua: Tatarusanu - Varela, Szukala, Gardos (C. Rapa 52), Latovlevici - Pintilii, Prepelita - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tanase (R. Valceanu 81) - Keseru (G. Iancu 46)

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Hoban, Guilherme - Mustivar (Romario 87), De Lucas - Priso, Albin (Camara 83), Walter (L. Marinescu 70) - Tamuz

Prima repriza a inceput sub semnul unui mare angajament din partea ambelor echipe. Repriza a fost si sub semnul jocului la obstructie practicat de petrolisti si tratat cu ingaduinta de Hategan. Petrolul a expediat mai multe suturi, toate din afara careului, dar marile ocazii au fost de partea Stelei. In minutul 25, cand Geraldo a respins de pe linia portii sutul lui Adi Popa si minutul 45, cand protagonistul marii ocazii a fost tot Adi Popa.

Repriza a doua a fost un festival de bare si de mari ratari ale Stelei, care si-a onorat blazonul de mare campioana, desi a jucat mai economicos in perspectiva finalei.

In minutul 49 Tanase i-a pasat lui Iancu in careu, acesta a facut o pirueta si a sutat, mingea ducandu-se in stalpul din stanga lui Pecanha.

Un sfert de ora mai tarziu, Chipciu scapa in stanga, trece de un adversar si suteaza la coltul scurt, dar in stalpul drept al portii.

Peste un minut, Chipciu scapa in careu talonat de Hoban, reuseste sa suteze de la 12 metri, dar Pecanha iese si respinge exceptional.

In minutul 78, se consuma o alta mare ratare a Stelei. Adi Popa patrunde pe dreapta, centreaza in forta, Pecanha deviaza, mingea il loveste in cap pe Tanase, in fata portii goale si Hoban reuseste sa salveze.

Dupa 4 minute Prepelita primeste de la Valceanu, centreaza la 7 metri, Chipciu lufteaza, mingea ajunge la Valceanu, care trage pe langă poarta goala, ratand o ocazie imensa.

Ca si in prima repriza, Petrolul a expediat doar suturi din afara careului, fara sa aiba ocazii de gol din actiune. Cele mai periculoase au fost in minutul 69 prin De Lucas dintr-o faza fixa si sutul de la 25 metri a lui Hoban din minutul 86.

Meciul s-a terminat 0-0, dar sub raportul ocaziilor si barelor, egalul este nedrept. Steaua merita victoria, dar mai important este ca a abordat meciul cu seriozitate, a practicat un joc frumos si a demonstrat cine este seful in Liga 1. Mai este de consemnat si accidentarea lui Gardos din minutul 50. Sa speram ca nu este ceva grav.

Dupa fluierul final, s-a revarsat frustrarea unui “lup galben” de alta culoare, care a sarit la bataie pentru ca stelistii au indraznit sa se bucure. Lucrurile erau sa degenereze intr-o cafteala generalizata ca la coltul strazii.

Jenanta si atitudinea Digi Sport pe acest subiect, acuzand Steaua ca s-a bucurat provocator: “era suficient cat s-au bucurat la Cluj si mai trebuia sa se bucure marti”. Incredibila imbecilitatea unora!

Campionii, campionii, ole, ole, ole!!!

FCSteaua.ro - XRay


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

STEAUA

Astra Giurgiu
Vineri, 11 Iulie, ora ?
National Arena
SuperCupa Romaniei
Digi Sport 1
TV LIVE
    Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


    Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

    Dinamo - Steaua 1 - 1 (3 - 6). Jucam finala cu Astra Giurgiu !

    Dinamo - Steaua 1 - 1 (3 - 6). Jucam finala cu Astra Giurgiu ! (Foto: Gazeta Sporturilor)Atunci cand traiesti din amintiri si din vise frumoase iti doresti extreme de multe si de multe ori chiar imposibilul. Asa a inteles echipa Dinamo sa se prezinte pe Arena Nationala, in fata unei e

    U Cluj - Steaua 0 - 1. Campionii, Campionii! Titlul 25 oficial in Ghencea!

    U Cluj - Steaua 0 - 1. Campionii, Campionii! Titlul 25 oficial in Ghencea!Pe stadionul Cluj Arena, in fata a 20.000 de spectatori, antrenorii Laurentiu Reghekampf si Mihai Teja au trimis pe teren urmatoarele formatii: Steaua: Tatarusanu - Varela, Szukala, Gardos, Latov