home
20-04-13

Suporterii Stelei merită mai mult decât un campionat!

I. A fost sau n-a fost…?

Înainte și după meciul din Giulești, presa, cluburile (jucători, patroni, manageri, etc.), dezbăteau cel mai “aprig” subiect al momentului: este sau nu Rapid-Steaua un derby al fotbalului românesc? Țara ardea efectiv, măcinată de această dilemă. Cei de la Steaua au negat și renegat totodată afirmațiile pe care le-au făcut în trecut despre acest meci, cei de la Rapid s-au supărat și au retras și ei titulatura, s.a.m.d.
Incidentele din Giulești au creat iarăși mare vâlvă, presa de la noi o să mănânce mult și bine din pungile aruncate de rapidiști. Consum inutil de energie! Total nejustificată analiza demnă de un serial american gen C.S.I., atâta vreme cât nicio galerie nu este formată din mironosițe și de-a lungul timpului, fiecare și-a atins pragul de jos (nu îi apăr pe rapidiști și nici exagerările lor de tribali, dar oripilarea unora ca meme sau jiji este chiar mai dezgustătoare decât pungile roșii sau maro, sau căcăniu în dungi cu picățele).
Ca și completare, este clar faptul că pentru suporterii steliști, singurul derby este Steaua-Dinamo! Încercările unora sau ale altora de a se infiltra în acest cerc, rămân fără șanse de izbândă. Dar să revenim la “oile noastre”, deoarce altceva mi-a atras atenția.

II. Hai să ne imaginăm!

Rapidul se află în colaps, toată lumea (sau cel puțin, lumea interesată de fotbal), cunoaște situația din Giulești, așa că nu am să insist pe subiect deoarece nu este cazul, însă aș vrea să vă propun un exercițiu de imaginație și să ne imaginăm noi, cei care ne declarăm steliști, care ar fi fost atitudinea jucătorilor noștri dacă se aflau în locul celor de la Rapid.
Își imaginează cineva că Bourceanu& Co. (observ și eu că este la modă să prezinți așa echipa Stelei ;) s-ar prezenta pe teren cu atâta determinare și spirit de sacrificiu precum au făcut-o cei de la Rapid? Nu emit judecăți, pun doar o întrebare.
Nu vreau să subestimez în niciun fel caracterul unora dintre fotbaliștii Stelei și departe de mine gândul de a-i elogia pe cei ai Rapidului, dar bănuiesc că loialitatea față de culori nu mai este demult o caracteristică a jucătorilor români și asta este doar o consecință a faptului că la nivel mondial, fotbalul a devenit o afacere profitabilă și doar atât.
Steaua este cea mai titrată și cea mai iubită echipă românească (este adevărat, are și foarte mulți suporteri de rezultat și mai nou-suporteri de mall, lucru care se poate verifica foarte ușor dacă este să se facă o statistică a suporterilor prezenți în Ghencea și a celor veniți la mall).
Prin urmare, îmbrăcarea tricoului roș-albastru nu mai este în primul rând un subict de mândrie, ci mai degrabă o șansă de a prinde un bilet la clasa I, preț redus, pentru o cursă europeană.
Personal, am o problemă cu aroganța echipei noastre, care este îndreptată în primul rând către suporteri. Dacă acum sunt cu nasul pe sus, vă puteți închipui cum se vor afișa la vară? Vreau să văd jucătorii Stelei luptându-se pentru puncte pe teren, tratând serios fiecare meci în parte. Vreau să văd o echipă a Stelei care își tratează cu respect suporterii, rivalii și cel mai important, Istoria. Steaua a devenit o echipă de legendă datorită performanțelor sportive și celor care o susțin trup și suflet, nu din cauza aroganței, insuflată cel mai probabil de un babuin care nu a înțeles și nu va înțelege vreodată că Steaua este mai mult decât o echipă, ci este un stil de viață!

Augmentin

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�