home
12-02-14

Avancronica Steaua - Concordia Chiajna

Vineri de la ora 20:30, în direct la Digi Sport, în preambulul returului Ligii I 2013-2014, actuala campioană, Steaua Bucureşti întâlneşte a 10-a clasată, Concordia Chiajna. Această partidă este o restanţă din turul campionatului.

Momentan Steaua este ancorată pe poziţia a treia a clasamentului cu 39 de puuncte, însă ţinând cont de diferenţa de valoare reflectată şi în poziţia în clasament, meciul de vineri ar trebui să fie o simplă formalitate pentru roş-albaştri. În deplasare, echipa ilfoveană are o linie de clasament echilibrată: 2 victorii (cu U Cluj si FC Botoşani), 2 egaluri (Vaslui şi Viitorul) şi în rest 4 înfrangeri – golaveraj total 8-9.

De cealaltă parte, Steaua în afară de sincopa cu Petrolul (1-1), are 6 victorii pe linie – golaveraj 21-3, deci 3 goluri constant marcate pe meci şi doar 0,5 primite! Asta se traduce prin a treia linie de clasament acasă după principalele contracandidate Astra (7 victorii, 2 egaluri şi o înfrângere) şi Petrolul (6 victorii şi 4 egaluri), cu menţiunea că colegele noastre de clasament au câte trei meciuri în plus.

De când a promovat în prima ligă, respectiv în sezonul 2011-2012, istoria meciurilor directe între cele două echipe pe Ghencea, consemnam două victorii la limită: 2-1 în 2011 (goluri Tănase şi Rusescu) şi 1-0 în anul 2012 (unicul gol al partidei fiind marcat de acelaşi Rusescu).

Odată cu transferul lui Bourceanu la Trabzonspor şi forţat de anumite împrejurări, antrenorul nostru, Laurenţiu Reghekampf s-a decis să improvizeze un nou sistem de joc. De la clasicul 4-2-3-1 cu care Steaua ne-a obişnuit în ultimii ani s-a trecut la neobişnuitul 4-1-4-1, cu tranziţia de la 2 închizători, în cazul primului sistem de joc, la un singur închizător, în cazul celui de-al doilea sistem.

Ţinând cont de accidentările lui Filip şi a incertitudinii care planează asupra lui Pintilii (contractură musculară) şi a lui Szukala (fractură de piramidă nazală), respectiv a lipsei de randament a lui Kapetanos, Keşeru şi a fundaşilor dreapta de meserie încercaţi în amicale, un posibil prim-unsprezece ar putea să fie următorul:

- în poartă:Tătăruşanu
- pe linia de fund: Latovlevici, Gardoş, Szukala, Varela
- la închidere: Pintilii (sau Prepeliţă)
- la mijloc: Tănase, Chipciu, Stanciu (sau Sânmărtean), Adi Popa
- unicul vârf: Federico Piovacarri

Antrenorul oaspeţilor, controversatul Ionuţ Chirilă, nu a efectuat vreun transfer de marcă şi probabil va introduce acelaşi prim-unsprezece ca şi în ultimul meci de campionat (înfrângere acasă cu Viitorul lui Hagi), cu excepţia accidentatului Wellington: V. Rîmniceanu - N. Bucurică, V. Crețu, C. Savin, M. Leca - N. Bambara, F. Purece, M. Neagu, N. Roșu - L. Ganea, G. Onduku.

În contextul unei asistenţe scăzute anunţate şi după o perioadă ştearsă în amicale, tradusă printr-o singură victorie în 10 amicale cu mai modesta Corona Kielce, echipa roş-albastră are datoria morală să readucă golurile, spectacolul şi cel mai important: suporterii, pe templul fotbalului românesc. O victorie este obligatorie în cursa de detronare a liderului Astra Giurgiu - aflat la 3 puncte în fruntea clasamentului!

Hai Steaua! Pronostic: 5-0.

Joga Bonito

Biletele vor fi disponibile la casele de la Stadionul Steaua incepand de joi, dupa urmatorul program:

JOI - 10:00 - 19:00
VINERI - incepand cu ora 10:00

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

VIDEO: Amicale (Iarna 2013/2014)

AmicalePunct final pentru Steaua in dublul stagiu de pregatire de la Marbella Bilantul Stelei in cantonamentul de iarna este de zece meciuri, o victorie, cinci remize si patru infrangeri. Programul par

STEAUA - Dinamo in semifinalele Cupei Romaniei

STEAUA - Dinamo in semifinalele Cupei RomanieiETERNUL DERBY se joaca si in Cupa. A avut loc tragerea la sorti a semifinalelor Cupei Romaniei la fotbal. In urne au intrat Steaua, Dinamo, Petrolul si Astra. Semifinala I: STEAUA - Dinamo Se