home
08-06-13

O noua continuare

Suntem tentati sa gandim in acest moment ca avem nevoie de un nou inceput. Fals! Nu vrem sa infiintam o echipa noua peste noapte (cel putin nu inca), ci vrem inapoi clubul curat pe care-l aveam inaintea venirii cotropitorului. Puscariasul este unde ii e locul si lucrurile inca nu s-au terminat. Mai sunt procese pe rol, mai avem vesti de asteptat de la UEFA, samd.

Care ar fi metodele de purificare a clubului? Pai prima care ne vine in minte si singura pe care o voi aborda aici, e ca cineva, un om potent financiar (real, nu de carton) sa cumpere clubul. Vrem sa vina oricine sa arunce cu banii si sa nu tina cont de absolut nimic altceva decat profit? Normal ca nu. Exista cineva cu bani care ar veni 100% din iubire pentru club? Normal ca nu.

As vrea sa fac aici o mica paranteza si sa iau cazul clubului Paris Saint-Germain. Un grup de investitori din Qatar a preluat clubul. Un grup potent de investitori. Au venit si au aruncat cu bani, cu siguranta urmaresc profitul si reclama, DAR au inteles ca le vor obtine cu ajutorul suporterilor, gloriilor si istoriei clubului. Sunt la locul lor, oameni de afaceri adevarati, nu-i vezi in presa cu declaratii scandaloase, nu-i vezi dansand ca maimutele, ci aplauda la goluri. Aplauda munca jucatorilor, antrenorilor si cel mai important munca managerului Leonardo, fosta glorie a clubului, cel care stie cum sta treaba cu PSG.

As intreba acum care e diferenta intre Steaua Bucuresti si Paris Saint-Germain? Pai PSG se afla intr-o tara mai avansata ca a noastra, cu un nivel de trai mai bun si mai mult ca sigur oportunitati de afaceri mai mari. Asta ar fi avantajul major al francezilor. Avantajul major al nostru e palmaresul. Suntem un club mult mai titrat, fara dubii, iar numarul de suporteri (adevarati sau temporari) e covarsitor mai mare decat cel al restului formatiilor din Romania.

Sa revenim. Am avea nevoie de un om cu bani, care sa caute sa obtina profit fructificand istoria minunatului nostru club. Nu ne trebuie unul care sa spuna ca era stelist de mic si ca a fost visul lui sa preia clubul. Nu, avem nevoie de unul care sa-si puna increderea intr-o fosta glorie stelista, care cunoaste foarte bine clubul nostru. Ca imagine recunoscuta in lume, primul nume care ne vine in minte este Hagi. Nu stiu cat de bun manager ar fi Gica, dar ca imagine ar fi de ajutor. Cred ca si-ar putea face o echipa buna cu Tudorel Stoica, Jenei, Adrian Ilie, Bobby Durbac si altii care ar putea participa la un asemenea proiect cu diferite functii in cadrul clubului.

Omul asta care ar prelua clubul sa inteleaga faptul ca suporterii constituie o parte mare din veniturile unui club de fotbal, pe langa drepturile de televizare, reclame si transferuri de jucatori. Daca nu ai suporteri, nu ai nici reclame, nici cota mare din drepturi. Plus ca daca nu te comporti profesionist, nu atragi nume importante pentru publicitate.

Din Romania, nu stiu cine ar putea fi persoana asta. Nu stiu cine ar fi gata sa scoata o suma mare de bani pentru a lua clubul, nici macar cine i-ar avea. Eu mai degraba as prefera un om de afaceri obiectiv de afara, care sa priceapa cum functioneaza un club de fotbal, cum faci ca profitul sa fie perpetuu (nu sa te umpli azi de bani si maine sa tragi obloanele). Si din cate se vede Steaua se autosustine si ar fi capabila de asa ceva.

Va intrebati de unde-l luam? Daca stiam, nu mai scriam un rand aici si totul era deja rezolvat

Ebonyc

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Gigi Becali, CONDAMNAT DEFINITIV LA 3 ANI DE INCHISOARE cu executare

Gigi BecaliGigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şe