home
09-09-13

Razboiul Civil Stelist

Nu exista revolutie fara o situatie revolutionara. Mai mult, nu orice situatie revolutionara duce la revolutie.” (V.I. Lenin)

S-o luam metodic. Si ce daca am citat din Lenin? Citez din oricine a spus vreodata ceva adevarat. Conform lui Benito Mussolini “democratia e minunata in teorie, dar in practica e o greseala”. Si conform lui Mahatma Ghandi, “fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”. OK? Forza triumviratul Lenin-Mussolini-Ghandi! Moving on.

La Steaua a existat o situatie revolutionara, care nu s-a transformat in revolutie deoarece avangarda noastra nu a fost suficient de unita. Nu stiu (si, sincer, nici nu ma intereseaza atat de tare) daca in viitor vor mai fi astfel de situatii, dar stiti cu totii ca situatia din ziua de azi numai revolutinara nu e. Totusi, ne trebuie o avangarda, si acea avangarda trebuie sa fie unita. Daca establishment-ul se va clatina, vreodata, din nou, vom proceda dupa cum ne indeamna constiinta. Altfel, avem nevoie de un plan de pace.

Unii dintre voi, crezand ca razboiul deschis impotriva domnului Becali este inca pe rol, continuati sa va luptati cu morile de vant. Pe vremuri, problema principala a Stelei era ca oamenii nu intelegeau de ce dl. Becali reprezenta un pericol pentru clubul nostru. Acum, problema principala e ca suntem slabi, irelevanti, si dezbinati. Gandindu-va atat de mult la dl. Becali, ati uitat de Razboiul Civil Stelist care inca nu s-a incheiat. Va rog sa nu incepem certuri lingvistice. Si meltenii (rednecks) din fundaturile rurale (Bible Belt) ale Americii insista ca numele corect este “razboiul de agresiune a Nordului”. Irelevant. Eu ii zic Razboiul Civil.

Razboiul Civil Stelist (RCS) nu a inceput cand Sudul si-a declarat independenta fata de Nord, desi atunci au fost plantate primele seminte. Si RCS nu a inceput nici cand, la discutiile despre infiintarea AISS din toamna 2006, ceilalti membri fondatori au refuzat propunerea mea de a aduce Nordul si Sudul la discutii. Nimeni nu stia ce avea sa urmeze. RCS a inceput atunci cand dl. Becali a profitat de lipsa unei avangarde unite si a distrus coalitia Nord-AISS-SUD. Si AISS a gresit intrand in acel joc pierzator in loc sa-si declare independenta si neutralitatea. Ca Elvetia.

RCS continua si acum - ca razboi rece - intre cele doua peluze. Si continua, intr-o forma sau alta, in toate spatiile virtuale ce le dau stelistilor din diferite tabere ocazia sa se confrunte. Inclusiv pe FCSTEAUA.RO, unde se lupta intre ei “becalistii”, “elvetienii”, si “talibanii”. Hai sa terminam cu conflictele de doi lei, si sa ne concentram pe ceea ce conteaza cu adevarat. Exista un singur mod de a opri RCS, si totul depinde de ce va face AISS. Fac publica propunerea mea de pace intre stelisti, pe care toate partile relevante au auzit-o deja:

---

“AISS regreta neintelegerile care au existat in trecut intre suporterii clubului Steaua, neintelegeri in care si asociatia noastra a fost implicata. De acum incolo, vom lua pozitii oficiale doar cand exista un consens clar in randul tuturor suporterilor. Site-ul nostru (FCSTEAUA.RO) va continua sa garanteze libertatea de exprimare si sa incurajeze dialogul intre toate partile implicate in activitatea FC Steaua si CSA Steaua. Noul Consiliu Director AISS este:

  • Adrian Pacurar (presedinte, independent)
  • Costi Vasile (purtator de cuvant, independent)
  • Tiberiu Florea (director executiv FCSTEAUA.RO, independent)
  • un reprezentant / lider PN Steaua
  • un reprezentant / lider PS Steaua


Consiliul Director AISS poate numi in orice moment un alt director executiv FCSTEAUA.RO prin majoritate de voturi.

Vom lupta impreuna pentru un club curat, onorabil, si performant, si vom colabora pentru realizarea urmatorului eveniment AISS: sarbatoarea “67 de ani de glorie”, ce va avea loc pe 7 iunie 2014.

Recunoastem ALSS ca asociatia oficiala a Peluzei Nord Steaua, si consideram ca intre cele doua asociatii nu exista niciun conflict de interese.

Precizari:

  • Suntem independenti de PN Steaua, dar nu intreprindem actiuni oficiale fara aprobarea acesteia
  • Suntem independenti de PS Steaua, dar nu intreprindem actiuni oficiale fara aprobarea acesteia
  • Suntem independenti de si ne aflam in dialog permanent cu FC Steaua, dar ne rezervam dreptul de a intreprinde orice actiuni oficiale fara aprobarea acesteia
  • Suntem independenti de si ne aflam in dialog permanent cu CSA Steaua, dar ne rezervam dreptul de a intreprinde orice actiuni oficiale fara aprobarea acesteia
  • Suntem independenti (material, juridic, decizional) de orice alte interese, si ne uneste un singur lucru: pasiunea extrema pentru clubul nostru


SEMPER SVPERIORES"

---

Si atunci vom fi (de facto sau de jure) asociatia si site-ul independente si oficiale ale tuturor suporterilor stelisti. Si vom putea merge mai departe, implementand:

Viitorul FCS / AISS
Principiile FCS

Eu mi-am facut cu obstinatie auzit punctul de vedere, si e randul altora sa preia initiativa.

CD AISS: Nu va e clar ca am ajuns slabi, irelevanti, si urati de toata lumea? Nu e clar ca propunerea mea e unicul mod de a merge inainte, si de a indeplini misiunea oficiala care e neschimbata - din 2007 - pe site-ul nostru? Tacerea nu mai e acceptabila. Daca nu facem ca mine, aveti una din doua variante. Ori ma lasati pe mine singur sa fac ce vreau si cum stiu cu asociatia, ori acceptati demisia mea oficiala si permanenta, si continuati pe drumul auto-compatimirii in “la recherche du temps perdu”.

Liderii PN si PS: Nu frica de a ne pierde independenta a fost singurul motiv pentru care nu v-am chemat la tratative in toamna lui 2006. Credeam ca ne veti spune ca noi nu insemnam nimic, ca suntem prea mici pentru voi. Ne veti spune, si acum, acelasi lucru? Daca facem pace, AISS va fi o asociatie puternica si reprezentativa, ce va dialoga permanent cu peluzele, dar nu va putea fi controlata de niciuna din ele, si nici de FC Steaua, CSA Steaua, sau alte interese. E mai bine pentru toata lumea. Uniti, nimeni nu ne poate invinge! Corect?

Conducerea FC Steaua: Nu e nevoie sa faceti nimic in afara de a inceta ostilitatile. Stim ca veti renunta la acel proces irational, pentru ca e o lupta a suporterilor cu cenzura pe care o veti pierde atat in tribunal cat si in presa. Stim, de asemenea, ca aveti nenumarate mecanisme de a ne impiedica sa oprim Razboiul Civil Stelist. Abtineti-va de la a le folosi. Vreti, in continuare, suporteri dezbinati? Slabi, irelevanti, si manipulabili? Daca da, iesiti cu un comunicat in acest sens, ca sa dam complet cartile pe fata. Daca nu, lasati-ne, va rugam, sa facem ce stim ca avem de facut ca suporteri.

Restul comunitatii: Chiar am ajuns sa fiu singur impotriva tuturor, ca “mexicanii”? Solutia pe care v-am prezentat-o in acest articol nu multumeste pe nimeni 100%, si nici pe mine, va rog sa ma credeti. Dar de cate ori pot sa mai explic ca in felul asta nu putem continua si ca trebuie, in al doisprezecelea ceas, sa facem pace si sa convietuim? Daca v-ati convins, in sfarsit, ca nu avem alternative, va rog sa cereti si voi tuturor oamenilor relevanti sa faca ce tine de ei pentru a opri RCS, si apoi vom putea merge mai departe.

Razboiul Civil American s-a incheiat cu forta, si “Reconstructia” s-a facut cu japca. Hai sa dam un exemplu de unitate si de civilizatie, procedand altfel. Hai sa luptam impreuna pentru binele Stelei. Hai sa lasam flegmele, caramizile, si comunicatele, si sa mergem mai departe prin dialog cu toata lumea. Haideti sa oprim Razboiul Civil Stelist!


Fie sa renasca numai cel ce HAR!
Are de-a renaste curatit prin JAR!
Din cenusa-i proprie, si din propriu-i SCRUM!
Astazi ca si maine, pururi si ACUM!






Tiberiu Florea / Greco Corsicanu’

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a