home
25-04-14

A murit o parte din tiki-taka

Chiar daca nu are nici o legatura directa cu site-ul nostru, cu iubitul nostru club, noi suporterii Stelei recunoastem si respectam oameni care fac lucruri marete pentru fotbalul european.

Din pacate acest articol contine o stire foarte trista, astazi, 25 aprilie 2014, a murit un om simplu, modest dar foarte inteligent, unul dintre inventatorii celebrei "tiki-taka".

Tito Vilanova, a cedat luptei impotriva unei boli grave, unui cancer,care din pacate a castigat ultimul meci cu un om foarte simplu, foarte modest, care a reusit mai multe lucruri importante din umbra, decat in prim-plan.

Ca jucator Tito Vilanova, nu a avut o cariera impresionanta, nu s-a facut remarcat, jucand in mare parte pentru echipa a doua a Barcelonei. A fost crescut in Catalunya, a fost educat acolo cu mentalitatea de campion si a reusit sa ofere in schimb acestui mare club de fotbal, zeci de trofee castigate in toate competitiile.

In unele cercuri din Spania se vorbeste ca parintele sistemului de joc "tiki-taka" a fost Tito, chiar daca ne vine destul de greu sa scriem la trecut despre acest lucru.

Tito a fost secundul lui Guardiola, a fost omul din umbra, care il sfatuia in cele mai grele momente, a fost omul care a umilit Real Madrid in toate intalnirile si a reusit sa ofere lumii fotbalistice o mare echipa, Barcelona, care a dominat intreg fotbalul in urma cu 2-3 ani, intr-un mod care nu lasa multe sanse adversarilor.

Cu siguranta a avut un mare aport si a putut sa isi puna in practica ideile si sa creioneze tactici si sisteme care vor ramane in urma lui si multe echipe se vor inspira din munca lui.

Unii carcotasi au sustinut ca sezonul 2012-2013, dupa plecarea lui Guardiola, i-a fost incredintata scaunul de principal al Barcelonei lui Tito deoarece mai marii clubului stiau de boala grava de care sufera iar daca asa a fost, noi suporterii stelisti, le multumim acestora pentru aceasta decizie, deoarece asta inseamna sa oferi respect unei persoane care iubeste clubul, iubeste culorile, iubeste echipa pentru care lucreaza.

Cat timp a fost in prim planul fotbalului mondial, acest om s-a remarcat prin multa decenta, printr-o simplitate care uneori te scotea din sarite, printr-un calm care enerva grav adversari. Foarte rezervat si foarte calculat, precum sistemului sau de joc, in declaratii si in iesirile publice. Elegant si modest in toate aparitiile, acest lucru s-a vazut si in jocul echipei pregatite, reusind sa realizeze un record absolut, castigand titlul in Spania cu 100 puncte.

Un om care a stiut sa isi castige respectul si nu sa si-l impuna, a stiut cum sa se faca iubit de toata lumea prin felul sau si prin modestia de care a dat dovada. Ultima aparatie a lui Tito in public a fost in luna ianuarie, pe Camp Nou, intr-un meci de cupa, intr-o loja a stadionului si arata destul de afectat in cateva cadre oferite de televiziuni.

Acea imagine este greu de scris in cuvinte sau de exprimat, dar noi credem ca si el isi doreste sa ne aducem aminte de el asa cum statea pe banca ca principal al unuia dintre cele mai mari cluburi ale lumii.

Site-ul suporterilor celei mai iubite echipe de fotbal din Romania, FCSTEAUA.RO transmite sincere condoleante familiei si regretam durerea si suferinta prin care a trecut Tito Vilanova.

Se alatura si el marilor glorii care vegheaza de sus din ceruri.

TITO VILANOVA- 1968-2014. Odihneste-te in pace!

Dani Stroe

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
28 ani de la 26-04-1986

Ziua de nastere a lui Martin Bogatinov

A fost achizitionat de Steaua in 2014, fiind liber de contract.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

La-ca-tus, Marius La-ca-tus !!!

La-ca-tus, Marius La-ca-tus !!! Acum 50 de ani pe data de 5 aprilie se naste la Brasov cel care avea sa fie supranumit "fiara" suporterii Stelei, legendarul Marius Lacatus. Isi incepe activitatea fotbalistica la clubul din

Dinamo - Steaua 1 - 1 (3 - 6). Jucam finala cu Astra Giurgiu !

Dinamo - Steaua 1 - 1 (3 - 6). Jucam finala cu Astra Giurgiu ! (Foto: Gazeta Sporturilor)Atunci cand traiesti din amintiri si din vise frumoase iti doresti extreme de multe si de multe ori chiar imposibilul. Asa a inteles echipa Dinamo sa se prezinte pe Arena Nationala, in fata unei e