home
26-02-13

Cum iubim Steaua - mic ghid pentru cei mai noi suporteri

Multi spun ca, dupa meciul cu Ajax, s-a nascut o noua mare echipa a Stelei, si ca acest moment e, cumva, comparabil cu sezonul 2005-2006. Inevitabil, s-a produs o emulatie (ca sa folosesc un cuvant atat de la moda printre adeptii limbajului de lemn). In vremurile acestea tulburi pe care le traim, noi, romanii, avem tendinta de a ne agata de orice mic succes, orice ne aduce zambetul pe buze, orice ne umple sufletul de fericire - macar pentru cateva clipe.

Acest articol e pentru cei ce nu stiu exact unde se (mai) afla stadionul Steaua, dar s-au ingramadit pe Internet sa isi cumpere bilete la Steaua-Chelsea. E pentru cei ce nu stiu ca pe stadionul din Ghencea nu exista MacDonalds (a propos, cel mai apropiat e la Tricodava), nu se poate bea bere Ursus la 0,33, si inca se poate fuma in tribune si peluze. E pentru cei ce nu stiu cat de praf sunt scaunele, si cat de praf sunt budele. E pentru cei ce nu stiu ca stadionul Steaua nu are acoperis retractabil. Ca se fac trei filtre de securitate. Ca ploua, ca e frig, ca e cald, ca te bate soarele in cap vara (pont: la tribuna 1, dupa-amiaza este mai umbra). Ca se face gheata intre randuri, iarna, si cat risti usor sa iti rupi gatul cand cobori e scari - trebuie atentie, pasi marunti, uneori o mana pe scaunele de langa tine. Ca se sta destul de mult pana se iese din stadion, dupa ce s-a terminat meciul. Ca, daca ai facut greseala sa parchezi chiar langa stadion, o sa iti ia ceva vreme sa "iesi"
din zona. Ca se strange noroiul pana la genunchi, cand ploua, in fata caselor de bilete.

Unora dintre noi nu ne-a pasat de nimic din toate acestea. Am fost acolo, pe stadionul ala "jegos si insalubru", si cand Steaua juca cu Twente si eram maxim 200 de oameni, si cand jucam cu Sportul si ploua cu galeata, si cand faceam egal cu Bistrita acasa, pe minus 7 grade, etc. Eram acolo pentru Steaua, la bine si la rau. Nu ceream confort, ceream inca o victorie de la echipa pe care o iubeam. De asta eram acolo, acesta era singurul nostru motiv, unicul. Probabil ca multi dintre noi ar fi indurat conditii si de o mie de ori mai proaste.

Nu suntem eroi, pentru asta. Nu ne dam mari. Nu e vorba despre cine e mai stelist decat altul - asa e, comparatiile de genul asta sunt cel mai pueril lucru posibil. Iubiti Steaua, nu conteaza de cand, cum, din ce motive. Va felicit, ati facut cea mai buna alegere :).

Va asteptam in tribune (sau peluze) si cand vom fi 200 de oameni. Si cand o sa ploua sau o sa ninga sau o sa fie 40 de grade la umbra. Si cand Steaua o sa joace impotriva ultimei clasate. Si cand o sa fie inchis la Mac (sau n-o sa fie), si singura sursa de hidratare va fi tasnitoarea de la baza tribunei/peluzei. Si cand n-o sa mai fie biletul cel mai ieftin 60 de lei. Si cand n-o sa mai fie "fitza" sa zici ca ai bilet la meci (asa cum e acum, cu Chelsea). Si pe Ghencea, nu doar pe National Arena. Si cand joaca prost, si o iau cu 3 sau 4-0 acasa, de la echipe mai slab cotate - nu, plecatul la pauza sau in timpul jocului nu e o optiune pentru un stelist adevarat. Si cand au un sezon mai putin reusit. Si cand nu au rezultate.

Dupa 27 de ani de mers pe stadion, asta inteleg eu prin a tine cu Steaua. Voi, cei ce ati descoperit curand aceasta minunata echipa, sper ca intr-o zi sa simtiti si voi la fel.

Succes, ne vedem la meciuri!


chris1978

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
7 ani de la 03-03-2006

Aparitia grupului Outlaws

Pe data de 3 Martie 2006 apare grupul Outlaws in Peluza Nord. In 2007 grupul s-a mutat la Peluza Sud.
Steaua-Gaz Metan Medias, atmosfera 1 - OmBun

Steaua-Gaz Metan Medias, atmosfera 2 - OmBun

Steaua-Gaz Metan Medias, 3:0 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Articole promoţionale - Peluza Sud

Esarfe - Peluza Sud Dupa cum v-am promis, Peluza Sud Steaua Bucuresti va incepe sa produca spre vanzare si promovare o serie de materiale cu emblemele Sudului! Primul articol va fi o esarfa,pe fata careia se afla

Inregistrarea meciului STEAUA - Ajax

EROII Cu siguranta sunt persoane doritoare. Asadar: ------------------------------- UEFA Europa League 2012-2013 ------------------------------- Last 32 - 21 february 2013 - Second leg FC STEAUA BU