home
22-04-14

Ce drog ciudat

Luni seara, a doua zi de pasti, la o ora tarzie, cei care conduc lumea fotbalului din Romania, au progamat ultimul meci din etapa 28, editia 2013-2014.

Viitorul Voluntari (Contanta), nici noi nu mai stim cum ii cheama, sau mai pe scurt Academia Gheorghe Hagi si Steaua Bucuresti.

Locul disputei, minunata localitate de langa Bucuresti, Chiajna, pe terenul celor de la Concordia, care seamana mai degraba cu o arena "demna" de ligiile inferioare de la noi.

Vremea a fost perfecta pentru fotbal, pacat ca nu pot spune acelasi lucru si despre terenul de joc, dar nu asta este treaba unui suporter ...

Comuna Chiajna a inceput sa fie animata de steaguri, suporteri, multe masini dupa ora 17. Foarte multa lume, avand in vedere, ca totusi eram a doua zi de Paste,iar multa lume era inca ocupata cu nelipsitul gratar, plecati pe la parinti, bunici insa spre surprinderea multora am aratat inca o data ca aceasta MINUNATA ECHIPA este iubita si sustinuta peste tot.

NU vreau sa vorbesc despre pretul biletelor, care din punctul meu de vedere nu se justifica dar avand in vedere ca acesti bani, sau macar o parte din ei, ajung in bugetul Academiei iar Hagi este un simbol al Stelei, as fi dat si dublu, deoarece acest om si-a riscat toata averea pentru a crea un fotbal mai curat si mai frumos pentru viitor.

Toata saptamana gazetarii nostri au alimentat ideea unui blat la acest meci. Aceste zvonuri au fost create pe un fundal alimentat de pozitia Viitorul in clasament si nevoia acerba de puncte, de prietenia dintre finantatorul Stelei si Gheorghe Hagi, de rezultatul despre care nu vreau sa imi aduc aminte, cel de anul trecut dintre aceleasi echipe si nu in ultimul rand de acest nou sosit Negoita, un individ care nu cred ca are nici macar un bussines-plan pentru echipa lui, insa vorbeste si comenteaza mai mereu de Steaua.

Atacata din toate partile si fara nici macar cea mai mica dovada, alimentata de diverse articole de oameni platiti sa denigreze, Steaua Bucuresti, acesti eroi care sunt prezenti in lotul echipei, au reusit sa mobilizeze si sa aduca la ora meciului adevaratii suporteri, cele doua Peluze adevarate din Romania.

Am reusit sa intram pe stadion, cu vreo 15 min inainte sa inceapa meciul, dupa un control, care mi-a adus aminte de perioade urate pentru un suporter, nici macar la derby nu am fost bruscat si controlat in acest fel.

La fluierul de start, acea peluza al stadionul Concordia, s-a animat maxim, aducandu-ne aminte de anumite perioade ale acestor doua mari Galerii. Multe steaguri, oameni multi prezenti care au inceput sa cante minunat intr-un sigur glas si sa incurajeze echipa. O atmosfera de care imi era dor ...

Inca o data drogul Steaua Bucuresti s-a facut mai puternic si adevarat decat orice alt drog din aceata lume, inca odata aceasta magnifica echipa Steaua Bucuresti a reusit sa trezeasca in sanul suporterilor adevarat dragoste si iubire de fotbal, de culorile ros-albastru.

Poate o sa se gaseasca destui carcotasi care sa comenteze, dar eu unul am fost impresionat de cele doua peluze, de felul cum au sustinut, de felul cum s-au unit inca o data sub cele doua culori, de atmosfera minunata, de iubirea pentru echipa.

S-a cantat si s-au fluturat steaguri incontinuu, s-a creat o atmosfera minunata care pentru unii conteaza mai mult decat orice ambitie personala sau orice contradictie, dar sa nu uitam, ca de asta aceasta echipa este cea mai iubita din Romania, deoarece suntem atat de diferiti dar suntem mereu uniti de cele doua culori ros-albastru, de acest drog ciudat care ne-a ridicat la cer, ne-a facut sa innebunim iar aseara ne-a oferit viata, ne-a oferit un nou suflu si ne-a apropriat de cel de al noulea event din istoria clubului.

Respect celor doua peluze, si asa cum mie imi place sa spun, singurele si adevaratele peluze din Romania si imi doresc sa ne bucuram de Cupa si Campionatul din 2104 impreuna. Uniti Spre 25 si 22.

Dani Stroe

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

STEAUA

F.C. Brasov
Luni, 28 Aprilie
Stadionul "Steaua", Ghencea
Liga 1, Etapa 29
ora 20:00
Dolce Sport
TV LIVE
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

La-ca-tus, Marius La-ca-tus !!!

La-ca-tus, Marius La-ca-tus !!! Acum 50 de ani pe data de 5 aprilie se naste la Brasov cel care avea sa fie supranumit "fiara" suporterii Stelei, legendarul Marius Lacatus. Isi incepe activitatea fotbalistica la clubul din

Dinamo - Steaua 1 - 1 (3 - 6). Jucam finala cu Astra Giurgiu !

Dinamo - Steaua 1 - 1 (3 - 6). Jucam finala cu Astra Giurgiu ! (Foto: Gazeta Sporturilor)Atunci cand traiesti din amintiri si din vise frumoase iti doresti extreme de multe si de multe ori chiar imposibilul. Asa a inteles echipa Dinamo sa se prezinte pe Arena Nationala, in fata unei e