home
31-03-13

4 aprilie - Proteste de amploare in toata tara impotriva exploatarii gazelor de sist

Cetatenii liberi din toata tara se aduna din nou, pe 4 aprilie, in cele mai importante orase ale tarii(mai multe detaii aici), pentru a protesta impotriva exploatarii gazelor de sist. Pana acum, cele mai importante proteste au avut loc la Barlad unde de fiecare data s-au strans peste 10 000 de oameni care sunt impotriva exploatarilor prin aceasta metoda.



DE CE SPUNEM NU FRACTURĂRII HIDRAULICE?

Studiile ne informează că exploatarea gazelor de șist prin această metodă, poluează pânza freatică. Prin aplicarea ei se pot elibera în atmosferă gaze periculoase, care, pe o rază de aproape un kilometru în jurul zonei de exploatare cauzează:

* PROBLEME DE SĂNĂTATE: dureri de cap, dificultăți de respirație, sângerări nazale, apariția explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, apariția bolilor de piele, diverse tipuri de cancer.

* PROBLEME ECONOMICE ŞI DE MEDIU: cutremure, alunecări de teren, distrugerea florei și faunei, contaminarea apei potabile și a celei subterane, soluri toxice și radioactive.
* Chiar mai expuse riscului de contaminare, sunt zăcămintele de apă fosilă aflate la o adâncime mult mai mare - rezerve strategice de apă care trebuiesc protejate cu orice preț.
* Un alt pericol îl constituie scăpările de gaz metan pe lângă coloanele de țevi și pătrunderea lui în atmosferă. Au existat până în prezent scăpări majore de CH4 recunoscute de companii şi de autorităţi, iar acesta are un efect de seră de 4 ori mai mare decât CO2-ul.
* Consumatorii de produse agricole ar trebui să facă o selecție riguroasă a produselor pe care le cumpără deoarece sursele de apa a producătorilor din zonele industrializate pot fi contaminate de substanțele toxice rezultate din fracturarea hidraulică.
* Proprietarii de terenuri din zonă ar putea să nu mai primească niciodată certificate de producători bio.

CE FACEM?

Primul pas este să le spunem hotărât prin acest protest ca "ne-am prins" si nu acceptam minciuna. Banii publici nu pot finanta capricii, ci o adevarata cercetare pentru energii regenarabile. Informam oamenii despre adevaratele efecte si demontam asa-zosele "beneficii" ale gazelor de sist. Cetateanul informat nu poate fi manipulat!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MULT MAI PUTERNICI DECÂT EI!
ŞI MULT MAI BOGAŢI!

EI AU BANII,
NOI AVEM VIAŢA NOASTRĂ ŞI A COPIILOR NOŞTRI DE APĂRAT!

SOARTA PĂMÂNTULUI, A NOASTRĂ ȘI A URMĂTOARELOR GENERAȚII DEPINDE DE FIECARE DINTRE NOI! NU VĂ GÂNDIŢI CĂ SUNTEŢI PREA MIC(Ă), CĂ NU CONTAŢI. FIECARE OM CONTEAZĂ!
SĂ ACȚIONĂM UNIȚI ȘI ÎN SINCRON !

ÎMPREUNĂ REUȘIM !

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�