home
15-05-14

Avancronica Petrolul - Steaua

Azi, de la ora 21:30, pe stadionul "Ilie Oana" din Ploiesti. Meci transmis de Digi Sport 1.

Un meci intre doua echipe aflate pe podium. Daca nu ar fi fost final de campionat, meciul ar fi fost un adevarat derby. Pentru ca ambele echipe sunt puternice si sunt sustinute de galerii puternice.

Galeria gazdelor e si foarte patimasa. Atunci cand Petrolul pierde, galeria se pierde si ea si isi acuza jucatorii de blat.

Hai sa fim seriosi, si Bayern pierde cateodata, ba la scor. Ba chiar si Chelsea, Real, Barca si Atletico de Madrid. Si? S-a intamplat ceva? Nu! Suporterii echipelor enumerate au mai mult creier? Probabil ca nu, dar au mai multa incredere in jucatorii lor, si au mai multa stapanire de sine..

Venit recent din tinuturi unde soarele e prezent pe cer necontenit pe timpul zilei, juniorul Lucescu arata mai negru decat un drac. Se pare ca alegerea conducatorilor de acolo a fost cea mai potrivita. El negru ca smoala, petrolul-petrol negru-negru. Unii suporteri si ei, negri de furie uneori.

Vorbind la modul serios, Petrolul este o echipa armonios alcatuita. Apararea, cu Geraldo in frunte e compartimentul de care arareori se trece. Mijlocul cu Hoban, Mustivar, Albin, Teixeira, e centrul de greutate al echipei si de ce nu, compartimentul de unde pornesc actiunile ofensive.Din atac ii distingem usor pe Mutu si pe Toto Tamuz.

Trecand la Steaua si punand-o in antiteza cu echipa din Ploiesti, se poate remarca usor, ca daca Petrolul e o echipa plina de armonie, Steaua e sublima in intregul ei si pe fiecare compartiment si jucator in parte. Incepand cu Tatarusanu si incheind cu Chipciu, Keseru sau Piovaccari.

Daca in meciul cu Pandurii, Reghe a aliniat un 11 plin de jucatori mai putin folositi sau oarecum prafuiti de atata nefolosire, sper ca in meciul de la Ploiesti ponderea sa o reprezinte jucatorii de 7 stele ai Stelei.

Desi e campioana, Steaua va infrunta cu simt de raspundere, in primul rand orgoliile unei echipe ranite in meciul cu Viitorul (0-2).

Privind din acest unghi de vedere, cred ca mai degraba Reghe ar trebui sa foloseasca echipa a doua intarita, pentru a-i feri de accidentari pe titulari pana pe 23 mai, ziua finalei Cupei Romaniei. Pentru ca pana la urma nu conteaza scorul, muje lui Petrolul.

Campionii, campionii, campionii din Ghencea!

FCSteaua.ro - Virgil

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Dinamo - Steaua 1 - 1 (3 - 6). Jucam finala cu Astra Giurgiu !

Dinamo - Steaua 1 - 1 (3 - 6). Jucam finala cu Astra Giurgiu ! (Foto: Gazeta Sporturilor)Atunci cand traiesti din amintiri si din vise frumoase iti doresti extreme de multe si de multe ori chiar imposibilul. Asa a inteles echipa Dinamo sa se prezinte pe Arena Nationala, in fata unei e

U Cluj - Steaua 0 - 1. Campionii, Campionii! Titlul 25 oficial in Ghencea!

U Cluj - Steaua 0 - 1. Campionii, Campionii! Titlul 25 oficial in Ghencea!Pe stadionul Cluj Arena, in fata a 20.000 de spectatori, antrenorii Laurentiu Reghekampf si Mihai Teja au trimis pe teren urmatoarele formatii: Steaua: Tatarusanu - Varela, Szukala, Gardos, Latov