home
07-09-13

Victorie cu iz de Champions League

România – Ungaria 3 – 0 (Marica, Pintilii, Tănase)

Orice analiză asupra jocului echipei României trebuie să aibă în vedere un element esențial: fotbalul românesc este net superior celui maghiar. Plecând de aici, un entuziasm nemărginit ar putea să ne conducă la concluzii greșite deoarece meciul pe care îl vom avea cu Turcia va fi de două ori mai greu. Practic, acolo se va vedea dacă românii merită și dacă au valoare să se califice pentru meciul de baraj.

Revenind la partida din aceasta seară, echipa națională de fotbal a României a zdrobit reprezentativa Ungariei cu un scor de forfait. Ceea ce știam cu toții, și anume faptul că românii sunt cu două clase peste unguri, s-a arătat prin scorul final și prin desfășurarea acestei partide. Practic, românii au măturat pe jos cu niște adversari incapabili să pună probleme, neputincioși și lipsiți de valoare. Adversarii noștri nu au avut ocazii clare de gol, fundașii noștri centrali și portarul Tătărușanu neavând probleme și nici emoții.

Scorul a fost deschis de Ciprian Marica după o acțiune extraordinară în cadrul căreia atacantul nostru s-a jucat cu fundașii adverși, reușind atât să recupereze mingea, să-și depășească adversarul direct și să plaseze o lovitură imparabilă în colțul din stânga portarului Bogdan. Era minutul 2. A urmat golul fabulos a lui Pintilii dar și acțiunea extraordinară a lui Tănase încununată cu gol. Practic, dacă Marica ar fi spus „DA” ofertei înaintate de George Becali, am fi avut trei goluri steliste pentru poporul Român.

De departe, cei mai buni jucători de pe teren au fost Chiricheș, Bourceanu și Pintilii, iar evoluția lui Marica a fost una extraordinară. Scorul putea căpăta proporții, dacă ar Stancu și Popa ar fi reușit să marcheze din două ocazii clare de gol.

Se naște o echipă națională, bineînțeles, croită pe structura Stelei, deci cresc șansele României de a se califica la un nou turneu final de campionat mondial.

Acum urmează meciul cu Turcia. Jucând în această manieră, românii nu au cum să piardă puncte, iar dacă vor să se califice la un nou turneu final trebuie să abordeze această confruntare pentru a învinge.

„Este o seară extraordinară, este o seară fabuloasă. Felicitări jucătorilor și felicitări antrenorului echipei naționale. Antrenorul a riscat dar trebuia să inventeze ceva. Marica a răsplătit încrederea antrenorului. Eu cred că golul cel mai împortant a fost cel marcat de Marica pentru că a dat încredere echipei și stadionului. Felicitări echipei pentru modul în care s-a apărat și pentru cum a pus probleme adversarului” Anghel Iordăneascu, în direct, prin telefon, la Sport.Ro Tv.

„Clar, net, am fost mult peste ei ca și valoare. Ce analiză să mai facem dacă am jucat perfect și dacă nu am avut nici o problemă. Nu poți să compari jucătorii noștri cu jucătorii Ungarieie. Piți a fost și el conștient de valoarea Ungariei, știa ce potențial au și faptul că noi suntem mai valoroși. În meciul disputat în Ungaria, probabil că românii au intrat prea relaxați. Jucătorii lor nu se pot compara cu jucătorii noștri. Am încredere că și în meciul cu Turcia vom juca bine și că vom câștiga. După aceasta ne vom gândi doar la meciul de baraj. Eu mă bucur pentru domnul Pițurcă pentru că a adus echipa în această situație. Golul lui Pintilii a fost cel mai frumos, iar în partida cu turcii va conta foarte mult absența lui Bourceanu.” Neluțu Sabău, în direct, prin telefon, la DigiSport

„Regret faptul că nu am câștigat la Budapesta pentru că victoria ne era la fel de accesibilă. Din păcate nu am jucat la fel de bine.” Anghel Iordănescu, în direct, prin telefon la SportRo

„Este frumos când învingi. S-a văzut din primul minut când am reușit să marcăm când ungurii au făcut o greșeală foarte mare, iar noi am marcat. Noi am jucat extraordinar dar ungurii nu au făcut-o prea bine. Turcii vor veni aici ca să joace deschis dar eu cred că vom câștiga. Pițurcă a gândit bine toată strategia cu Stancu și cu Marica, văzând, probabil că Ungaria este foarte stlabă în centru apărării. Apărătorii noștri centrali au făcut o partidă extraordinară și este păcat că unul dintre ei nu va putea juca cu Turcia.” Gheorghe Hagi, în direct, prin telefon, la SportRo

Il Soldatino
(articol preluat de aici)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a