home
07-03-13

Steaua - Chelsea 1-0 / Steaua, maiestuoasă în faţa deţinătoarei Ligii Campionilor

Steaua s-a impus la limita, scor 1-0, in prima mansa a confruntarii cu Chelsea, din optimile de finala Europa League, dupa golul inscris de golgeterul Raul Rusescu in prima repriza ('34-penalty). Eroul calificarii cu Ajax, Iasmin Latovlevici, a fost si la originile acestui succes, dupa ce l-a lasat singur pe Raul Rusescu cu fundasul de banda Bertrand, nevoit sa comita fault in careu. Steaua a dominat Chelsea, campiana Europei neavând nici o șansă reală de gol.

Prima repriza dintre Steaua si Chelsea a fost una de uzura, in care ros-albastrii au jucat cu cap, atacand prudent poarta lui Petr Cech. In minutul 5, Alexandru Chipciu a dat tonul cu un sut timid, pentru ca “albastrii” sa intre la conducerea partidei, dupa primul sfert de ora, printr-o serie de atacuri pozitionale.

Cornel Rapa a furnizat o prima centrare de calitate, in minutul 30, din alergare, insa nu a fost sustinut de niciun coleg in fata portii oaspetilor.

Trei minute mai tarziu, Steaua s-a desprins de adversar multumita unei centrari cu exteriorul a lui Latovlevici, continuata inspirat de varful impins Raul Rusescu, care a fost agatat de Bertrand in careul advers si arbitrul Seghei Karasev a fost nevoit sa arate punctul cu var.

Spre finalul primei parti, Eden Hazard si Benayoun au combinat in viteza in careul ros-albastrilor, creand haos, doar interventia salvatoare a lui Ciprian Tatarusanu facand ca scorul sa ramana 1-0 pana la ultimul fluier (38’). Tot Tatarusanu avea sa o scoata pe Steaua si in minutul 42, cand a respins in corner sutul in forta al spaniolului Fernando Torres.

Steaua lui Reghecampf nu s-a lasat mai prejos nici in repriza a doua, desi Chelsea a incercat prin toate mijloacele posibile sa puna presiune asupra portii adverse.

In minutele 56 si 62, Cristi Tanase si-a continuat seara nefasta cu doua suturi imprecise, in timp ce Lampard l-a copiat pe Latovlevici, cu o minge aruncata peste intreaga defensiva a Stelei. Fernando Torres, insa, a fost prins cu spatele la poarta si Tatarusanu a respirat usurat.

Cu un sfert de ora inainte de final, belgianul Hazard nu a putut profita de nesincronizarea in aparare a stelistilor, finalizand cu sut peste poarta. Rapa l-a testat cu un sut din afara careului pe Cech (80’), nou-intratul Marin l-a facut din nou “mare” pe Ciprian Tatarusanu (83’), iar David Luiz a sutat din lovitura libera putin peste transversala portii (85’). Asaltul “albastrilor” a intarziat sa mai vina si Steaua porneste cu un gol avantaj in returul de pe Stamford Bridge, programat sa se dispute saptamana viitoare.

Onlinesport

Steaua: Tătăruşanu - Râpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (Prepeliţă '58) - Ad. Popa, Chipciu, Tănase (Tatu '82) - Rusescu (Gardoş '90+2). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Chelsea: Cech - Ivanovici, David Luiz, Terry, Bertrand - Obi Mikel, Lampard - Benayoun (Mata '64), Oscar, Hazard (Marin '75) - Fernando Torres. Antrenor: Rafael Benitez.


INAINTE DE MECI:

Campioana en-titre a Europei a ajuns in Europa League dupa ce au terminat pe locul al treilea o grupa de Liga Campionilor cu Juventus Torino, Sahtior Donetk si FC Nordsjælland:



In "16"-imile de finala ale Europa League, prima detinatoare a Champions League care a ratat calificarea in "optimi" a eliminat-o pe Sparta Praga (1-0 in deplasare - Oscar '82 - si 1-1 acasa - Hazard '90+2 / Lafata '17).

Acesta este primul meci din istorie intre cele doua echipe, al doilea al lui Chelsea in Romania (0-0 la Cluj, dupa betia lui Drogba & comp. din noaptea din 30 septembrie-1 octombrie 2008) si al saptelea al Stelei, la Bucuresti, cu o echipa din Anglia:




La conferinta de presa premergatoare jocului, Laurentiu Reghecampf a afirmat ca Steaua are mari sanse de calificare:

"Din punctul meu de vedere, consider că avem şanse foarte mari să ne calificăm mai departe şi pot argumenta acest lucru. Toţi jucătorii sunt sănătoşi, au ajuns la un nivel de pregătire foarte ridicat, ceea ce îmi dă încredere. Dar aceste meciuri din Liga Europa sunt speciale şi nu trebuie să uităm că sunt două meciuri şi indiferent de rezultatul de mâine seară există un meci retur. Aşa cum s-a întâmplat şi la meciul cu Ajax, unde noi nu aveam nicio şansă din partea nimănui, am reuşit să ne calificăm. Calificarea, cu siguranţă că se va juca la Londra. Dacă vom reuşi să nu primim gol, cu siguranţă vom avea şanse mari de calificare.

Sunt foarte bucuros că am reuşit să ajungem la acest nivel. Pentru mine este un joc foarte important, o etapă din viaţa noastră ca echipă. Sper foarte mult să reuşim să trecem în următorul tur. Nu cred că pentru noi e important cu cine jucăm. Orice echipă este foarte puternică în acest moment. Numele Chelsea impune respect.

Suntem foarte mulţumiţi pentru că în primul rând am reuşit să recuperăm jucătorii şi am pregătit anumite lucruri. Avem o singură absenţă şi aceea este Nikolici, care probabil că în următoarele zile va suferi o intervenţie la genunchi. E o problemă mai veche, care din păcate în ultimul timp s-a agravat şi necesită o intervenţie chirurgicală. În rest toţi jucătorii sunt valizi.

Nu există o dilemă pe partea dreaptă. Noi nu avem niciun fel de problemă pe partea dreaptă. Fiecare jucător ştie exact ce are de făcut la meciul de mâine. Nu ne-am propus niciodată să schimbăm anumiţi jucători de pe un post pe altul. Vlad Chiricheş va juca fundaş central, pentru că acolo îi este locul şi acolo ne ajută cel mai mult. Pentru mâine, pe partea dreaptă, intră în schema noastră doar doi jucători, Râpă şi Chipciu".


Declaratiile politicoase ale lui Rafael Benitez au fost luate drept laude de presa romana:

"Ştiam că Steaua are jucători buni, talentaţi şi care stau bine din punct de vedere tactic. Am văzut nişte imagini cu Steaua, am văzut că echipa face pressing ridicat şi că preferă jocul pe contraatac. Au jucători buni, numărul 14 (Latovlevici), numărul 77 (Popa), iar numărul 24 (Rusescu) joacă între linii. Mâine vom încerca să facem o echipa cât mai competitivă şi apoi ne vom gândi şi la meciul cu Manchester United. Acum suntem aici, vom încerca să câştigăm, dupa care urmează United, iar apoi ne vom concentra pe campionat".

Cel mai iubit roman pe "Stamford Bridge", Dan Petrescu, nu va fi trist dupa aceasta "dubla":

"Îmi doresc două meciuri extraordinare pentru fani, fiecare să câştige câte un meci, şi să se califice echipa care are mai mult noroc. Nu o să mă supăr, indiferent cine merge mai departe.

Chiar dacă Benitez va pleca la vară, jucătorii sînt de valoare şi vor da totul pe teren. Chelsea s-ar putea să fie mai în formă decît Steaua, pentru că este în plin campionat. Dar, la cum arată Steaua în această perioadă, nu trebuie să se teamă de nici un adversar.

Sparta Praga e mai bună ca Steaua? 100% nu e! Şi a fost la un minut de prelungiri, Steaua de ce să nu-şi propună mai multe decât Sparta Praga?!

Calificarea se joacă în două meciuri. Indiferent ce va fi în meciul tur, dacă nu pierde la scor, Steaua are şanse de calificare. Cu spirit, cu organizare şi cu puţin noroc, Steaua poate obţine un rezultat mare.

Poate să se califice cu spirit, cu organizare, cu puţin noroc şi să dea nişte goluri de excepţie, cum au reuşit Latovlevici şi Chiricheş împotriva lui Ajax. Fără execuţii de excepţie, cu Chelsea nu poţi să marchezi".


Inaintea meciului, s-au schimbat 400 de metri patrati din gazonul Arenei Nationale, iar Ala a afirmat ca asta l-a costat 15.000 de euro. Evident, a fost ideea lui sa se schimbe gazonul, asa a spus, deci e adevarat.

Sa spunem si ca incasarile de 1,5 milioane de euro de la meci vor fi investite cu mult cap, ca pana acum, in numeroasele echipe de copii si juniori, in senzationala politica de marketing a clubului, in limuzinele cu care fostele glorii vor sosi, ca de obicei, la fiecare meci al Stelei, ori in extrem de costisitorul site oficial al clubului, invidiat in continuare de toata suflarea fotbalistica europeana.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Chelsea, atmosfera 1 - OmBun

Steaua-Chelsea, 1:0 - OmBun

Steaua-Chelsea, atmosfera 2 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Articole promoţionale - Peluza Sud

Esarfe - Peluza Sud Dupa cum v-am promis, Peluza Sud Steaua Bucuresti va incepe sa produca spre vanzare si promovare o serie de materiale cu emblemele Sudului! Primul articol va fi o esarfa,pe fata careia se afla

Inregistrarea meciului STEAUA - Ajax

EROII Cu siguranta sunt persoane doritoare. Asadar: ------------------------------- UEFA Europa League 2012-2013 ------------------------------- Last 32 - 21 february 2013 - Second leg FC STEAUA BU