home
06-02-13

Steaua bolşevică

Mai lipsea un pas. Ultimul. A fost făcut şi ăla.

Mizeria Stelei, m-am convins – complet şi definitiv – de mult timp, nu este cauzată de tragedia unei dictaturi personale, cum încearcă a se acredita – din comoditate, interes sau prostie.

Este cauzată de o dictatură a maselor, peste care nu se va putea trece, pentru că e mai puternică decât orice formă de presiune personală.

Primii paşi şi următorii îi ştiţi cu toţii, au fost zidiţi cu secera şi ciocanul pe suflete, aşa că nu mai insist – carnavalul degradant din ultimii 10 ani e mai mult decât public, mai mult decât notoriu şi mult mai mult decât nederanjant pentru vajnicii proletari cu căşti de miner în loc de cap, cu lanterne în loc de ochi, şi cu o „materie apoasă în loc de suflet”.

Ultimul pas îmi pare cel din zilele astea. În perioada `45-`47, Geo Bogza scria la două fraze în gazeta lui „mă cac” sau „mă piş”, ca să sfideze morala burgheză, în fine. Mai apoi lucrurile au luat o turnură contondentă, mâinile de fier reprezentate de persoanele cu origine sănătoasă fiind instalate ca profesori universitari, miniştri şi academicieni, în locul celor care înfundau puşcăriile. Doo.zeci.şi.trei.august.fericire.ne-a.adus.

La noi, după „mă cac” şi „mă piş”, pe care Ciobanul le-a servit la adresa tuturor, pentru atâţia ani, a venit rândul unor elemente proaspete să-şi aducă contribuţia la edificarea noului regim, exprimând într-un mod absolut conceptul de origine sănătoasă, mai ceva ca ultimii infractori de drept comun şi ultimiii analfabeţi, sau strungari, fierari, ospătari, cizmari care i-au trecut la „interzis” (mucles!, la „Fondul Şecret” cum era p-atunci) pe Iorga şi pe ăilalţi dujmani ai boborului din vechiul regim exploatator.

Cică zicerile ălora (morţi au ba), şi atunci, ca şi acum, stricau atmosera...

O parte dintre cei puţini care se opuneau bolşevizării şi-au făcut autocritica şi, asemenea celor ieşiţi din puşcării prin Decretul din 1964, au făcut acelaşi lucru pe care l-au făcut – fără excepţie –, şi respectivii, subordonându-se noului regim instaurat prin dictatura luminată a poporului şi susţinut prin măreţele realizări, precum şi prin ulterioarele contribuţii ale mioarelor rătăcite, reeducate prin cultură.

La fel cum, acum 50 de ani, s-au întors destui la sânul iubitor al patriei încă de prin 1958, şi au fost angrenaţi în funcţii şi activităţi „utile omului”, la fel s-au întors destui înainte de Decretul din vara lui 2012 şi în cazul nostru. Dulce ca miere e sânul patriei, curat ca laptele de oaie e cugetul ei.

Au mai rămas câţiva neintegraţi noilor realităţi socio-umane, poate mii, poate doar sute.

Soloooooooooo! Istoria se repetă – mult mai jegos decât atunci, când prostituata sifilitică Ana Pauker, spre exemplu, era mai digerabilă decât naşii sifilitici ai lui Piţi Talent, spre exemplu – şi nici nu vin americanii.

Şi nici nu-i Armata Roşie în spate, asta fiind cel mai tragic. E o turmă de ceva care dictează pe sănătosul principiu bolşevic strength in numbers. Power to the people!

Aşteptăm ordonanţele dumneavoastră...

Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Totul despre HAGI - inainte de Steaua (I)

Gica Hagi alaturi de tatal sau. (Farul Constanta) Născut la 5 februarie 1965 în comuna Sâcele, judeţul Constanţa, fiu al lui lancu şi al Chiratei; legitimat Ia data de 24 martie 1978 la F.C. Constanţa, transferat la F.C. Luceafărul Bucure

Deplasare la Amsterdam

Peluza Sud organizeaza pentru membri si simpatizanti un avion charter cu plecare in dimineata zilei meciului, intoarcerea facandu-se dupa terminarea partidei. Pretul biletului de avion dus-int