home
13-02-14

Steaua - Dinamo trebuie sa se joace in Ghencea

Nu, nu îmi place Național Arena, pardon, Mall Arena.

Nu îmi trebuie "lux" pentru a mă simți comfortabil pe stadion. La urma urmei, mă duc să cânt, să încurajez echipa, să simt pulsul peluzei, nu să fac poze de profil și să mănânc hot-dogi.

Pentru mine, Ghencea înseamnă CSA, înseamnă Ion Alecsandrescu, înseamnă Lăcătuș, Balint, Hagi, Boloni, Belodedici, Iordănescu, Emeric Jenei, Pițurcă, Iovan, Tudorel Stoica șamd.

Pentru mine, Ghencea înseamnă “Templul fotbalului românesc”. Înseamnă meciuri în cupele europene cu Anderlecht, Valencia, Juventus, Villareal, Galatasaray, Lens…

Înseamnă devotament, istorie, amintiri, pasiune. Înseamnă ACASĂ! Nu voi uita niciodată mocirla de la meciul cu Valencia sau zăpada de la meciul amânat cu Villareal, când eram îmbrăcat doar cu trening și aproape degerasem.

Nu voi uita niciodată că peluzele strigă Steaua, iar tribunele Victorie. Nu voi uita niciodată turnicheții sau scările stadionului deja învechit din punct de vedere fizic.

În sufletul meu, Ghencea nu va îmbătrâni niciodată. Pe Ghencea nu vine niciun sămânțar să îmi arate biletul, spunând că i-am ocupat locul. Pe Ghencea va ninge, va ploua, va fi viscol, dar inima mea va rămâne întotdeauna acolo, bătând mai tare și mai tare.

Ghencea este locul unde am învățat ce înseamnă Steaua. Acolo am mers la primele meciuri (4-1 cu Dinamo, 3-3 cu Rapid, 5-0 cu Craiova, 5-1 cu FC Național, 1-2 cu Zeleznik etc), acolo am auzit pentru prima oară expresia “Semințe de dovleac și floarea soarelui avem, băieți”, acolo am învățat să mă bucur așa cum simt, așa cum doar pe Ghencea o pot face.

În concluzie, Steaua – Dinamo trebuie OBLIGATORIU să se joace în Ghencea.

Cristian Verzea

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!



STEAUA Bucuresti

U Cluj
Marti, 18 Februarie
Stadionul "Steaua" (Ghencea)
Liga 1, Etapa 14 (Restanta)
ora 18:15
Digi Sport 1
TV LIVE
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

VIDEO: Amicale (Iarna 2013/2014)

AmicalePunct final pentru Steaua in dublul stagiu de pregatire de la Marbella Bilantul Stelei in cantonamentul de iarna este de zece meciuri, o victorie, cinci remize si patru infrangeri. Programul par

Oficial: Programul semifinalelor Cupei Romaniei

Oficial: Programul semifinalelor Cupei RomanieiFRF a anunţat astăzi pe site-ul oficial programul semifinalelor Cupei României. Astfel, partida dintre Steaua şi Dinamo se va disputa pe 27 martie, de la ora 20:30, în timp ce întîlnirea din