home
31-08-13

Nationala neterminata

Aruncându-ți o privire asupra lotului de jucători alcătuit de selecționerul Pițurcă, ai senzația că privești către un brad asimetric, lipsit de beteala, globurile și de beculețele colorate ale Crăciunului, stând într-o râlă și amplasat fiind într-o hală dezafectată.

În primul rând este ne neînțeles neconvocarea lui Gardoș, din punctul meu de vedere, un fotbalist mai tehnic decât Goian și mai determinat să își demonstreze valoarea. De altfel, înlocuitorul lui Chiricheș a jucat aproape perfect în manșa retur jucată de Steaua în capitala Poloniei. Bun, vrei să menții un echilibru, mai aduci și de la Dinamo doar pentru că ești obligat să o faci, fie de impresari, fie că nu vrei să fii acuzat de trecutul stelist, dar Gardoș, cu Pițurcă selecționer sau nu, va face cuplu perfect alături de Chricheș în viitorul apropiat, iar timpul ne-o va demonstra.

În ceea ce privește mijlocul echipei, se naște un singur semn de întrebare asupra formei sportive de moment a lui Adi Popa, dar putem să manifestăm înțelegere, mai ales că, cea mai bună soluție pentru acel post lipsește, iar când scriu aceste rânduri mă gândesc la Chipciu.

Problemele majore apar în atac. Sare în ochi unitatea de măsură inegală folosită de Piți în ceea ce-i privește pe Mutu și pe Ciprian Marica. În timp ce pe primul nu-l selecționezi deși joacă la echipa de club, fiind considerat o sperietoare de către unii dintre adversari, îl ții pe cel de-al doilea în lotul național deși nu are echipă, antrenându-se „în poeniță” alături de o echipă care nu-i poate oferi un contract pe măsură, deci, care nu-l poate folosi. Din punctul meu de vedere, corect ar fi fost ca nici unul să nu fie convocat și scriu aceste rânduri conștient fiind de faptul că Marica ar putea fi autorul a 2 probabile goluri care ar ajuta Naționala să se impună în fața selecționatei maghiare.

Mergem mai departe și încercăm să găsim pe Internet golurile marcate de Bogdan Stancu pentru echipa României. Căutăm mult și bine… Mai mult dacă revedem evoluțiile acestuia cu Olanda și cu Ungaria, vom descoperi un jucător rătăcit, absent, autor al unei ratări imense în Ungaria, adică o umbră a fotbalistului oportunist și cinic care juca și marca goluri pentru Steaua în urmă cu puțin timp. Peste tot și toate, nici știri îmbucurătoare despre reușitele Motanului pentru Genlerbirligi nu prea primim. Și joacă în Turcia, nu în Italia, Spania, Anglia sau Germania…

Mai departe, surprinde absența lui Gicu Grozav. Dacă tot îl ții pe Stancu în lot, de ce nu l-ai selecta pe Grozav odată ce el ți-a marcat golul împotriva Turciei și odată ce, el tocmai a fost autorul singurului gol petrolist din deplasarea efectuată în Țara Galilor? Trebuie să adăugăm faptul că același jucător a reușit să califice în urmă cu două săptămâni, printr-o execuție extraordinară, echipa Petrolul în deplasare, pe terenul unei formații din Olanda?

Din punctul meu de vedere, un singur fotbalist a confirmat la echipa sa de club, iar acesta este Bogdan Bucur, iar dacă este să-i analizăm și pe ceilalți atacanți, am putea manifesta înțelegere în ceea ce privește selecționările lui Maxim și Alexe. În rest, poți să te întrebi dacă nu cumva proaspătul golgheter al Ligii 1, Raul Rusescu, ar avea și el loc în acest lot. Scriu aceste rânduri mai ales că, spre deosebire de Marica, pentru Raul s-a găsit o echipă care să-i facă un contract, adevărat una nu atât de celebră ca Dinamo și fără a face parte dintr-un campionat la fel de puternic ca cel din țara noastră.

Il Soldatino
(articol preluat de aici)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

[FORUM FCS] Dinamo Tbilisi - Steaua 0-2 (0-0)

Reghecampf: <i>"Dinamo este o echipÃ

wallpapers

- lm-a