home
25-03-13

Vreau o Nationala curata!

Nervozitatea exagerata pe care mi-a provocat-o meciul cu ungurii m-a determinat sa scriu acest articol, iar ideile care urmeaza cred ca rezoneaza cu destul de multi suporteri ai fotbalului romanesc, cel putin la nivelul subconstientului.

NU mai vreau lichele in fotbalul romanesc! Daca la Steaua se cunoaste situatia si nu are rost sa mai deschidem dezbateri interminabile pe aceasta tema, la nationala dramatismul este de nesuportat. Cel putin pentru mine.

Schimbarea care se impune este necesara cat mai repede si cat mai in profunzime, implicand personaje maligne bine cunoscute.

Conducerea federatiei si a ligii trebuie sa dispara, iar cele doua entitati trebuie restructurate in totalitate! Sandel si Mitica, cu tot cu Prunea, Lupescu si restul camarilei de indivizi pe interes, sunt principalii vinovati! La umbra lor s-a format, dezvoltat si a metastazat tumoarea care sugruma si ucide incet fotbalul romanesc. Nationala Romaniei s-a transformat intr-o imagine penibila, asemanatoare oligofrenului care a iesit acum cateva zile cu declaratii pe Facebook.

De asemenea, alti indivizi influenti si nocivi, in persoana fratilor samsari, trebuiesc deconectati de la sistemul de control al fotbalului.

O alta pata vascoasa si de necuratat pana acum (nicidecum in totalitate sau macar suficient) este reprezentata de asa-zisii patroni ai cluburilor de fotbal, a caror influenta economica, politica si untimul rand sportiva, au devalorizat si mercantilizat pana la stadiul de taraba fotbalul autohton.

Astept cu o speranta aproape desarta ziua in care justitia indoielnica va lua masuri cu privire la cele sus mentionate si fac apel, cu aceasta ocazie, la magistrati, sa se sesizeze cu privire la neregulile savarsite in fotbalul romanesc, sa adune probe, sa faca acuzatii si sa dea sentinte. DREPTE!

Dar ce ar reprezenta nationala fara echipa? Doar o forma fara fond. Da! Echipa, impreuna cu stafful tehnic. Cei care ne reprezinta in prima linie. Cei care sunt in lumina reflectoarelor. Cei pe care ii sustinem sau ii injuram la fiecare meci, la fiecare faza, gol dat, sau primit.

Echipa nu mai inseamna altceva decat o ocazie de ralaxare a unora si o ocazie de a juca fotbal a altora. Daca jucatorii din campionatul intern ajunsi la nationala vad prin asta un prilej de a reprezenta tara cu onoare, de a-si da toata silinta pe teren si nu in ultimul rand de a atrage atentia unor cluburi mari, stranierii se prezinta la echipa exact ca la o statiune de lux.

Este o ocazie perfecta pentru acestia de a iesi in evidenta sub blitzurile paparatilor. Daca tot si-au rupt oasele saracii pe bani multi afara, de ce nu si-ar face de cap atunci cand revin in tara lor? Iar, daca se iveste ocazia de a intra in istorie pe plan sportiv, cu atat mai bine.

Mutu NU are ce cauta la nationala! Un caracter mizerabil, egocentric si plin de mofturi, figuri, nu poate repezenta sub nicio forma stalpul central al echipei care reprezinta TOT fotbalul romanesc. Din pacate, legenda falsa a acestui individ, creata artificial, l-a adus la stadiul de Mesia, singurul capabil de a conduce destinele Nationalei dupa retragerea Regelui. Si rezultatele s-au vazut.

S-a creat un grup de disciopli in jurul acestui "mesia" in care discipolii si-au dat toata silinta nu pentru a iesi in evidenta prin fotbal, ci prin figuri, talente si caterinca (Lobont, Chivu, Rat, Marica, Tamas, Radu Stefan, Torje si, mai nou, Grozav). Zicala "un mar stricat le strica si pe celelalte" se potriveste perfect situatiei de la nationala din 2000 si pana acum. Din fericire, mai exista jucatori care nu se lasa influentati de asemenea colegi de echipa, dar care nu au nicio putere individuala, fiind trecuti in planul secund de catre suporteri, conducerea fotbalului, presa si selectioner.

Ca tot vorbim de selectioner. Puradelul Muc cel Mic a fost urmat de un alt dezastru de proportii la conducerea nationalei. Olteanul incapatanat si vicios isi dovedeste neputinta de a-si asuma in momentul de fata o astfel de responsabilitate. Consider ca, intai, trebuie sa-si rezolve problemele personale, devenite publice in ultimul an, pentru a se axa mai apoi pe cariera. De fapt, mai are putin si ajunge la varsta pensionarii si ar trebui sa se gandeasca la batranetile lui.

Ultimii vizati de acest articol sunt suporterii. Sau, mai bine zis, consumatorii de fotbal. Ei nu au cum sa fie schimbati, dar, teoretic, isi pot schimba mentalitatea. Doar teoretic. "mutu ZA BEST" si "e bine si 1 punct scos cu ungaria" nu ajuta cu nimic viitorul acestei echipe. Treziti-va, slugi ale televizorului!

Gata, mi-am spus oful! Nu vreau neaparat sa fiti de acord cu mine. Sper insa sa reflectati putin la ce am scris.

Vreau o Nationala curata!
Spre mai bine!

blackyank

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Va rog, mult iubiti conducatori, umiliti-ne in continuare

Jiji e omul banuluiN-am prins perioada de trista amintire de dinainte de 1989 mai mult de cativa ani, prea putini pentru a-mi aminti de altceva decat de uniforma portocaliu cu albastru de gradinita si de ursul si calul

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara