home
09-03-14

Atata diplomatie ma emotioneaza

Pe vremea când colaboram cu o publicație, redactorul-șef de acolo ne amintea întotdeauna să nu scriem cu mânie proletară, dar incidentele petrecute sâmbătă, la Cluj, se încadrează într-o altă sferă, în cea a conștiinței naționale încălcate de autorități.

Întotdeauna deplasările în Ardeal au avut o încărcătură deosebită, din cauza minorității maghiare din zonă, care, pe fondul unor campanii tv exagerate, a fost adânc îndoctrinată cu xenofobie.

De altfel, nu numai media a greșit, ci și autoritățile din zonă, care le oferă bozgorilor atâtea și atâtea privilegii când vine vorba de limba maternă.

Îndreptându-mă către oamenii care ar trebui să apere statul român și cetățenii săi, vă rememorez un episod din urmă cu șase-șapte ani, episod ce se rezumă la un dialog cu trei jandarmi la un popas, când am ales să nu intru într-un restaurant pentru a mânca, rămânând astfel la microbuz.

La un moment dat, i-am întrebat pe ”distinșii domni” cum de pot avea atâta plăcere când lovesc suporterii la meciuri sau cetățenii la diverse mitinguri unde sunt disponibilizați.

Unul mi-a răspuns cu franchețe că își face doar datoria, în schimb ceilalți doi au dat dovadă de o formă rară de cretinism și chiar mi-au explicat detaliat care sunt zonele de pe suprafața corpului uman unde preferă să lovească – la coaste, respectiv în zona urechii, ”fiindcă acolo pielea este mai subțire”.

Le-am reproșat că oamenii nu se pot apăra în aceste cazuri, fiindcă riscă dosare penale pentru ultraj și le-am mai spus că nu este o luptă corectă având în vedere că ei au și arme în dotare.

Răspunsul unuia m-a lăsat perplex: – Ce, tu nu-ți poți cumpăra pistol? Atunci mi-am dat seama că mă lupt cu morile de vânt și am abandonat orice dialog. Nici la meciul de ieri (n.a. – 8 martie) nu am dus lipsă de incidente cu Jandarmeria Română.

În momentul în care am coborât din autocar, jandarmii au căutat tot felul de motive pentru a ne sancționa. Șeful de pe o mașină de intervenție se bătea cu pumnul în piept că el doar aplică legea și că noi am fi de vină.

Nu zic că suntem sfinți, dar când vine vorba de suporteri, unii parcă vorbesc de animale, de o tagmă mizeră a societății. Jandarmul care suferea de germanofilie, adresăndu-se șoferului cu ”herr”, în traducere domnule, a fost bătut, în scurtă vreme, cu propriile argumente.

Dar chiar și așa, o ținea pe-a lui. În fine, cireașa pe tort a fost pusă de arbitrul meciului cfr – Steaua, Cristi Balaj. ”Fluierașul” a anunțat că va opri partida de pe ”Constantin Rădulescu” și că le va da câștig de cauză, la masa verde, celor de la CFR dacă suporterii Stelei nu încetează cu scandări la adresa minorității maghiare.

Fapta lui Balaj este fără precedent și eu, unul, o cataloghez drept inacceptabilă cu atât mai mult cu cât obișnuitul ”Afară, afară cu ungurii din țară” era însoțit întotdeauna și de ”ROMÂNIA!”.

Dacă arbitrul amintit consideră că scandarea numelui patriei trebuie interzisă pe stadioane, atunci am putea cu toții să emigrăm în Africa sau în Asia, că tot a fost vorba de unguri.

În semn de protest, în a doua parte a jocului, Peluza NORD STEAUA nu și-a încurajat favoriții timp de 15 minute.

Apoi, pentru binele ECHIPEI NOASTRE, ne-am reluat susținerea necondiționată, iar la final am avut grijă ca să le reamintim maghiarilor că nu sunt doriți pe aceste meleaguri. În încheiere aș dori să precizez că atâta diplomație, uneori, mă emoționează și că îi transmit minorității maghiare din ROMÂNIA multă m***!

Cu stimă,

Eugen Dinu (Peluza Nord)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
11 ani de la 16-03-2003

Aniversarea Stil Ostil


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Foto: Steaua - Dinamo 5 - 2

Junior vitezistVa prezentam un album foto facut la meciul Steaua-Dinamo, 5 - 2, jucat ieri 08.03.2014, iar anexat cateva detalii despre grupa 2003. Sunt copiii care sunt prezenti la fiecare meci al Stelei, in Gh