home
23-03-13

Ungaria - ROMÂNIA 2-2 VIDEO / Alex Chipciu a salvat nationala

Romania a reusit sa smulga un punct in deplasarea din Ungaria, scor 2-2, la capatul unei partide in care maghiarii s-au intrecut in ratari, Romania a jucat in zece, fara Bogdan Stancu, autorul unor ratari memorabile, Adrian Mutu l-a egalat pe Gica Hagi in clasamentul golgeterilor, iar Alexandru Chipciu a stabilit soarta punctelor in ultimele secvente. La acest spectacol a participat si arbitrul Wolfgang Stark, care le-a facut cadou gazdelor o lovitura de pedeapsa.



Inceputul partidei a fost unul sub semnul echilibrului, cu Adam Pinter cautand spatiul portii aparate de catre Ciprian Tatarusanu din apropierea careului mare (8’). Doua minute mai tarziu, Mihai Pintilii l-a gasit la post pe Kiraly printr-un sut din voleu.

Adrian Mutu putea restabili egalitatea in minutul 18, cand a tras in blocajul lui Kiraly, pentru ca Balázs Dzsudzsák, pe contraatac, sa treaca pe langa golul de 2-0, doar interventia inspirata a lui Gabriel Tamas facand ca scorul sa nu ia proportii.

In minutul 29, Mihai Pintilii si-a continuat razboiul personal cu portarul Ungariei, tot printr-un sut fara preluare (pe respingere), in timp ce Szalai a finalizat milimetric pe langa stalpul portii cea mai reusita faza a primei parti (33’).

Ultimele zece minute ale reprizei le-au apartinut tricolorilor, care au fortat inscrierea unui gol din trei incercari. In prima instanta, ramas singur cu portarul Kiraly, Bogdan Stancu si-a dat cu stangul in dreptul (35’), Adrian Mutu a trimis anemic din interiorul careului (38’), iar Torje i-a pasat incredibil aceluiasi Bogdan Stancu, eroul negativ al intalnirii, care nu a putut directiona balonul in plasa din cativa metri, in conditiile in care portarul era batut.

Fara schimbari efectuate la pauza, selectionata antrenata de Victor Piturca a fost serios zdruncinata si in startul partii secunde, atunci cand Vlad Chiriches si-a crescut cota in urma a trei interventii consecutive (48’, 53’), iar Balazs Dzsudzsak nu a gasit poarta lui Tatarusanu din 20 de metri. Destrabalarea din flancul drept al defensivei noastre a continuat, iar Szalai nu a prins spatiul portii lui Tatarusanu (63’).
Contrar desfasurarii jocului, Adrian Mutu ne-a scos din nou, in minutul 68, obtinand o lovitura de pedeapsa in fata fundasului Korcsmar. Jucatorul lui Ajaccio a transformat pentru 1-1, egalandu-l astfel pe Gica Hagi in clasamentul golgeterilor all-time din istoria nationalei.

Din pacate pentru noi, nu am putut contempla mai mult de trei minute scorul inscris pe tabela de marcaj, ca Zsolt Korcsmar a reusit sa il impresioneze Wolfgang Stark, care a dictat din nou penalti, trei minute mai tarziu, transformat fara prea mari probleme de jucatorul lui Dinamo Moscova - Balazs Dzsudzsak.

Cu cinci minute inainte de final, Victor Piturca a renuntat la un mijlocas la inchidere, Mihai Pintilii, pe care avea sa il inlocuiasca cu Alex Chipciu. Astfel Romania a reusit sa egaleze la ultimul atac, dupa un ricoseu fericit la mijlocasul stelist, care a pus capat intalnirii cu un sut in plasa portii aparate de Kiraly, 2-2.

Ungaria: Kiraly - Kadar, Meszaros, Korcsmar, Vanczack - Pinter, Hajnal (Kovacs 81’) - Koman, Szabics (Varga 58’), Dzsudzsak – Szalai.
Rezerve: Bogdan, Varga, Liptak, G. Adam, Szakaly, Elek, Kovacs
Antrenor: Sandor Egervari


Romania: Tatarusanu - Tamas, Chiriches, Goian, St. Radu - Bourceanu, Pintilii (Al. Chipciu 86’) – Torje (Al. Maxim 66’), Grozav (Rusescu 72’), Bogdan Stancu – Mutu
Rezerve: Pantilimon - Luchin, Gardos, Maxim, Chipciu, Rusescu
Antrenor: Victor Piturca

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
39 ani de la 25-03-1974

Ziua de nastere a lui Ioan Timaru

Nascut in orasul Balan, extrema stanga a castigat 15 titluri nationale si 16 Cupe ale Romaniei cu HC Steaua. De asemenea, este capitanul echipei
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Va rog, mult iubiti conducatori, umiliti-ne in continuare

Jiji e omul banuluiN-am prins perioada de trista amintire de dinainte de 1989 mai mult de cativa ani, prea putini pentru a-mi aminti de altceva decat de uniforma portocaliu cu albastru de gradinita si de ursul si calul

HELMUTH DUCKADAM, premiat pe "Sanchez Pizjuan"

Helmuth Duckadam si Jose Maria del NidoClubul andaluz l-a invitat pe Duckadam să sărbătorească pe "Sanchez Pizjuan" 27 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni şi a avut preţ promoţional pentru români la partida cu Zara