home
21-05-13

Crin Antonescu i-a dat gratis stadionul Ghencea lui Becali, in 4 februarie 1999

În 1999, Crin Antonescu era ministru al Tineretului și Sportului. În calitatea asta, a contrasemnat HG (hotărîre de guvern) 66 din 4 februarie 1999, prin care stadionul Ghencea era dat în folosință gratuită Asociației Fotbal Club “Steaua” București (AFCSB). La vremea aia, AFCSB era, cum îi zice și numele, o asociație condusă de Viorel Păunescu, dar finanțată de Gigi Becali, patronul de facto al clubului. În 2003, Becali a preluat cu totul Steaua, devenind proprietar de drept (apoi, prin 2005, a cedat acțiunile clubului nepoților lui). Tot în 2003, premierul Adrian Năstase, fan dinamovist, a anulat hotărîrea de guvern contrasemnată de Antonescu și stadionul Ghencea a revenit la Ministerul Apărării.

Totuși, iată cum, 13 ani mai tîrziu (1999-2012), Gigi Becali îi întoarce serviciul lui Crin: se înscrie în PNL și-i face albie de porci, la tv, pe adversarii lui Antonescu.

Mai jos, HG 66/1999:





prisacariu.ro


ANI, ANAF si Corpul de Control al Premierului trebuie sa-i ia banii lui Becali



Gigi Becali este la Rahova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare. În materie penală, deci, cazul Becali s-a tranșat (cel puțin pe situația schimbului de terenuri cu Armata). Dar acesta ar trebui să fie doar începutul. Multe alte instituții ar trebui să continue demersul “dreptății pînă la capăt” invocate de USL în campania electorală:

1. Agenția Națională de Integritate trebuie să aibă în vedere declarațiile de avere completate în bătaie de joc de Gigi Becali de cîțiva ani încoace, declarații din care lipsesc cu desăvîrșire veniturile, dar apar cheltuieli fabuloase, de zeci de milioane de euro (în special în împrumuturi acordate în nume personal). Cum dracu’, deci, se poate ca unul care nu cîștigă nimic niciodată să aibă zeci de milioane de euro de dat cu împrumut? Nu se poate, corect, deci un caz de avere nejustificată s-ar putea coace. În cel mai bun caz, Becali a avut venituri personale, dar nu și le-a declarat. Așadar, dacă ANI nu va avea un dosar de avere nejustificată, va putea sesiza procurorii, care să cerceteze un fals în declarații;

2. Agenția Națională de Administrare Fiscală este obligată să cerceteze nu numai situația veniturilor lui Becali, dar și cît de fiscalizate au fost tranzacțiile imobiliare ale aceluiași; cu alte cuvinte, ANAF trebuie să lămurească situația impozitelor și taxelor plătite de Becali de-a lungul anilor (și ar trebui să vorbim de milioane de euro taxe);

3. Corpul de control al premierului are datoria să ne comunice tuturor ce s-a ales de privatizările făcute de stat cu Gigi Becali, prin intermediul AVAS, de exemplu (și nu au fost puține); ca să vedeți ce ironică e viața: în 2012, Becali a intrat în Parlament ca membru PNL, dar în 2007 liberalul Teodor Atanasiu, șef al AVAS, atunci, îl fugărea pe Becali să-i ia Uzina de armament de la Drăgășani înapoi (sursa).

Am văzut, în ultima vreme, cum Corpul de control al premierului a fost foarte activ în a demasca furturile guvernărilor anterioare. Am văzut, de asemenea, că Ponta îl simpatizează pe Becali și că asta nu e infracțiune. Dar furtul, Victor Ponta, este infracțiune? Evaziunea este? Zic să cercetați, nu?

prisacariu.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Noi nu mergem la răzbel!

Clubul nostru drag, ce mult te ...Trompetele sparte ale unor oi – mai mult, mai putin sau deloc deghizate – au inceput sa faca zgomot spre influentare, vopsire si prostire. Suntem la finele unui sezon care a adus urmatoarele r