home
07-04-14

Coruptia Football Club

Azi dimineata m-am trezit ca majoritatea oamenilor dintr-o generatie care se zbate in agonie, si viseaza frumos la milioane, din pacate de euro, pregatiti pentru o noua si frumoasa zi in campul muncii. Din proasta obisnuinta si sa ma cert mai mereu cu Busu, am deschis TV-ul. Peste tot, galben, rosu, PERCHEZITII... DNA...Dragomir.La un moment dat am crezut ca traiesc perioada de acum 5 ani, fix, cu prima cadere a Razboinicului luminii.

Dar din nefericire ,m-am uitat la ceasul din bucatarie, am vazut 2014 si nu 2009. In fine… sa revin, nimic neobisnuit in ultima perioada, mai ales la inceput de saptamana.
Chiar am o mare nedumerire pentru cei care lucreaza pe la parchet, dna sau institutii de acest gen : Oameni buni, voi nu aveti weekend ? Voi nu mergeti in cluburi, discoteci, baruri, restaurante, nu aveti viata privata?

In fine, pana voi primi eu raspunsul, cu siguranta voi mai vedea cateva perchezitii de "interes national".
Uneori, cand mai stau de vorba cu diversi oameni, chiar ma bucur pentru aceste minore actiuni, chiar am uneori senzatia, ca a inceput sa se miste ceva cu aceasta coruptie, cu aceasta mafie neagra-alba, sau de ce culoare este ea, cu aceasta mizerie care distruge orice societate.

Marea problema nu e ca aceasta exista, pentru ca ea va exista mereu si este prezenta oriunde in aceasta lume sau loc din acest univers unde a pus piciorul aceasta minunata creatura facuta de Dumnezeu, omul, ci faptul ca in societatea din Romania ea ocupa un procentaj extrem de mare pentru cat putem noi sa suportam.

Ce credeti, ca inainte de Marea Revolutie, nu exista coruptie ? Credeti ca atunci toata lumea era corecta sau le era frica de comunisti sau ce politie-militie exista ?

Chiar acesti mari oameni, actualii puscariabili ( nu vreau sa ma exprim asa cum imi trece prin minte), se laudau prin diverse interviuri, cum aduceau diverse obiecte, cum se imparteau prime, sau avantaje unora si altora; cum se decidea un titlu, sau un meci, sau cateva; cum se faceau transferurile si cine se bucura de anumite privilegii.

Nu am avut ocazia si nu stiu daca sa ma bucur sau nu, sa traiesc in acele vremuri, dar prin prisma acestui caracter pe care il am, de om sociabil (asa cred eu), am reusit sa vorbesc cu oameni care au prins perioada diferite, si imi povesteau diverse evenimente sau cum mergeau lucrurile pe atunci.

Am aflat ca si atunci se vindeau bilete in fata stadioanelor la supra taxa, si atunci unii aveau si altii nu ocazia sa stea de vorba sau sa dea mana cu adevarate legende, ca si atunci multi oameni din conduceri, care stateau sus prin loje, sau la oficiala (apropo, numai daca aveai vreun director, sau daca duceai diverse animale in cantitati uriase, puteai obtine un loc la oficiala, si ala undeva tot spre peluze), primeau comisioane pentru diverse activitati. Dar de! atunci trebuia sa dai socoteala mai repede, acum socoteala o dai numai dupa ce incepe DNA-ul sa iti bata luni dimineata la usa.

Vad diverse statistici si diversi oameni de ziar, consacrati cu nume grele, care isi dau cu parerea. Am o intrebare simpla, de suporter al acestui fenomen, si multumesc Celui de Sus ca ma facut sa iubesc o singura echipa, care doresc un raspuns clar: Cine va livreaza voua lunar salariu?

De ce nu se spune, ca acest fenomen, si ma refer la FC CORUPTIE, ocupa lejer vreo 80% din intreg fotbalul romanesc (nu vreau sa trec granita, ca sunt mult prea mic) !? Da, imi cer scuze, e mai mult? Nu !? De ce nu se vorbeste ca incepand de la juniori, de acolo de unde ar trebui sa se vada ceva an de an, de acolo FC Coruptia achizitioneaza super vedete, si super fotbalisti, si creeaza an de an baze de antrenament (sintetic, ca asa e la moda), scoli de pregatire, sali de forte echipate complet, medicamente, cantine cu o nutritie adecvata pentru performanta !

De ce nu se vorbeste de comisioanele platite de un parinte, care se lupta cu rate peste 130% din veniturile sale lunar, si un parinte care castiga in jur de 300euro/luna, care doreste sa isi vada copilul sportiv. De ce nu se vorbeste de nesimtirea cu care unii, cica mari fotbalisti sau sportivi, devin antrenori si spun direct in fata, daca copilul tau nu are nu stiu ce si nu vine maine cu banii, eu nu il bag in antrenament? Si o mica precizare, acel mare sportiv, apare la diverse emisiuni, ca nu pot face publicitate ca nu mi-am primit comisionul, si spune si povesteste cu lacrimi in ochi cand se uita cum alti copii din generatia lui avea si el nu, si totusi el a reusit ceva. Ce ai reusit?

FC Coruptia este cea mai titrata echipa si din aceasta organizatie, facem parte cu toti, intr-o anumita masura, unii care o alimenteaza si altii care o consuma. Toti inchidem ochii si dam, fara sa ne pese, ca asa e moda. Toti ne dam mari cunoscatori si vedem multe, mai ales ca unii dintre noi lucreaza pentru unii dintre ei, dar nu facem nimic, si mergem inainte, ca poate imi iese si mie ceva.

Sportul romanesc este aproape terminat, nu mai exista, pentru ca lacomia si dorinta lui FC Coruptia este mult prea mare ca sa o poate potoli. Nu vorbesc de alte sporturi, care nu stiu cate mai exista si pe unde, dar fotbalul, mai licare putin, dar e mult prea tarziu sa fie salvat. FC Coruptia a castigat.

O mare vorba a spus-o un om, mult prea mare pentru aceasta tara,intr-un anumit context: "Ne meritam soarta" (S. Brucan)

Sunt convins ca fac parte din acea categorie care inca viseaza si care inca mai spera ca lucrurile or sa se schimbe si nu as vrea sa inchid articolul intr-o nota negativista, dar atat vreau sa subliniez: SCHIMBAREA STA IN NOI. Noi suntem cei care trebuie sa schimbe ceva si care trebuie sa arate ceva celor care ne vor urma si poate o a treia generatie sau a patra (sa dea Domnu), sa se bucure de un procentaj mai scazut, decat cel estimat de mine.

Dani Stroe / FCSteaua.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
40 ani de la 09-04-1974

Inaugurarea stadionului Steaua

La 9 Aprilie 1974, intr-un meci cu OFK Belgrad, a fost inaugurat Stadionul STEAUA care in scurt timp avea sa capete supranumele de "Templul fotbalului romanesc"

10 ani de la 09-04-2004

Steaua a umilit intreg Banatul


Cu 8-1 a castigat, pe curva violeta a ingenuncheat.
1974.04.09_Stadionul-STEAUA - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Foto: Steaua - Dinamo 5 - 2

Junior vitezistVa prezentam un album foto facut la meciul Steaua-Dinamo, 5 - 2, jucat ieri 08.03.2014, iar anexat cateva detalii despre grupa 2003. Sunt copiii care sunt prezenti la fiecare meci al Stelei, in Gh

La-ca-tus, Marius La-ca-tus !!!

La-ca-tus, Marius La-ca-tus !!! Acum 50 de ani pe data de 5 aprilie se naste la Brasov cel care avea sa fie supranumit "fiara" suporterii Stelei, legendarul Marius Lacatus. Isi incepe activitatea fotbalistica la clubul din