home
15-04-13

TIGANII intre ei

Tiganii din tiganie s-au comportat egal cu ei insisi. De la jucatorii care seamana cu nord-coreenii la indoctrinare, la antrenorul-icoana, la conducere si terminand cu focarul de infectie din tribune.

Flegme, cataroaie, milogeala, umflare in pene, victimizare, iar umflare in pene, iar cataroaie si flegme, apoi iar milogeala s.a.m.d. Asta e identitatea lor dintotdeauna. N-ai ce sa le reprosezi, n-ai ce sa corijezi. Sunt tigani.

Duminica nu au mai intalnit un club care sa le dea peste plisc – prin comportamentul decent, superior –, al reprezentantilor sai – jucatori, antrenori, staff administrativ, conducere.

Duminica, in tigania legendara din Ghiulesti, s-au intalnit tiganii intre ei. Niste tigani gunoieri vs. niste tigani de matase. De matase, dar, nevertheless, tigani, cum o demonstreza faptele dinaintea, din timpul si de dupa meciul care a reunit doua culturi – pe fond – atat de apropiate una de cealalta.

Prin gesturi aparent mici, dar esentiale pentru determinarea ADN-ului, Steaua se scufunda vertiginos intr-o spirala. Asumare imposturii si mediocritatii – pe fondul obisnuirii cu marlania, toparlania, mentalitatea smechereasca „la ciupeala” si obraznicia reprezentantilor sai –, nu poate conduce decat la modificarea identitatii.

Mai mult, pe parcursul acestui proces, suma atitudinilor ne-steliste prin care reprezentantii Stelei exercita administrarea clubului, va mai produce un efect aflat in plina consolidare: ostilizarea „neutrilor” fata de clubul ros-albastru – indecent numit Steaua.

Ceea ce acum 15 ani era de neconceput, Dinamo fiind cea care parea ca-si va asuma pana la sfarsit statutul de destata Ligii I, se transforma intr-o realitate palpabila.

Tiganii din Ghiulesti au ramas tiganii din Ghiulesti, securistii din Groapa au ramas securistii din Groapa. Aici nu s-a schimbat nimic.

Pe firmamentul Ligii I se impun, insa, din ce in ce mai vertiginos – prin comportament – tiganii din Ghencea – patron, manager, antrenor, destui suporteri, uneori chiar si jucatori.

Duminica n-au jucat „tigani vs. stelisti”, ca sa nu mai aduc aminte de „tigani vs. militari”, si nici macar „tigani vs. oi”.
Chiar daca unii cauta prin gunoaie, iar altii au matase pe ei, fondul e acelasi.

Duminica au jucat tiganii intre ei.

Filip Pindean


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�