home
21-02-14

Statistici Steaua - Dinamo

Vom avea intalnirea oficiala cu nr. 156 contra rivalului traditional.

Desi, in campionat, inca dinamovisti au avantaj in confruntarile directe, inregistrandu-se 39 victorii steliste, 47 egaluri si 45 infrangeri, in toate meciurile oficiale, adica si Cupa Romaniei si cele doua dueluri din Supercupa, situatia este urmatoarea 54 victorii steliste, 47 egaluri si 54 infrangeri.

Atentie! In cazul unei victorii, vom depasi la nr. de victorii in meciuri oficiale!

Cel mai des, stelistii au castigat cu scorul de 1-0 (16 meciuri); de asemenea, au pierdut cel mai des cu acelasi scor (17 meciuri).

Cel mai frecvent rezultat egal a fost 1-1, inregistrat de 22 de ori.

Cea mai mare victorie stelista ca scor a fost 5-0, inregistrat de doua ori, in campionat in 1997, si in Cupa in 1985. Cea mai severa infrangere este un 2-6 in anul 1951.

Paradoxal, desi in anii 50 exista CCA-ul, dinamovistii se impuneau mai des in duelurile directe. De fapt, strict in campionat, in vara anului 1977, situatia nu era tocmai buna din acest punct de vedere... 12 victorii, 28 infrangeri. Situatia avea sa se schimbe treptat incepand cu acel an.

Au existat in anii 90, peste 8 ani si jumatate fara ca dinamovistii sa poata castiga in fata Stelei! Un record foarte greu de egalat vreodata! In aceasta perioada s-au desfasurat 19 meciuri cu 12 victorii si 7 egaluri.

Prima victorie stelista dateaza din 6 mai 1951, scor 2-1!

Prima victorie la scor stelista, totodata a doua din campionat si a treia din oficiale, dateaza din 11 aprilie 1956, scor 4-0! La acel meci a fost probabil cea mai mare audienta la un asemenea meci, statisticile vremii numarand peste 80.000 de spectatori!

Ne aflam in fata unui alt record statistic! Steaua a reusit 5 victorii consecutive in campionat, si 6 in meciuri oficiale! Acest numar poate creste!

Lorimer

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Oficial: Programul semifinalelor Cupei Romaniei

Oficial: Programul semifinalelor Cupei RomanieiFRF a anunţat astăzi pe site-ul oficial programul semifinalelor Cupei României. Astfel, partida dintre Steaua şi Dinamo se va disputa pe 27 martie, de la ora 20:30, în timp ce întîlnirea din