home
18-04-13

Steaua cazatoare, caut sateliti

Care e expresia care caracterizeaza cel mai bine Steaua din ultimii 10 ani? Una singura, foarte potrivita, la care nu are nimeni nimic de comentat: management prost! In momentul de fata, cand zici ”Steaua” mie la aceste 2 cuvinte imi fuge gandul.

Dupa multa vreme am ajuns si noi sa dominam in campionat. Dar nu o sa analizez aici nici valoare echipei, nici jocul ei si nici valoarea campionatului. O sa vorbesc despre viitor, un subiect delicat, un subiect despre care stiu ca nu vrea sa vorbeasca nimeni. Totusi, trebuie!

Steaua a luat titlul. Putem sa il trecem pe 24 deja in palmares, putem sa ne mandrim cu asta la prietenii nonstelisti, putem sa scriem pe facebook, twitter, peste tot. Absolut nimic (sportiv) nu se mai poate intampla pentru ca Steaua sa piarda titlul. Si daca Liga 1 e deja bagata in traista, acum trebuie sa ne orientam privirile spre urmatoare competitie: Liga Campionilor. (Am ignorat Supercupa Romaniei pentru ca la fel face si conducerea Stelei. Daca lor nu le pasa, nu are rost sa ne stresam)

Recent am aflat ca Steaua are nevoie de satelit si de juniori ca sa joace in CL. Evident, regulamentele CL nu ne intereseaza. Nici nu au de ce. Ca privitori si fani ai fotbalului noi ne uitam la joc, nu la regulamente. Important e insa faptul ca Steaua chiar cauta echipa satelit. Steaua cauta sa cumpere juniori. Pentru ca Steaua, in acest moment, duce lipsa de asa ceva.

Echipele care vor participa la anul in CL vor fi obligate sa inscrie si o echipa de jucatori sub 19 ani. Iar acea echipa va juca impotriva altor echipe de U19 apartinand celorlalte participante din sezonul 2013-2014 al CL. Asta e o masura luata de UEFA in incercarea de a limita influenta tot mai mare a competitiei NextGen, o competitie in care echipele de juniori ale unor cluburi mari europene joaca intre ele. A fost infiintata in 2011 si a fost castigata pana acum de Aston Villa si Inter Milan.

UEFA, o organizatie iubitoare de bani, a realizat ca a aparut un nou borcan de miere pe scena fotbalului european si si-a zis ca e pacat sa nu bage si ea laba. Banu’ e frumos si place tuturor. Din pacate, aceasta masura ii da batai de cap ciobanasului infractor. El managero minimo, adica MM, a fost rapid insarcinat cu aducerea la Steaua a ”tuturor jucatorilor tineri si buni din tara”. Din acest motiv a venit Iancu la echipa. La fel vor veni si Stanciu, Alibec, etc.

Suntem martori acum la o cursa a inarmarilor, ca sa zicem asa. Din pacate aceste arme vor fi cumparate si vor fi puse direct in dulap, la pastrare. Nu vor fi niciodata folosite. Nu asta e scopul lor. Scopul lor e sa ajunga Steaua in CL. Scopul lor e sa aduca in buzunarele unui infractor suspendat niste bani de la UEFA.

Veti spune ca nu e asa. Ca e prea mare bataie de cap si ca nu e logic ce se intampla. S-a intamplat vreodata in ultimii 10 ani ceva logic la Steaua? Nu. Asta e raspunsul corect.
Steaua a avut academie de fotbal. A avut si satelit. A distrus academia si i-a trimis pe cei mai buni jucatori la Hagi, la Viitorul. Restul au plecat la Dinamo. Satelitul l-a sters de pe fata pamantului. Costa prea mult. Adica manca din banii pe care ciobanul infractor i-ar fi putut cheltui la table.

Acum Steaua cauta juniori si sateliti. Si nu pentru ca a invatat din greseli. Nu pentru ca si-a dat seama ca un club profesionist trebuie sa investeasca in tineri. Nu. Steaua cauta doar sa repete vechile greseli. O generatie intreaga va ajunge la fel ca Ochirosii, Tudose, Ninu si alti tineri care au trecut pe la Steaua doar pentru a fi distrusi.

Privesc acum Steaua si nu pot sa nu vad generatia lui Dica, Radoi, Goian, acea Steaua de la jumatatea deceniului trecut, acea Steaua care castiga de 2 ori consecutiv titlul si care disparea imediat dupa asta. Nu pot sa nu observ asemanarile dintre aceste 2 Stele: Jucatori tineri, antrenor tanar, echipa dominanta, joc foarte bun, performante europene. Peste toate, insa, domneste asemanarea cea mai urata: ciobanul infractor cocotat pe Maibach. Daca acea Stea a cazut...

Duckadam a anuntat deja plecarea a 2-3 jucatori importanti la anul. MM a anuntat deja inceputul hegemoniei. Ciobanul a anuntat deja ca ”din 10 milioane, bag 9 in buzunar si 1 il dau la Steaua.” Viitorul suna bine?


Ragnar Lodbrok

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�