home
22-04-13

STEAUA - Petrolul 2-2 VIDEO & FOTO / Daca-s campioni, de ce sa se mai chinuie?

Doar Petrolul a marcat un gol din actiune in meciul de luni seara, Steaua - Petrolul 2-2. Au mai fost doua penalty-uri pentru Steaua si un autogol, de asemenea al gazdelor. Steaua a jucat slabut, iar rezultatul de egalitate este echitabil.

Cel mai încrâncenat meci al etapei 27 s-a disputat pe Arena Națională, unde Steaua a terminat la egalitate, scor 2-2, întâlnirea cu Petrolul Ploiești. Atmosfera fenomenală din tribune creată de cele două galerii a fost acompaniată cu un fotbal frumos în teren, unde Steaua și Petrolul și-au împărțit perioadele de dominare, ocaziile, golurile dar și punctele. Steaua a punctat din două penalty-uri, transformate de Rusescu și Latovlevici, pentru Petrolul marcând Hoban și Chiricheș cu autogol.



Primul sfert de oră a fost controlat de steliști pe teren și de ploieșteni în tribune, unde fanii Petrolului au reușit în mare parte a timpului să-i acopere pe cei ai roș-albaștrilor. Chipciu, Szukala și Rusescu au semnat primele faze de poartă ale partidei, însă nici unul nu a reușit să trimită pe cadrul porții lui Bornescu.

Abia în minutul 19 au amenințat și oaspeții poarta gazdelor, șutul lui Bokila fiind scos cu un reflex extraordinar de Tătărușanu. Câteva minute mai târziu, însă, Adi Popa a fost agățat în careul advers de Manasse și Alexandru Tudor a acordat penalty abia la indicația tușierului Sebastian Gheorghe.

Rusescu a executat în forță pe centrul porții și a deschis scorul pe Arena Națională, acesta fiind momentul când fanii roș-albaștrilor au creat un vacarm mai mare decât cel al oaspeților.

Partida s-a mai echilibrat, pe fondul încercării de revenire a elevilor lui Cosmin Contra, care au ratat două mari șanse de gol în minutul 40, la șuturile lui Morar și Hamza respinse de portarul Stelei.

Prelungirile primei reprize au adus însă golul egalizator al lupilor galbeni, în urma unei lovituri de colț executată de Boudjemaa de pe dreapta. Hoban s-a înălțat excelent la 11 metri de poartă și a trimis cu capul la colțul lung pentru 1-1.

Reușita lui Hoban a dat aripi oaspeților în startul reprizei a doua, Petrolul fiind mult mai prezentă în joc în zona careului advers, unde steliștii s-au întrecut în gafe. Tătărușanu putea să fie campion la gafe, dacă nu era salvat de Szukala în minutul 59. Portarul a ieșit mult din careu pentru a respinge din fața lui Bokila, dar a luftat și a lăsat și poarta goală, doar intervenția fundașului făcând ca Petrolul să nu înscrie.

Steaua a făcut vizibil pasul înapoi spre final, mai ales după ce Gardoș a intrat în locul lui Rusescu. Însă șansa a fost de partea trupei lui Reghecampf, care a primit și o mână de ajutor în minutul 79, la o fază controversată. Manasse a comis henț în careu și Alexandru Tudor a acordat penalty pentru Steaua, dar înainte de această fază Chiricheș l-a lovit cu piciorul în cap pe Geraldo Alves, însă arbitrul n-a fluierat fault în atac.

S-a făcut dreptate însă în scurt timp. La o lovitură liberă de pe dreapta executată de Mojica, Chiricheș a încercat să respingă din centrul careului dar a trimis cu capul în propria poartă, fiind jenat și de Geraldo Alves. Tudor a trecut cu vederea din nou un posibil fault în atac și a validat golul, pentru un 2-2 echitabil.

Steaua: Tătăruşanu - Prepeliţă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii (Tatu '54), Bourceanu (Filip '46) - Ad. Popa, Tănase, Chipciu - Rusescu (Gardoş '77). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Petrolul Ploieşti: Bornescu - Alcenat, Yamissi, Alves, Guilherme - Boudjemaa, Marinescu (Mojica '65), Hoban, Morar (Grozav '57) - Hamza (Cristescu '81), Bokila. Antrenor: Cosmin Contra.

La meci au asistat 35.480 de spectatori, între care şi aproximativ 3.000 de fani ai echipei Petrolul.

Onlinesport

Inainte de meci:

In tur, ne-am impus mai usor decat o arata scorul, 2-1.

Ca si pentru alte creaturi mononeuronale din tribunele Ligii I, si pentru 'anticomunistii' ferventi si mandri de pe Ilie Oana, care - nu-i asa? - au facut naveta de la Bucuresti, din 1924, cand au fost creati sub numele de Juventus Bucuresti, si pana in '52, cand au ajuns 'in sfarsit' acasa, sub un nume 'capitalist', Flacara Ploiesti, meciul cu Steaua este cel mai important moment al sezonului, clipa in care se simt si ei ca au luptat contra 'asupritorilor'.

De cand a fost dat afara, in 2004, Valeriu Rachita (42 de ani, a debutat in Liga I la Steaua, in 1989, a jucat la Petrolul intre 1990-1996, a revenit apoi in Ghencea pana in 1998, dupa care a mai jucat la noi intre 2002-2004) isi aduce aminte mai cu placere de originile sale prahovene:

"La Steaua am cîştigat trei titluri de campion, dar eu sînt născut, crescut aici, găzar pur-sînge. Aici m-am format ca jucător şi ca antrenor şivoi fi suporterul "Lupilor". Steaua de acum nu mai este Steaua la care am jucat eu. Atunci erau altfel de conducători, parcă şi altă atmosferă, iar eu mă simt mai legat de Petrolul de acum".

Ca fapt divers, tehnicianul oaspetilor, Cosmin Contra, este nasul de cununie al lui Laurentiu Reghecampf. Asa... si?!

"Pentru că Petrolul are jucători de o valoare foarte mare, trebuia să vină cineva să formeze o echipă, să formeze o familie şi rezultatele, normal, trebuiau să apară. Asta a reuşit Contra.

În afara faptului că sîntem născuţi în acelaşi an, că am jucat mult timp împreună, el este şi naşul meu. Avem o relaţie foarte strînsă, dar asta nu contează. În momentul cînd vine ora meciului, fiecare o să încerce să cîştige. Contează în primul rînd să ne respectăm, să existe o legătură normală între doi antrenori care se întîlnesc şi încearcă să cîştige meciul respectiv",
a spus Reghecampf.

Meciul va fi unul serios, sobru, fiindca va fi arbitrat de Alexandru Tudor, cel mai delegat 'cavaler al fluierului' din istoria Ligii I.

Lista ultimelor meciuri dintre cele doua echipe, potrivit sitului romaniansoccer.ro:




FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
9 ani de la 25-04-2004

Aparitia Hunters

La aceasta data s-a infiintat grupul Hunters. Prima aparitie pe stadion a avut loc pe 1 August, cu ocazia deschiderii sezonului 2004-2005.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�

Suporterii Stelei merită mai mult decât un campionat!

I. A fost sau n-a fost…? Înainte și după meciul din Giulești, presa, cluburile (jucători, patroni, manageri, etc.), dezbăteau cel mai “aprig” subiect al momentului: este sau nu Rap