home
07-02-13

Reggae... ton la somn

Nu avem de unde sa stim daca e adevarat ce se spune despre Reghecampf si despre sotia lui, dar din ceea ce stim in mod irefutabil, mai presus de orice dubiu, nu poate rezulta decat o singura concluzie: DE-MI-SI-A (si out din spatiul public pentru destul timp)!

Despre posibilitatea ca antrenorul clubului Steaua sa fi fost implicat in aranjarea de meciuri, in Germania, Bulgaria si Romania, nu putem exprima deocamdata certitudini, dar ne putem forma o convingere, sau macar o impresie subiectiva, atat din situatia de fapt, cat si, mai ales, din intreg contextul nascut.

Deci, nu stim daca a blatuit, dar stim – cu certitudine – alte lucruri care ne indreptatesc sa credem – cu certitudine – ca ar fi putut face asta si inca alte si mai si. Am vazut ce caracter are.

Si mai stim – cu certitudine – ca astfel se creeaza o incompatibilitate majora cu Steaua.

Reghecampf este un cocalar de ultima speta, un manelist care are ca anturaj si rude niste tigani borati pe care i-ati putut admira in reality-show-ul de la un post de televiziune. Acolo sotii au participat la un botez al unei ciori rrome pe nume Pitzi Talent, cei doi fiind nasii respectivului. Nu va mai spun de cate declaratii de iubire pentru tiganii aia si pentru alti interlopi de acelasi gen. Iubirea mea, viata mea, fratii mei, tovarasii mei. Cred c-ati vazut toti ca astia stau bot in bot cu tiganii toata ziua. Fratii lui Reghe e tiganii borati si interlopii. Nus cum dracu numai noi, la Steaua, dam de nemti din astia, care aprecieaza judecata dupa ce zic celebrii judecatori Gongoi sau Dorin a lu` Cioaba.

O sa revin, pe larg, la Reggaeton. Dar de nevasta-sa, acum, pentru a stabili contextul. Analfabeta se da avocata. Imi dau seama cat de savanta e dupa ce l-a acuzat pe Dinu Patatu’ de tainuire in cazul cu sarbii... Si se da si ziarista. Si fosta jucatoare si antrenoare de fotbal. Deci, specialista. Si afacerista. Si manager. Si impresar. Si om de televiziune. Si si si. Ati vazut ce tablou are in living, ala cu ea goala-pusca, s-o admire fii-su ala mic pe ma-sa in {} goala. Vorba lu’ domnu’ parlamentar, chestii de-alea psihice, cum le zice... De limbaj nu va mai spun. Parca a iesit din rigole, vanzatoarele de cartofi din piata Sudului parca e academiciene pe langa destinsa mahalagioaica.

Noi nu stim daca sotia antrenorului Stelei a furat haine din magazine prin Germania, daca s-a culcat pe un trening cu Rapid sau daca facea grupuri de suport cu negrii prin Las Vegas, adica nu stim daca este o curva penala, si nici nu ne intereseaza lucrul asta si nici n-am indrazni sa aducem atingere demnitatii cuiva, dar stim ca persoana este un specimen cu totul si cu totul nefrecventabil: tupeu tiganesc, incultura, agresivitate, vulgaritate, impostura.

Si-am mai remarcat alte chestii d-alea psihice; persoana zice intotdeauna: jucatorii mei, echipa mea, antrenorul meu, io am dat 4 goluri cu aia, io l-am batut pe x de doua ori, io o sa-l bat pe y mereu, stadionul meu, clubul meu, orasul meu, biletele mele, banii mei, culorile mele, emblema mea. Ea a jucat, ea a antrenat, ea a condus, ea a a avut golaveraj bun, punctaj bun, kilometraj bun etc.

O sa spuneti:
– Ce ne intereseaza pe noi? Nu e in chestie!
Pai ne intereseaza, stimabililor, si e foarte in chestie.

In esenta, avem de-a face cu doi farsori, cu doi trisori, cu doi smenari, asociati cu Steaua. Niste golani care vor sa prosteasca pe toata lumea, prin tupeu si obraznicie, profitand de o deruta a vremurilor.

Reghe e, in opinia mea, strict sportiv, un antrenor bun, cu niste calitati interesante. Nu-i atat de bun pe cat il fac multi, dar nici nu-i petarda pe care o acuza altii. Principalul sau atu este pregatirea fizica facuta de un preparator neamt. Nu-mi dau seama daca, dupa ce-i luam asta, ramane mult sau putin, dar pana atunci, imi pare un antrenor de apreciat, raportat la media romaneasca. E undeva pe un drum, nu-i la nicio destinatie, poate ajunge oriunde, si sus si jos, iar rezultatele Stelei din acest an, desi i se datoreaza in cel mai inalt grad, individual, reprezinta finalitatea unei sume de circumstante si acumulari anterioare, favorabile. Asta strict sportiv.

Extrasportiv, sunt trei chestii care-l descalfica, fiecare dintre ele apta, de sine statator, a crea o incompatibilitate definitiva, iar toate trei, luate in concurs, apte a-i crea o incompatibilitate absoluta.

1) Raspunsul la comenzi, prin consacrarea publica, in repetate randuri, a normalitatii interventionismului creditorului, adica a normalitatii statului capra la _|_ cui da banul;

2) Atitudinea nepermis de obraznica fata de glorii, adica obraznicia fata de Steaua. Neamtul s-a comportat ca tiganul cand s-a vazut imparat. Dupa cateva cacaturi de rezultate, si-a luat atata viteza incat a inceput sa-i puna la punct pe Jenei sau Iordanescu, oameni care nu doar ca au creat Steaua, dar chiar SUNT Steaua;

3) A reactionat perfect neconvingator, ridicol, isteric si tiganeste, la gravissime acuze punctuale; nu doar ca nu le-a ridicat, dar chiar le-a confirmat in mare masura prin modul in care a inteles sa se raporteze la situatie;

Le luam pe rand:

1) Reghe... ton. Individul nu doar ca a raspuns la toate comenzile, dar a tinut sa exprime public justetea principiala a atitudinii lui. Patronul spune, Patronul decide, Patronul stie, Patronul cunoaste, Patronul intelege, Patronul vrea, Patronul drege. El da, El ia, cum vrea el, ca de-aia-i Patron si doar nu-i ca si cum a pastorit cea mai mizerabila perioada din istoria Stelei, ca sa ne punem semne de intrebare asupra legitimitatii de a-si baga labele in ceva ce nu intelege si nici nu va intelege vreodata. Altfel spus, Regheton perpetueaza cauza principala a dezastrului de la Steaua – lipsa de opozitie la motivele dezastrului. Patronul stie, dom’le, ca de-aia-i Patron.

2) Dupa cateva saracii de rezultate – potentate si de dezastrul a doua rivale mai mult sau mai putin traditionale, Dinamo si Rapid, si de deja standardizata cadere a CFR-ului in anul post-titlu, dar si de caderea cu simt de raspundere a Vasluiului – tiganul s-a vazut deja vreun Pisti Covaci sau macar un Guardiola ori Mourinho, ceva pe acolo, de a a inceput sa reactioneze ca o curva isterica, la orice cat de mica observatie la adresa jocului Stelei, venita ori de la fosti jucatori uriasi, precum Dumitru, ori de la oameni care nu au contributii la Steaua, caci ei sunt insasi Steaua, precum Iordanescu si Jenei.

Nu ai voie sa emiti o observatie tehnica (si inca au fost observatii neutre si facute pe un ton f. discret, dojenitor si nu agresiv), dupa zeci de ani si zeci de trofee pentru Steaua, ca vine unul avortat de istorie acum 6 luni in sanul clubului, sa ridice negatii si sa arunce jigniri precum „obraznicie” sau „expirare” sau „frustrare” unor monumente ale clubului, fata de care ar trebui sa nutreasca doar un adanc respect.

La fel cum strungarii si ospatarii, ori curvele ridicate de bolsevism s-au cocotat in posturi de unde au inchis gura elitelor tarii, la fel si acest cocalar infect are impresia ca, daca o dictatura a tiganilor, cocalarilor, transsexualilor si semiinterlopilor l-a impus la Steaua, are si vreun drept sau dreptate in a ridica ratul compromis la niste legende.

Se si vede vreun Mesia cioara asta neamta, de nu-i mai poate zice nimeni nimic. Pentru turbare recomandam eutanasierea. Pentru circumstantiere, recomandam articolul lui Radu Naum, Armata umbrelor.

De la inceput, cu mult inainte de a veni la Steaua, Reghe a fost acuzat din mai multe parti de mai multe episoade distincte. Mai intai de chestiile necurate de la Snagov, apoi de alte chestii necurate din Germanaia, pentru care a facut obiectul unei investigatii (chipurile el doar a baut o cafea, sanchi), apoi de alte chestii necurate in Bulgaria, apoi de atitudini dubioase cand era la Targoviste sau la Steaua, cu vanzari de masini si telefoane furate, ma rog chestii de-astea. Apoi a fost acuzat de ţepe, de datorii, a facut chei apropiatilor, pe care i-a bagat prin puscarii, dupa neste inscenari, apoi de alte tzepe pe la Chiajna, apoi de neste alte blaturi de la Snagov, in fine, activitate prolifica.

Acuzele vin de la oameni fara absolut nicio legatura intre ei.

Nu s-au confirmat blaturile din toate astea – e cinstit sa precizam din capul locului. Nu stim daca a facut blaturi, dar stim ca l-a bagat in puscarie pe Ciorba, ca sa nu-i mai dea cine stie cate mii datorie. Stim ca l-a amenintat pe nasu’-sau, sa taca din gura, stim ca l-a inregistrat pe blat, stim ca, in loc sa raspunda la niste acuzatii, bate campii tiganeste, stim ca tranzactiona masini furate, ca are un anturaj compus din tigani interlopi si ca e ţepar de meserie, ca sunt marturii multiple, inclusiv din presa germana, bulgara, ungureasca, care-l indica exact ca facand parte din magariile astea, deci are toate datele de a fi facut nenorocirile de care e acuzat.

- Ba tigane, tu ai furat in data de x, suma y, ploua, era ora 5:38, erai cu Ionel si Gigel, mai stiu Popescu si Marinescu, care erau de fata!
- Da` ce ba, tu nu ai amante, vrei sa spun la toti cand te imabatai?
- Bai Popescule, e adevarat ca asta a furat?
- Da, mi-a spus mie!
- Bai Marinescule, e adevarat, ma?
- Da, eram de fata!
- Aveti grija ce declarati ca s-ar putea sa aveti probleme, si eu stiu multe despre voi!

Asa se apara un nevinovat, pe Codul nou... L-o fi invatat savanta de avocata de nevasta-sa.

Asocierea tuturor acestor lucruri – potentate de interventiile stimatei doamne curve – creeaza un major prejudiciu de imagine clubului Steaua, prejudiciu care nu mai poate fi reparat decat prin DE-MI-SI-E / DE-MI-TE-RE.

Desigur, este posibil, nu negam (departe de noi gandul de a nega...), ca totul sa fie un amplu plan de manipulare-intoxicare pus in scena de cineva, si ca toti cei – atat de multi – care joaca in el au un rol prestabilit, cu scopul principal si final de a-i denigra pe acesti oameni. Pe acesti oameni nevinovati. Acesti oameni deosebiti. Invidie mare, dom`le. Invidie pe succesele altora in munca, se intelege.

Totusi, pentru conformitate, subliniem ca, la amploarea, diversitatea pozitionarii surselor, diversitatea mediilor din care provin si a canalelor pe care au fost si sunt transmise, precum si prin coroborarea perfect plauzibila a datelor, SINGURA rezonabil posibila ipoteza in care concluziile sa fie invalide, este ca toti cei care sunt implicati in aceasta afacere sa joace un colosal teatru dirijat de cineva, cu scopul direct de a face rau acestor doua mari personalitati...

E posibil si asta, nu negam, stie oricine ca noi n-avem obiceiul de a nega.

Dar daca nu-i asa, adica, daca asta nu e filmul „The Truman Show”, cu Jim Carrey, ori "The Number 23", lucrurile vor deveni f.f.f. nasoale, atat pentru familia de impostori turbati, cat si pentru persoane sau entitati reprezentate sau asociate cu ea.

Pentru ca, mark my words, chestia asta nu se va opri aici.

Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int