home
12-04-13

"Fanii au tot dreptul sa protesteze. Presedintele e responsabil"

Joan Gaspart este unul dintre cei mai slabi presedinti din istoria clubului FC Barcelona, iar plecarea lui Luis Figo la Real Madrid in a doua zi a sa de mandat - chiar daca vina pentru aceasta tradare a fost a precedesorului sau, Josep Lluís Núñez - a fost un semn premonitoriu.

In mandatul sau, nu numai ca FC Barcelona nu a castigat niciun trofeu, dar era invinsa nepermis de des de echipele de la mijlocul si din subsolul clasamentului.

Dupa un 0-3 acasa cu FC Sevilla, in decembrie 2002, suporterii fac un scandal monstru si-i cer demisia lui Gaspart, care avea sa si plece doua luni mai tarziu.

Sa mentionam si cateva detalii:

- in sezonul trecut, fusesera eliminati de Real Madrid in semifinalele Ligii Campionilor, iar in 2000 nu au trecut de prima faza a grupelor (au incheiat dupa AC Milan si Leeds United).

- in mandatul sau, Barcelona a incheiat campionatul de doua ori pe locul 4 si o data pe locul 6.

- antrenorul echipei nu era un 'Mihai Stoichita', ci Louis van Gaal.

- FC Barcelona era considerata cea mai in forma echipa din Liga Campionilor in acel moment (castigase toate meciurile din grupa preliminara, cu Lokomotiv Moscova, FC Brugge si Galatasaray), iar, in faza a doua a grupelor (cu Internazionale, Newcastle si Bayer Leverkusen), reusise 5 victorii si o remiza (0-0 pe "Giuseppe Meazza").
Dupa ce a venit Radomir Antic, avea sa fie eliminata de Juventus in sferturi, pe Camp Nou, dupa prelungiri, intr-un meci dominat de la un capat la altul de Xavi, Saviola, Kluivert & comp.

- catalanii au remizat in ambele meciuri din campionat cu Real Madrid, in acel sezon, dar, in sezonul precedent, pierdusera cu 0-2 pe 'Bernabeu'.

- in mandatul lui Gaspart, au castigat un singur meci cu marea rivala, din 7 jucate.

In acest context, dupa 0-3 cu FC Sevilla, fanii cer CIVILIZAT, dar dur, demisia presedintelui.

RESPECTandu-i pe suporteri, Joan Gaspart are TARIA DE CARACTER sa-i stea DEMN in fata lor, si sa afirme ca ESTE DREPTUL LOR sa PROTESTEZE si ca PRESEDINTELE ESTE PRINCIPALUL RESPONSABIL pentru tot ce se intampla.



"Demnitatea consta nu din a poseda onoruri, ci din constiinta ca le meritam" - Aristotel

"Onoarea este un amestec natural de respect pentru oameni si pentru sine insusi" - Voltaire

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�