home
30-03-13

"Esti o jigodie, ba, Jeane"

Inainte de returul editiei 2000/2001, suflarea stelista era turbata ca ultimul titlu in Ghencea venise in urma cu 3 ani (in prezent sunt 7, "turbatilor", neutrilor, "ignorati-l-lor"!), iar golgheterul echipei si al campionatului era Jean Vladoiu. Nu daduse decat trei goluri in derby-ul cu Dinamo (scor 4-1, in Ghencea), adusese o groaza de puncte in meciuri insipide, incolore si inodore (gen Ungaria - Romania: 2-2...), iar determinarea si atitudinea sa ii incantau pe suporteri.

Intr-o deplasare de la Craiova, insa, in etapa a opta, Falemi ii pune o contra de toata frumusetea lui "Charlie" (in careul advers!), iar cariera lui Jean Vladoiu la Steaua ia sfarsit.

La un antrenament, unul dintre protejatii lui Piturca, Marius Luca, s-a gandit ca cine-i Vladoiu sa-i spuna lui sa puna osu'? Probabil "Charlie" nu avea decapotabila lui, cine stie... Prin urmare, Gigi Ciobanu' isi ia in serios rolul de trompeta a lui Piturca si rezolva dintr-un foc si problema salariului, si pe cea a "elementului dusmanos" din echipa:



Prin urmare, in multe interviuri, Jean Vladoiu (a carui cariera in Ghencea numara 6 sezoane, 1990-1994, 2000-2002) avea sa afirme urmatoarele:

După 2001, mă simt ataşat numai de Dinamo. Nu uit cum am fost nevoit să plec de la Steaua. Am fost dat afară atunci pe uşa din dos de Gigi Becali. Am o cameră acasă, la Piteşti, plină cu medalii, poze, ghete, dar n-am intrat în ea de multă vreme, fiindcă îmi aduc aminte şi de lucruri neplăcute. Îmi reamintesc cum am plecat de la Steaua, e trist... Becali m-a dat la Piteşti la schimb cu Rică Neaga, dar nu mi-a zis de ce. M-a ameninţat şi m-a înjurat... Mi-a zis că, dacă mă opun, pune bodyguarzii să mă bată! Dădeam câte două-trei goluri la Steaua, câştigam singur meciurile.

Le-am făcut mult rău dinamoviştilor prin golurile pe care le-am marcat! Aveam 32 de ani şi nu făceam parte din şleahta lui Gigi. M-a dat afară pentru că eram, cică, prea bătrân şi nu mai puteam face bani pentru echipă! Becali a distrus echipa de când a venit. Cum s-a comportat cu mine, aşa a procedat şi cu alţi jucători, cum ar fi Goian şi Petre Marin. Gigi e o boală fără leac pentru Steaua.


Sa ne amintim de "jigodia" de Jean:




Vezi mai multe din Sport pe 220.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara

Tricouri "Mihai Nesu Foundation", pentru ajutarea copiilor cu dezabilitati

Tricourile Mihai Nesu FoundationÎncepând cu luna martie 2013, magazinul online www.ghetefotbalonline.ro, firmă importatoare de ghete de fotbal pentru profesioniști, amatori și copii, oferă șansa românilor din țară și str�