home
15-04-13

SCLAVII din presa (isi) apara TIGANIA

Dupa ce caldararii si-au dat iar arama pe fata, presa a inceput sa urle 'bine le-ati facut stelistilor!'

Iar cei mai vocali au fost cei din trustul Pro, falusul prin care simbolul grobianismului din Romania, Gigi Becali, a inceput sa urineze pe aceasta tara, in urma cu vreo 13 ani.

In opinia jurnalistului Mediafax Adrian Tone, faptul ca Mihai Stoica are pe rever o harta a Romaniei colorata in rosu si albastru inseamna instigare la violenta. De asemenea, declaratii gen "le dăm cinci goluri", "premiez cu mii de euro fiecare gol peste cinci", "meciul cu Rapid nu e derbi", "vrem să câştigăm titlul 24 la diferenţă de 24 de puncte", "suporterii rapidişti vor invada gazonul" inseamna instigare la violenta.

Din editorialul domnului Tone:

De mai bine de două săptămâni declaraţiile venite dinspre Ghencea au avut un singur scop, să aţâţe, să instige: "le dăm cinci goluri", "premiez cu mii de euro fiecare gol peste cinci", "meciul cu Rapid nu e derbi", "vrem să câştigăm titlul 24 la diferenţă de 24 de puncte", "suporterii rapidişti vor invada gazonul". Şi peste toate aroganţa maximă - harta României colorată în roşu şi albastru pe reverul sacoului celui mai înfumurat manager din fotbalul românesc. "România e Steaua", ideea paguboasă în jurul căreia se bazează întreaga strategie de marketing a clubului Steaua.

Aroganţa, subestimarea intenţionată a adversarului până la ridiculizarea acestuia, patriotismul de duzină, incitant, au condus la incidentele din Giuleşti, de duminică seara. Şi asta pe fondul unei reacţii absente în totalitate din partea celor ce conduc fotbalul românesc. Nu poţi avea pretenţia să fii primit cu garoafe de galeria rapidistă pe care o ridiculizezi frecvent, prin toate mijloacele.


Stimate domnule Tone, concluzionam, deci, ca si bannerul de mai jos este o instigare la violenta:



Injuraturile JUCATORILOR rapidisti la adresa Stelei, ETAPA DE ETAPA, nu incurajate, ci considerate ca obligatorii de galeria din Giulesti sunt, domnule Tone, instigare la violenta?

Dar ANII in care injuraturile la adresa lui Mirel Radoi erau o regula, MECI DE MECI, inseamna, domnule Tone, instigare la violenta?

Legea prevede, domnule Tone, pedepse contra celor care actioneaza in mod disproportionat. Adica, daca noi te facem pe matale 'porc rapidist' si matale ne bati, matale vei face puscarie pentru vatamare corporala, nu noi. Iar noi putem dovedi extrem de usor faptul ca stadionul Giulesti este locul unde clubul Steaua este injurat birjareste, ETAPA DE ETAPA.

Daca acest termen suporta grade de comparatie: ce reprezinta o instigare la violenta mai mare? "Muie Steaua", "Vino-ncoa' sa-i dam muie lui Steaua" sau "le dăm cinci goluri", "premiez cu mii de euro fiecare gol peste cinci", "meciul cu Rapid nu e derbi", "vrem să câştigăm titlul 24 la diferenţă de 24 de puncte"?

Incheierea ANTISTELISTULUI Tone, care sufera teribil ca STEAUA ESTE CEA MAI IUBITA ECHIPA DIN ROMANIA:

Trebuie aplaudat curajul suporterilor rapidişti de a se indigna. Pentru că într-o societate sănătoasă trebuie să existe divergenţe de idei. Trebuie să existe mai multe echipe, trebuie să existe libertatea de a putea iubi altceva decât îţi este indicat sau impus. Ei au vrut să se facă auziţi: Noi nu suntem reprezentaţi de Meme, şi noi suntem între graniţele alea vopsite de voi în roşu şi albastru, România nu poate fi o onomatopee. Nici Ceauşescu nu a reuşit ceea ce se încearcă prin această "strategie de marketing", gândită de vreun diminutiv, reducerea unui fenomen la o singură echipă.

Steaua este fără îndoială cea mai bună echipă din fotbalul românesc la ora actuală. Steaua e pe val. Steaua este viitoarea campioană a României. Steaua a reprezentat cu succes România în Liga Europa. Dar Steaua nu e în niciun caz România. Şi spre binele României, a fotbalului din România şi chiar al Stelei, atitudinea, nu şi modul de acţiune, al suporterilor rapidşti este de aplaudat.

Manifestările de ură faţă de un sistem impus ale suporterilor rapidişti, craioveni, timişoreni, clujeni sau arădeni sunt de admirat tocmai pentru că ţin treaz un spirit şi o libertate. De a iubi şi altceva. Paradoxal, fanatismul urât şi hulit în civilizaţiile actuale demonstrează că poate fi o formă de păstrare a unei democraţii, de stopare a transformării unei naţii în una de pinguini.



VIOLENTA contra GUSTURILOR, in materie de fotbal, mai ales, domnule Tone, este o dovada clara nu numai de GROBIANISM BIRJARESC, ci de DEMENTA CRONICA. MULTA SANATATE,domnule Tone!


Domnule Tone, inca de la infiintarea acestui site, suporterii stelisti au atras atentia asupra pericolului cronic pe care il reprezinta personaje precum Gigi Becali, pe care trustul Pro l-a 'facut mare', iar acelasi trust continua sa-i 'faca imagine'. Inclusiv agentia Mediafax preia marea majoritate a declaratiilor idioate ale lui Gigi Becali si ale lui Mihai Stoica.

Exista vreo zi pe saptamana in care ProSportul, ori ProTV-ul, sa nu citeze declaratiile, deseori inapte, ale lui Gigi Becali sau Mihai Stoica? VOI I-ATI FACUT MARI SI TOT VOI AVETI TUPEUL NERUSINAT SA VA PLANGETI DE VIOLENTA DE PE STADIOANE?

Daca sunteti SCLAVII AUDIENTEI (gratie politicii promovate de Felix Draghici si Costi Mocanu), aveti macar o limba de vierme de decenta sa nu va mai plangeti de REZULTATUL MUNCII VOASTRE.

Am adus vorba de ProSport:

In loc sa constate manifestarile specifice Giulestiului - aruncatul cu brichete, sticle si scaune - 'ziaristii' de acel cotidian au titrat 'spectaculos' imediat dupa meci: "Derby de Giulesti".

Luni, 'ziaristii' au dat un titlu cretin de bombastic - "Ocupat cu bufonerii, unul din managerii Stelei a atras şi furia propriilor fani" - unei postari de pe Facebook in care Mihai Stoica era criticat ca nu a transferat niciun atacant in intersezon.

In preziua meciului, domnilor 'ziaristi', pe acest site a aparut unul din sutele de materiale despre Mihai Stoica. CLICK AICI (ca sa vorbim pe limba voastra) pentru a-l citi. DATI CLICK cu incredere si pe linkurile de la final, e munca acelorasi suporteri, care-i critica vehement pe conducatorii clubului, pe care l-au distrus prin comportament.

Aceiasi suporteri au 'instigat la violenta' contra lui Gigi Becali timp de ani de zile. Cu siguranta nu stiti, ca erati... ne scuzati, sunteti prea ocupati sa aveti nasurile in gura lui, pana-n ceafa.

Nu veti gasi nicaieri macar o singura referire la graba domnului Perja de a ascunde scaunul aruncat din tribune in capul... oricui, asa ca ajungem la exagerat de cunoscutul rapidist Decebal Radulescu. Acesta incepe promitator, Ca să scapi de puroi, adică să se vindece o rană, trebuie să chiuretezi buboiul, mizeria. Asta trebuie să facă LPF zilele astea. Comisiile de la LPF, dar şi Jandarmeria, dar, precum spiritul din acea zona, mistifica realitatea cu talentul alora de la alba-neagra: L-au ignorat (n.n. pe Mihai Stoica) pînă în minutul cu scandalul.

Domnule rapidist, camerele tv l-au infatisat pe Cartonel timp de cateva secunde, din momentul in care a intrat pe stadion. Dupa care regizorul transmisiei a ales un cadru cu unii infractori din tribuna. Daca aia se numeste ignorare, dumneavostra sunteti stelist. Iar daca ceea ce a rostit acel suporter a fost o alta ignorare, suntem siguri ca v-ati declara oripilat daca si dumneavoastra ati fi ignorat astfel pe strada.

Decebal Radulescu a scris totusi si un pasaj in care le reproseaza ceva confratilor sai. Nu, nu faptul ca s-au comportat ca niste infractori, obisnuinta zonei e prea puternica. El le reproseaza ca 's-au luat de familia lui,din minutul 82'. Poate din minutul 82, anul 2005, dar, cum nici atelierele Grivita n-au fost centrul nervos al comunismului romanesc din anii '20, nici astfel de detalii nu au vreo semnificatie deosebita.

Urmeaza un pasaj in care Decebal Radulescu zambeste ca din tribuna s-a auzit 'Fetelorrr, Fetelorrrr!' in momentul in care jucatorii Stelei au fost suficient de tampiti incat sa nu se apropie si mai mult de brichetari. E haios, intr-adevar, domnule Radulescu. Pentru un burac. Sa cresteti mare!

Domnul Radulescu isi pierde insa brusc simtul umorului, dar isi recapata la fel de brusc si calitatile care i-au adus si distinctia de 'reporterul anului 2005':

E o invenţie la fel de murdară că lichidul aruncat spre Reghecampf ar fi fost urină. Era ceai. E mizeria scoasă de Gigi Becali, cel care ar fi vrut să mai ia trei puncte la “masa verde”. Ca acum cîţiva ani. Altfel, gestul urît şi condamnabil, dar făcut în urma provocărilor venite de la antrenor. Pe imagini se vede foarte clar cum Reghecampf le răspunde fanilor care va fi scorul, dar fluturînd şi degetul mijlociu. Consider ciudată reacţia antrenorului pentru că în toată săptămîna premergătoare a avut cel mai echilibrat discurs, pentru care merită toate laudele.

Deci e ok ca sute de oameni sa te injure ca la usa cortului - ce, asta e (instigare la) violenta?! - dar nu mai e deloc ok sa arati degetul din mijloc. Ba e chiar surprinzator, de la un om 'echilibrat'. Concluzia logica: si-a meritat punga aia-n cap si nu mai fii 'Fetelorrr, Fetelorrrr!' ca era doar ceai.

Asadar,

Aţi fost de o mie de ori mai inteligenţi ca Stoica Mihai. Aţi evitat momentele tensionate. Pînă la iscarea scandalului, practic n-ai ce să le reproşezi.

Stimate domnule Radulescu, jos palaria neagra cu impletituri si snur, cu boruri late! Cu siguranta meritati 'premiul Aurel Kahane & Geza Ginzer' pentru lupta revolutionara!

Trecem la 'maestrul Tolontan'. Este iubitor de fotbal, prin urmare faptul ca Meme flutura scaunul aruncat în teren ca pe un scut al acuzelor care urmau să vină. Se pregăteau titlurile televiziunilor de știri, mult roșu, mult șofran și o droaie de semne de exclamare este o mizerie, un simplu strat in maldărul de orgoliu și de exagerare.

Pentru bunul elev al securistului, mistificator-sef si lucist Kirilov (Dumnezeu sa-l ierte!), Alexandru Bourceanu este eroul zilei, pentru ca el a dorit ca meciul sa continue. Asta, desi TOTI jucatorii Stelei au declarat dupa meci ca si-au dorit sa reintre pe teren si sa invinga. A zis si Reghecampf, da' el nu se pune, ca vrea sa castige campionatul la 1923 de puncte distanta.

Cu toate astea, sa remarcam ce frumos suna, aproape ca 'glasul rotilor de tren': fotbalul l-a premiat pentru credință, pentru că stîngul său, deviat norocos, a făcut 1-1.

Scaune? Brichete? Injuraturi ca la restaurantele de 5 pene din zona? Neeeah:

Nu discutăm regulamente acum, într-un moment din acesta importantă este atitudinea și cheful de a transforma partida într-un scandal sau de a o relua “ca să vedem, frate, pe teren, unde e oftica!”.

Ne permitem sa citam dintr-un articol al domnului Tolontan, din 2007, intitulat 'Bolnavi de toleranta':

Zice Răzvan-Dominique: huliganismul înarmat nu e problema sudului Italiei, nici a Italiei, ci a noastră, a tuturor… s-a globalizat nu doar violenţa, ci şi laşitatea presei de a scrie despre ea… există legi, şi în Italia, şi în România, însă ele nu operează în lumea fotbalului… un beţiv care urinează pe stradă este arestat, un grup de fani care vandalizează un metrou este, eventual, împins mai încolo… în fapt, toţi cetăţenii care-şi plătesc impozitele sînt nişte boi, de vreme ce statul îi apără în orice împrejurări, mai puţin în raport cu facţiunile violente ale galeriilor.

Aşa e! Nu e vorba despre sport. Ci despre grupurile minoritare care s-au obişnuit să controleze imaginaţia fotbalului, folosind îngăduinţa autorităţilor şi ipocrizia noastră, a celor îngroziţi de direcţia în care merg lucrurile, dar care protestăm de fiecare dată cînd poliţia îşi face treaba.

Există un principiu al toleranţei, formulat de filozoful Karl Popper. El observă că toleranţa în faţa intoleranţei duce la dispariţia celor toleranţi şi, implicit, a toleranţei. Faptul că sîntem toţi, din Catania în Floreasca, atinşi de aceeaşi maladie, ne sperie, dar ne face solidari. Adică mai puţin dispuşi să rămînem victime.


Nu rostiti 'IPOCRIZIE', domnilor, instigarea la violenta se pedepseste grav (daca esti stelist)!

Domnilor din presa,

I-ATI CRUCIFICAT pe suporterii Stelei, dupa ce l-au injurat TOT MECIUL pe simbolul grobianismului din Romania, la un meci cu Gloria Bistrita, din octombrie 2009. Acum, laudati sau treceti in plan secund manifestarile grobiene din Giulesti, pe motiv ca acei suporteri au fost instigati.

Deci multi dintre voi nu aveti o problema cu violenta, sau descoperiti perspective noi, doar atunci cand ... Completati dumneavoastra pe linia punctata, va rugam. Nu ne permitem sa vorbim in numele dumneavoastra, se stie ca cei cu anumite deficiente trebuie protejati.

Domnilor din presa,

PESTE TOT IN LUME aruncarea cu brichete, sticle ori, si mai grav, scaune din tribune duce la SANCTIUNI SEVERE contra vinovatilor. PESTE TOT IN LUME! Indiferent in numele cui sau a ce se comit acele acte de violenta. Nu numai ca autoritatile aplica sanctiuni, dar si PRESA DIN INTREAGA LUME CONDAMNA ACTELE DE VIOLENTA!

Este de notorietate faptul ca intrati in pana (neagra?) de subiecte daca nu stati pe telefoane si pe microfoane cu alde Gigi Becali, Mihai Stoica si alti reprezentanti de seama ai MIZERABILEI ATMOSFERE din fotbalulul romanesc.

Ati dovedit INCA O DATA nu numai ca NU SUNTETI JURNALISTI, dar ca SUNTETI GIGI BECALI, MIHAI STOICA si CEAIUL DIN PUNGA de la T1 din Giulesti!

SUPORTERII ANTI-GUIE SI ANTI-CARTONEL saluta in sila prafurile 3 in 1!

Ce a avut de spus Laurentiu Reghecampf dupa tiganelile de duminica seara:

“Haideţi să facem o analiză şi să vedem dacă lucrurile au stat altfel. Am spus înainte şi la finalul meciului că. pentru mine, fiecare meci este un derby până când ne vom încununa campioni. Referitor la jucătorii noştri, toţi au avut cuvinte de laudă, singurul a fost Chipciu care a spus că pentru el Dinamo – Steaua este derby. Care-i problema până aici? Problema a fost în tabăra adversă, când au ieşit jucătorii să vorbească după, atunci când au jignit şi nu ne-au respectat!

În momentul când Chiricheş a fost lovit, meciul trebuia să se termine cu 3-0 la masa verde, asta e clar! Nu este normal să vedem aşa ceva pe un teren de fotbal. Să vă comunice Pancu ce am vorbit cu el şi ce i-am dat în mână, să ascundă! Noi nu ne-am dorit ca meciul să se oprească. Noi chiar ne-am băgat între Marian Rada şi un jucător de-al nostru pentru a-i despărţi! L-am luat de mână de trei ori pe Rada şi i-am spus să se potolească! Dacă voiam, noi nu mai intram pe teren pentru că integritatea noastră corporală era periclitată. Colţescu a hotărât până la urmă să ne întoarcem, dar după ce s-a consultat şi cu noi.

N-a fost urină, a fost un pahar de suc, dar în momentul când am fost înjurat ca la uşa cortului, normal că le-am arătat câteva semne că altfel va fi scorul final.

Declaraţiile mele sunt la fel ca la început, iar dorinţa mea este să câştig titlul cu numărul 24 şi nu cred că jignesc pe cineva cu asta. Este păcat de ceea ce reuşesc aceşti suporteri să facă în tribune, dar altfel sunt o problemă şi trebuie să rezolvăm cumva acestei situaţii“.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
84 ani de la 18-04-1929

Ziua de nastere a lui Ion Voinescu

"Top" Voinescu debuteaza in 1939 la Olimpia Bucuresti.
In 1950 este cerut de Steaua Bucuresti, de unde se va retrage din activitatea competitionala in 1965.
Voinescu a acumulat 22 de selectionari in Nationala Romaniei, o participare la Olimpiada de la Helsinki (fiind considerat de presa finlandeza drept "cel mai bun portar al lumii"), a castigat campionatul Romaniei in 1951, 1952, 1953, 1956, 1959-60 si 1960-61, jucand in total aproximativ 400 de partide in Divizia A si a castigat 5 cupe ale Romaniei.
Pentru meritele sale sportive deosebite, i-au fost decernate Ordinul Muncii Cl. a II-a si Steaua Republicii, fiind, pana in prezent, singurul sportiv roman al tuturor timpurilor onorat cu aceste distinctii.
A obtinut titlul de maestru emerit al sportului si calificarea de antrenor categoria I.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�