home
02-03-13

Mr. Becali, un viol, se poate?

Domnul Becali a făcut, în chestiunea glorii-bilete, ceea ce garantează că va face mereu. În orice chestiune.

Garantează lucrul ăsta prin fiecare gest al d-sale şi, mai explicit, prin fiecare intevenţie în care-şi exprimă pe larg şi mândru concepţiile care-i diriguiesc managementul. Nu există nici măcar o umbră de îndoială asupra poziţiei sale pe subiect.

Aşa că toţi revoltaţii ar face bine să iasă din penibil şi, dacă au sânge în instalaţie, să abodeze frontal problema. Dacă nu, să mai tacă din gură, că de proşti care mestecă palavre la alibi suntem sătui.

Nu dl. Becali e de blamat aici, aşa că jos tirul convenabil al flegmelor de pe acest om nevinovat!

Nu dl. Becali [„acest nebun frumos, care a investit mulţi bani” şi acum „a şi învăţat fotbal” şi „a făcut mult bine”, deşi „uneori îl ia gura pe dinainte”, „are un suflet minunat, iubeşte Steaua” ] l-a umilit pe domnul Jenei.

Domnul Jenei şi-a armat şi comandat de unul singur execuţia. La fel ca toţi cei care au fost, sunt, vor fi în această situaţie. Faza cu bilete e un avatar vizibil, şi aş spune că e unul chiar minor în raport cu celelalte. Nu e decât un vârfuleţ al aisbergului.

Şi domnia sa, şi toţi ceilalţi care au – azi – tupeul inconştient să îngâne măcar un cuvânt de dojană sau nemulţumire la adresa domnului Becali (nu doar pentru bilete, pentru orice!), sunt într-un penibil şi ridicol colosal. Orice silabă a d-lor e nulă.

Domniile lor şi-au pierdut dreptul de a contesta ce se întâmplă la Steaua în toate acele mii şi zeci de mii de momente în care, deşi puteau şi trebuia să formuleze contestaţii publice la insanităţile care au deformat clubul, nu au făcut-o.

Au tăcut, au întors capul, sau, în cele mai multe situaţii, au girat, în varii forme, diformitatea de azi. Nu mai spun de cei care susţin, iar dl. Jenei suţine, prin faptul că toate intervenţiile ignoră ceva ce nu poate fi ignorat.

Ce mai vor stimatele glorii? Să nu fie umilite de unul care a umilit tot ce-a tins, şi nimeni nu i-a tras atenţia? Să nu fie batjocorite de unul care a batjocorit tot ce-a atins, şi nu i s-a întâmplat nimic?

Ca dl. Becali să nu-şi ţină cuvântul, să se nege pe sine?!

Unde era domniile lor, gloriile, când George Becali clama că o să babardească acest club până cînd o să moară? Atunci de ce nu se revoltau? Atunci vorbeau de tactică şi cornere – şi asta în cel mai curajos caz.

Stimatele glorii şi-au asumat să fie umilite, sau nu şi-au asumat, deşi trebuia şi puteau să o facă, atunci când au venit la meciul acestor criminali ai clubului. Dl. Becali s-a pişat pe glorii? Bine le-a făcut! (fără glumă: e o chestie sănătoasă şi benefică în pespectivă). Era anormal să nu se întâmple aşa, ţinând cont de „Personaj”.

E ca şi cum dai o comandă de ceva, apoi completezi câteva sute formulare, pe durata a câţiva ani, he-he!, apoi îţi vin câteva sute de fluturaşi de confirmare, pe care le semnezi, mai dai câteva sute de mailuri, faxuri, telefoane, scrisori în care ceri expedierea, apoi te arăţi surpins, oripilat, şocat de faptul că, ce chestie, după ani şi ani de insistenţă, ai primit comanda!!!

Există bancul ăla cu „ori îţi place, ori eşti prost?”. Ce alt răspuns se poate naşte în cazul nostru, altul decât: „şi-şi”?

Nici nu mă duc mai departe în agumentaţie, să sugerez ce înseamnă această penibilă revoltă, venită doar în acel moment în care a fost lezat un „drept” strict individual (pentru ei şi familiile lor), de confort şi beneficiu cvasi-egoist, dar absolut derizoriu raportat la the big picture – distrugerea clubului (chestie care, culmea, nu a fost şi nici nu e condamnată, ci fix invers, garantată şi girată chiar de ei). E condamnată una din miile de anexe...

Despre laşităţile şi trădările elitelor şi despe alte de-astea – merci frumos...

Filip Pindean

P.S. Îi rog pe tâmpiţi să se abţină de la comentarii. Astea-s discuţii de oameni maturi, inteligenţi şi fără prejudecăţi, care vor să câştige adevăruri, nu să se bălăcească într-o călduţă ignoranţă.

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Articole promoţionale - Peluza Sud

Esarfe - Peluza Sud Dupa cum v-am promis, Peluza Sud Steaua Bucuresti va incepe sa produca spre vanzare si promovare o serie de materiale cu emblemele Sudului! Primul articol va fi o esarfa,pe fata careia se afla

Inregistrarea meciului STEAUA - Ajax

EROII Cu siguranta sunt persoane doritoare. Asadar: ------------------------------- UEFA Europa League 2012-2013 ------------------------------- Last 32 - 21 february 2013 - Second leg FC STEAUA BU