home
24-05-13

O societate in picaj

In singurul loc de mai conteaza pentru educatia publicului, adica la tv, cam 94,78% (aprox.) dintre cei care au vorbit despre condamnarea lui Becali au avut pozitii de regret, nemultumire si respingere a verdictului. Practic, nu s-a recunoscut o situatie simpla: dupa 14 ani de anchete si judecata, un cetatean a fost gasit vinovat si condamnat de cea mai inalta instanta a tarii, pentru un concurs de infractiuni.

In afara lui Radu Banciu, care l-a tavalit asa cum trebuie, n-am auzit pe absolut nimeni care sa prezinte niste fapte concrete:

1) Persoana are un istoric foarte accentuat de fapte antisociale (cele mai multe si mai grave dintre ele nici macar cunoscute de publicul larg, nicicum cercetate sau condamnate), de ignorare a normelor de convietuire comuna, de ignorare a regulilor impuse de societate; amenintari cu moartea; amenintari cu violente asupra familiei; constituirea unui grup infractional in vederea comiterii de infractiuni; nenumarate fapte de ultraj impotriva bunurilor moravuri; tulburari ale linistii si ordinii publice; instigare la violente; dispret fata de demnitatea persoanei, libertatea religioasa, discriminare, xenofobism samd. E un infractor convins.

2) Persoana nu recunoaste institutia justitiei, in sine; Prin toate atitudinile sale, se considera peste ordinea constitutionala a Romaniei;

3) Persoana s-a sustras constant efectelor justitiei, parasind tara inaintea a ceea ce puteau fi termenele verdictelor definitive;

4) Persoana a fost impiedicata pe ultimii metri (la propriu) sa se sustraga rigorilor legii;

5) Nu regreta, nu recunoaste, deci nu poate fi reabilitat; Ramane un pericol pentru societate, inchisoarea nu-si indeplineste latura corectionala, deci trebuie protejata societatea prin maximizarea izolarii persoanei;

6) Trebuie sa i se aplice circumstante agravante, nicicum favorizante;

7) Nu se stiu nico 10% din netrebniciile pe care le-a facut; Pe speta asta, pedeapsa s-a luat pe o incradare minima, ar fi putut lua lejer 5 ani.

8) Intre “barbatul plin de onoare, barbatie, care face puscarie cu demnitate in tara lui decat sa fie rege pe pamant strain” si pasarica fricoasa, cacata in pantaloni, care s-a dus sa-i suga pula lui... oricui, gata sa stea intre musulmani decat sa-si asume 1% din consecintele faptelor sale adevarate, e distanta ca intre Romania si Dubai.

9) Imediat dupa aflarea hotararii de condamnare definitiva, si-a exprimat in direct la tv regretul ca nu s-a sustras efectuarii pedepsei: "Am fost prost ca n-am ramas afara". Ce gratiere pentru o asemenea persoana (unde-s comportamentul, reabilitarea, garantia ca nu va mai comite alte infractiuni)? Ce suspendare a pedepsei, adica punere in libertate pentru unul care regreta ca n-a fugit din tara si care are toate mijloacele banesti de a disparea? Ce "n-a avut timp sa-si puna afacerile in ordine" cat timp actiunea penala e pe rol de un deceniu? Ce "contributie sociala majora" cand el nu are angajati, nu plateste impozite si nu are activitati lucrative? Bai voi astia!

10) samd

Oameni politici, jurnalisti, formatori de opinie, artisti, oameni de afaceri, sociologi, psihologi, ventriloci, chiar societatea civila – duc in aceste zile o actiune concertata (motivata politic, fara legatura neaparat cu Becali) de negare a statului de drept, actiune de terorism imagologic la adresa justitiei si, in fine actiune de prostire in masa a populatiei.

Nu zic de sub-oameni precum sclavul Chireac, platit sa dea limbi si sa spele cadavre. Zic de ailalti. Tot platiti precum chelul ala de la romania tv a lui Ghita si Gusa, Rares Bogdan (zici ca-i nume conspirativ, s-a potrivit bine), care a facut pelerinaj pentru neamul lui Becali in fiecare seara. Sau mumia ovreica aparatoare de maidanezi si infractori periculosi (criminali, interlopi, violatori).

Nu zic de dementul Vadim Tudor. A vorbit de condamnat pe zece posturi (canale) odata, dar in aceeasi zi in ziua in care Gh. Buzatu, conducatorul lui de doctorat, un mare patriot si istoric roman se ducea la Cer, nu i-a pomenit nicaieri numele in cele 15 ore de dat din clanta. Nu mai zic de dottore Ponta si de Cacarau, sau de Zgnonea, care se pronunta in favoarea unui infractor dovedit si care este in judecata pentru alte fapte, si care imixtioneaza justitia, incalcand flagrant principiile statutului de drept. Bineinteles ca nu zic de huliganul de drept comun MiMi Stoica, care si-a platit libertatea, dupa ce a savarsit infractiunea de lovire in forma agravata (in public, insotit de mai multe persoane) si care vorbeste de nedreptati.

Nu-i mai retin acum pe toti, dar ati vazut singuri ca au fost zeci de indivizi care au dat limbi cadavrului Gigi Becali, spalandu-l si tampind lumea cu minciunile lor. E aproape fara precedent ce se intampla. E genocid prin indobitocire.

S-a ajuns ca 54% dintre romanii spalati de creier de jegosii de mai sus sa sustina gratierea puscariasului – acestia cred ca “a fost condamnat politic”. 33% spun ca si-a facut cinstit averea. 36% il vad ca model de viata. Esantionul e unul de elita (sociologic vorbind), adica populatia neinstutionalizata a Bucurestiului.

Stam foarte bine.

Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Gigi Becali, CONDAMNAT DEFINITIV LA 3 ANI DE INCHISOARE cu executare

Gigi BecaliGigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şe