home
20-08-07

Deplasare Cluj

Cele douã peluze steliste au avut o prestaþie foarte bunã în deplasarea de la Cluj, pe terenul celor de la CFR. Aproximativ 200-250 de ultraºi au fãcut deplasarea în Ardeal, un numãr bun þinând cont de distanþa Bucureºti - Cluj (500 km) ºi de faptul cã meciul s-a disputat duminicã seara, la ora 20:30.

Accesul la meci s-a desfãºurat fãrã mari probleme (deºi, pentru prima datã, am observat cum un membru al unei grupãri din Nord a fost împiedicat sã intre pe stadion, fiind pe lista ,,interziºilor"). Mai mult decât atât, prin mijlocul suporterilor steliºti aflaþi la poarta de intrare în stadion au trecut numeroºi suporteri clujeni, însã atmosfera a rãmas calmã în toate rândurile.

Prestaþia deosebitã vizeazã în special susþinerea vocalã a echipei. Fãrã teama de a rosti cuvinte mari, prima reprizã a fost una de povestit mai departe, cântându-se susþinut, puternic ºi fãrã întrerupere. S-a reuºit chiar performanþa de a cânta acelaºi cântec timp de 15 minute, în acele momente steliºtii au dominat categoric fondul sonor, fapt ce a trezit antipatia ,,gazdelor", dar ºi aprecierea suporterilor steliºti aflaþi printre cei clujeni, care nu mai apucaserã un bilet în sectorul nostru. La Cluj, stadionul CFR (care se bucurã de o panoramã foarte frumoasã ºi este situat într-un cartier select) are o singurã peluzã, cele douã "galerii" fiind situate prin urmare în aceeaºi peluzã, la extremitãþile acesteia.

La începutul celei de-a doua reprize, s-a realizat o coregrafie din steguleþe roº-albastre, cu un impact vizual foarte bun ºi cu un mesaj (format din litere vopsite pe steaguri de 2 beþe) cât se poate de concis ºi sugestiv: ULTRA. Dupã un scurt interval ceva mai ,,ºters", am reînceput sã cântãm ºi sã încurajãm echipa, dominând arena.

Tot în timpul celei de-a doua reprize a fost afiºat un mesaj clar ºi la obiect: ,,Pasiunile înving legile", dupã care s-a scandat împotriva lui Miticã Dragomir.

În sectorul nostru au intrat ºi aproximativ 300 de steliºti din provincie (majoritatea din Ardeal), care ni s-au alãturat în destule rânduri la cântece ºi scandãri, ajutându-ne sã creãm o atmosferã foarte frumoasã, semãnând cu repriza a doua a deplasãrii din primãvarã de la Urziceni.

Galeria oaspeþilor, masatã compact în stânga peluzei, nu s-a remarcat prin nimic anume, reuºind sã-ºi confirme statutul de ,,anonimi" pe scena ultra. În ciuda dotãrilor net superioare (staþie destul de puternicã), per total i-am dominat clar, singurele momente în care am fost acoperiþi fiind cele în care toþi suporterii de pe stadion au gãsit de cuviinþã sã iasã din letargie ºi sã scandeze ,,CFR, CFR".

Finalul partidei a înteþit cântecele ºi ne-a gãsit mulþumiþi de rezultatul obþinut ºi de dãruirea roº-albaºtrilor. Aceºtia, la îndemnul antrenorului, au venit in corpore ºi au salutat suporterii prezenþi la meci, fiind rãsplãtiþi cu aplauze ºi cântece. S-a scandat numele lui Zapata, dupã care Gicã Hagi a fost chemat sã salute ultraºii în stilul deja consacrat în Ghencea. ,,Regele" a pãrãsit stadionul în aplauzele la scenã deschisã ale celorlalþi spectatori clujeni.

Epuizaþi, dar mulþumiþi de felul în care ne-am susþinut echipa, am pãrãsit ,,capitala Ardealului" târziu în noapte, lãsând în urmã o deplasare de referinþã. Ajunºi acasã în zorii zilei, am reluat contactul cu viaþa realã, cu ,,declaraþii incendiare", ,,ºocurile" ºi ,,scandalurile" oamenilor ,,din fotbal"...

SSK


Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3