home
14-04-13

Rapid - STEAUA: 1-1 VIDEO & FOTO / Ţiganii nu s-au dezminţit: fotbal brutal şi la ciupeală, brichete şi scaune din tribune

Derby-ul etapei 26 disputat în Giulești nu avea să fie altfel decât incendiar. Rapid și Steaua au început meciul în fum și torțe și l-au terminat în plin scandal, după ce partida a fost întreruptă din cauza obiectelor aruncate din tribune. S-a terminat 1-1, cu golul marcat de Herea în startul întâlnirii ('9) și egalarea lui Bourceanu din minutele de final ('81), Steaua ratând victoria în ultima secundă, când Gabi Iancu a trimis în bară.



Spectacolul pirotehnic pus în scenă de fanii giuleșteni a dat aripi elevilor lui Marian Rada. În ton cu torțele și fumigenele suporterilor, rapidiștii au scos flăcări pe teren, acțiunile ofensive și presingul în jumătatea adversă luând echipa adversă prin surprindere.

Steliștii au fost prinși în corzi încă din start, iar în minutul 9 Giuleștiul izbucnea în urale după ce Ovidiu Herea a deschis scorul, cu o lovitură liberă executată perfect, la care Tătărușanu a fost simplu spectator.

Imediat după deschiderea scorului, giuleștenii au făcut pasul înapoi, așteptând organizați în defensivă atacurile roș-albaștrilor. Reghecampf a reacționat și l-a trimis în teren pe Leandro Tatu încă din minutul 22, în locul lui Georgievski, iar jocul steliștilor a început să prindă mai multă viață.

Cu toate acestea, Steaua n-a reușit să-și desfășoare jocul așa cum și-ar fi dorit tehnicianul din Ghencea. Rapid a ținut jocul departe de poarta lui Pecanha, și chiar dacă steliștii au recuperat în dese rânduri mingea imediat după ratarea unui atac, poarta giuleștenilor n-a prea fost amenințată.

Doar două ocazii de gol au avut steliștii până la pauză. Rusescu l-a încercat pe Pecanha cu o lovitură de cap din apropiere în minutul 32, dar portarul gazdelor s-a descurcat cu brio, iar Tatu a deviat cu capul pe lângă poartă în minutul 42, deși primise centrarea de la Popa în poziție ideală de a marca.

Repriza a doua a început sub nota de dominare a alb-vișiniilor, care au revenit mai încrezători de la vestiare. De cealaltă parte, Steaua a scăpat de ineficientul Tănase, înlocuit la pauză cu Prepeliță, dar jocul roș-albaștrilor nu a câștigat în calitate.

Lipsa de experiență a giuleștenilor a fost compensată printr-o dăruire exemplară, în timp ce experiența acumulată de Steaua în cupele europene nu s-a văzut deloc în Giulești, trupa lui Reghecampf fiind una dezorganizată în idei și acțiuni.

Salvarea roș-albaștrilor a venit de la Bourceanu în minutul 82. Rapidiștii au respins o centrare periculoasă a lui Popa din lateral dreapta, Bourceanu a venit lansat pe șut în zonă centrală și a tras fără milă de la 20 de metri, găsindu-l pe Pecanha nepregătit.

Din acel moment meciul a devenit un adevărat răzbiu. Chiricheș a fost lovit în cap cu un obiect din tribune, fază care a declanșat bătălia generală. Jucătorii s-au îmbrâncit, în teren au intrat și oficialii și rezervele celor două formații, din tribune au început să zboare sticle, telefoane și chiar și scaune, iar Sebastian Colțescu a fost nevoit să întrerupă meciul 10 minute pentru ca spiritele să se calmeze.

Partida s-a reluat cu aceeași stare de tensiune maximă existentă în teren. Rapid a părut mulțumită cu remiza și a încercat să țină cât mai mult de minge, în timp ce Steaua părea că-și dorește mai mult din acest meci. Ultima fază a întâlnirii putea aduce victoria roș-albaștrilor, dar Gabi Iancu a trimis cu capul în bară din câțiva metri.

Onlinesport

Rapid: Pecanha - Voicu, Abrudan, Oros, N. Vasile - Grigore - Roman (Al. Coman '78), Dică (Al. Ioniţă II '90+5), Herea, Grigorie - Pancu (Al. Ioniţă I '67). Antrenor: Marian Rada.

Steaua: Tătăruşanu - Georgievski (Tatu '22), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Chipciu, Tănase (Prepeliţă '46) - Rusescu (Iancu '61). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Statistica meciului, potrivit GSp:

Posesie: 35,6% - 64,4%
Pase precise: 230 - 466
Dueluri cîştigate: 106 - 136
Atacuri: 73 - 101
Driblinguri reuşite: 7 - 35
Acţiuni reuşite în atac: 294 - 572

Chiricheş a avut 9 driblinguri reuşite, mai multe decît întreaga echipă a Rapidului.


Inainte de meciul cu prima echipa comunista a Romaniei:

In tur, a fost 1-0 pentru Steaua, la capatul unei partide dominate clar de elevii lui Reghecampf. La final, ne-am amuzat cu totii de tiganelile legate de arbitraj.

Steaua are 45 de victorii in meciurile directe cu primii comunisti ai fotbalului romanesc si 25 de infrangeri. Statistica completa este disponibila pe romaniansoccer.ro.

Reghecampf se afla la al patrulea meci ca tehnician contra Rapidului:

Rapid - Gloria 2-0
Rapid - Univesitatea Craiova 0-0
Chiajna - Rapid 1-0
Steaua - Rapid 1-0

Antrenorul rapidiştilor, Marian Rada, are un singur meci ca principal împotriva echipei din Ghencea, mai exact o victorie, în sezonul 2010 - 2011, atunci cînd Rapid învingea Steaua în Ghencea, scor 1-0, graţie unui gol al lui Daniel Pancu. Acest meci reprezintă şi ultimul succes al "vişiniilor" în faţa Stelei.

Meciul va fi arbitrat de Sebastian Coltescu. Rezultatele Stelei cu acest "central" în sezonul curent:

Et. a 2-a, Astra-Steaua 3-4
Et. a 8-a, CSMS Iasi-Steaua 0-3
Et. a 20-a, U Cluj-Steaua 0-1

Rapid cu Sebastian Colţescu în sezonul curent:

Et. a 22-a, Rapid-Petrolul 0-0

Din 2003, de cînd a debutat pe prima scenă, Colţescu a condus Steaua în 21-a de partide, 15 din acestea încheiate cu victoria “roş-albaştrilor”, două la egalitate şi doar patru cu înfrîngeri pentru “militari”. Şi Rapidul stă bine cu arbitrul oltean la centru, palmares 25 jocuri, dinstre care 14 victorii. 8 remize şi 3 înfrîngeri.

Două înfrîngeri a suferit Rapidul acasă cu Sebastian Colţescu la centru: 22 aprilie 2007, Rapid-Dinamo 1-4 şi 19 martie 2010, Rapid - Astra 0-1.

Ultima dată cînd Steaua a pierdut cu centralul partidei din această seară a fost pe 16 august 2009, Steaua - Unirea Urziceni 0-1.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�